06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - szemes kávé

Kód: 1485

Rum illatú, és nincs benne alkohol. Napfényben nőtt fel, és nem égett meg, Kolumbiából érkezett, és nem fáradt el. A Guillermo Alvarez rendkívüli termése kivételes ízű és kiváló minőségű kávét biztosít. Végül is egy hagyományos családi gazdaságból származik, amely a kávécserjéket vulkanikus talajba ülteteti, és szemeiket negyedévente rumhordóban érlelik. Döntse el az eredményt. Mi égünk a vágytól!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Castillo
Vidék
Vidék:
Caldas
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1350 - 1470m
Íz
Íz:
Cseresznye, Rum
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA

Arabica Colombia Barrique Rum Fermented biztosan felismerhető, amikor kinyitja a tasakot. Finom rum illatát nem lehet összetéveszteni semmi mással. A csészében Önt egy  gazdag  teljes ízű lesz kávé várja, természetesen észre fogja venni az említett rumot, de a vonzó cseresznyét is. Ez a kávé mérsékelten savas, intenzíven lenyűgöző aromával.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Mondjuk, hogy Caldas és minden kolumbiai hazafi említi a kiváló kávét, de a babot, a banánt, a rizst és a cukornádat is. Ezeknek a növényeknek köszönhetően Kolumbia Középnyugati régiójának megy olyan jól. De a bányászatnak köszönhetően a leggazdagabb az országban. A Caldasból származó arany, ezüst, szén és mészkő gyakran az egész világot bejárja. A spanyol gyarmatosítók meghódítása előtt olyan őslakos törzsek éltek, mint Pijaos, Ansermas, Armas, Chamies és Quimbay. Híressé váltak a gyönyörű aranymunkájukkal. 1523-ban Sebastián de Belalcázar megérkezett területükre, de Caldas 1905-ben kapta nevét Francisco José Caldas után. 2011-ben a régiót fontos kulturális örökségként felvették az UNESCO listájába.

Természetesen a kávé ültetvények a régió legérdekesebb része a kávé szerelmeseinek. Caldas Kolumbia úgynevezett kávétengelyén fekszik. Quindío, Risaralda és Tolima régiókkal együtt az ország legjobb minőségű kávét állítanak elő. A kávé növényeket először Salazar de las Palmas-ban ültették, a XX. Század folyamán a kávé Kolumbia elsődleges exportja lett. Annak ellenére, hogy termesztése kezdetben ellenállásba ütközött a termelőkkel, az első betakarításra körülbelül öt évig kell várni.

A helyi kávé kiváló minősége mellett ideális termesztési körülmények találhatók. Az éves átlaghőmérséklet 8 és 24 ° C között van, a talaj vulkáni eredete miatt ásványi anyagokban gazdag, az andoki esőerdők kellemes mikroklímát biztosítanak a kávénövények számára. Kolumbiát, Barrique Rum Fermentedt illetően, profiljában van valami egyedi. A Finca San José gazdaságból történő betakarítás titka több olyan elvben rejlik, amelyek a családi vállalkozást irányítják. Az első kizárólag a kávécseresznye kézzel történő betakarítása, a második a kávé szemek gondos válogatása, a harmadik a kávé erjedése rumoshordóban.

Az ültetvény jelenlegi tulajdonosa, Guillermo Alvarez, a mezőgazdasági termelők harmadik generációjának, a Finca San Josénak a képviselője. 1963-ban alapították, ma 222 hektáron terül el, körülbelül 1400 méter tengerszint feletti magasságban. A Kolumbia Barrique Rum erjesztett kávé előállításához be kell szedni a legmagasabb érettségű kávé- cseresznyéket. Válogatás és mosás után, amelyben eltávolítják a burkolatot, erjesztési tartályokban erjesztik őket 20 órán át. Ez idő alatt feloldódik az édes pép beborítja a magokat. A zöld kávét ezután szárítani kell. Ezután a dolgozók újra válogatják, és végül fahordókba öntik, amelyekben 8 éveig  rumot érleltek. Itt a kávé újra erjed, de ezúttal 3 hónapig. Ezek során felszívja a kellemes rum-tónust, miközben gazdagodik a cseresznye aromájával. A mezőgazdasági dolgozók 30 naponként mintát vesznek az így betakarított termésből,és ellenőrzik,

Végül említést érdemel, Finca San José nem csak a kiváló kávéjára figyel, hanem a fenntartható fejlődésre, a természetvédelemre, az egyenlő társadalmi feltételekre és a caldai hagyományok megőrzéséről is gondoskodik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
8 884 Ft /1000 g 888 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 710 Ft /1000 g 1 471 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé

Az ültetvények kicsik, de sok van belőlük. A kávé az egyik legelegánsabb a világon, és különösen ritka. A kávécserjék Brazíliából származnak, de nagy mennyiséget produkálnak Hawaii - on. A Hawaii szigetek nyugati részéről a tökéletes arabicát  legjobban a kóstolás után lehet leírni az ízét. A rendkívül intenzív élmény koronázza a virágok, a mangó és a csokoládé összetételét. Kávé Hawaii Kona Hula Daddy a világ élen áll. Egyszerűen nagyszerű. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
123 551 Ft /1000 g 12 355 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »