06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belül

BIO

 

 

 



Kávé szirupok: Mire képesek és miért próbálja ki őket

10. 12. 2021 3 perc olvasás
A kávészakértők, a baristák és a kávéhipszterek gyakran radikális nézetet vallanak a kávé ízesítéséről, amit a "semmit, soha, semmivel" szavakkal foglalhatnánk össze. Abból fakad ez a nézetük, hogy minden minőségi és jól pörkölt kávé különleges aromájú és egyedi ízű, amit egy kanál menta szirup azonnal megölne.

Nem feltétlenül igaz ez az állításuk. Azok, akik nem félnek valami újat kipróbálni, teljesen új dimenzióba juttathatják el a kedvenc italukat egy csepp sziruppal. Félre az előítéletekkel!

Az őskortól szeretjük az édességeket

Az emberek ősidők óta szeretik az édes ízeket. Az ételek édesítésének első említései a kőkorszakból származnak. Könnyen kitalálhatja, hogy az őseink milyen szirupot használtak erre a célra. Igen, a vad méhek mézével ízesítettek. A cukorkorszak később, több mint 6000 évvel ezelőtt tört ki Melanéziában. A gyümölcs, vagy gyógynövényszirupok előállítása nem túl bonyolult procedúra. Ennek ellenére némi időt vesz igénybe, sok energiát fogyaszt, és bizonyos készséget és sok edényt igényel. A házi szirupokat gyorsan kell elfogyasztani, mivel gyorsan romlanak. 

Specialitások az Ön csészéjének

Legyünk őszinték, nem minden szirup alkalmas a kávé ízesítéséhez. Például a ribizli, vagy az alma ízesítésű szirupokkal nem sokat javítanánk a délutáni kávé élményünkön. Éppen ellenkezőleg, a kávé és a szirup tökéletes kombinációjának akkor lehetünk a tanúi, ha például karamell, mandula vagy fahéj ízesítésű szirupokat választunk a kávé ízesítéséhez. Az íz - ozmózis eléréhez elég, ha a népszerű arabica vagy a népszerű eszpresszóhoz kevés természetes ízesítőt adunk. Ezeket a szirupokat meleg és jeges kávéhoz is egyaránt adagolhatjuk. A kiváló minőségű szirupokból nem kell sokat adagolnunk a kávénkhoz. Mindazonáltal fokozzák a kávé természetes aromáját, és megőrizik a vonzó ízét mindaddig, amíg meg nem látja a csészéje alját.

Mogyoró, vanília, sós karamell és gyömbér illatú kávé

Most már eleget tud a szirupokról és azok képességeiről ahhoz, hogy merjen választani közülük. A könnyebb tájékozódás érdekében a kávé szirupjainkat három csoportra osztottuk:

  1. Karamell ízű szirupok: A karamell ízesítésű szirupok nagyok népszerűek. Az édes karamell, a vaj és a tejszínhab nyomai tökéletesen illenek a kávéhoz. Az Eszpresszó szirup karamell biztos jó választás. Ha szereti a "karamellát egy kicsit másképp", akkor az Eszpresszó szirup sós karamell szirupot ajánljuk.
  2. Mogyoró ízű szirupok: Klasszikusok, amelyek sosem mennek ki a divatból. Az Eszpresszó szirup mandula és az Eszpresszó szirup mogyoró a tökéletesen kiegészíti akár az instant kávéjából készült latte-ját is, teljesen mindegy, hogy ünnepi alkalomra készíti el, vagy csak egyszerűen relaxálni szeretne a kávéja fogyasztása közben.
  3. Fűszer ízű szirupok: Biztosak vagyunk abban, hogy a kávézóban már kapott fahéjjal meghintett cappuccinót. Most már otthon is elkészítheti, azzal a különbséggel, hogy a dús tejhabot Eszpresszó szirup fahéj – sziruppal fogja leönteni. Vagy inkább a vaníliát kedveli? Kóstolja meg az Eszpresszó szirup vanília- szirupunkat. Ha pedig olyan kávét részesít előnyben, amely minden sejtjét felmelegíti, nyúljon az Eszpresszó szirup gyömbér– szirupunkhoz.
  4. Gyógynövény ízű szirupok: A gyógynövények közül a finom, friss menta vált be a legjobban. Ezért nyugodt szívvel ajánljuk Önnek az Eszpresszó szirup menta – szirupunkat.
  5. Gyümölcs ízű szirupok: Abból a sok gyümölcsből, ami a rendelkezésünkre áll, mi a citrusféléket választottuk ki a szirupok elkészítéséhez. A friss kompozíciójuk vonzó ízszínt kölcsönöznek a kávénak. Próbálja ki az Eszpresszó szirup lime - szirupunkat cold brewhoz, vagy jeges kávéhoz.

A mi titkos tippünk

A minőségi eszpresszó szirupokat hozzá adhatja jeges és forró kávéhoz, tejjel vagy anélküli kávéhoz egyaránt. Teljesen a fantáziájára bízzuk a felhasználását. De szeretnénk egy trükköt megosztani Önnel, ami esetleg nem jutna azonnal az eszébe: Ha szereti a kávét felhabosított tejjel fogyasztani, akkor csepegtessen egy kis szirupot egyenesen a tejbe és a sziruppal együtt habosítsa fel a tejet. Így új ízélményt kap, és a vendégei számára ez lesz a saját kis varázslata. Ne féljen kísérletezni. Ha bizonytalan vagy egyéb kérdése akadna, írjon nekünk e-mailt, vagy hívjon minket telefonon.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »