06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kamerun AA - szemes kávé

Kód: 1826

Miért hívják ezt a kávét AA-nak? Mert nagy a kávébabja. És miért érdemes megkóstolni a kameruni kávét? Mert mogyorós, mély, citrusos és gyümölcsös. És mivel Kamerun egyre inkább olyan kávés célponttá válik, amely egyre nagyobb hírverést kap. Engedje, hogy az egyenlítőtől származó tökéletes arabica elvarázsolja Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 187 Ft /1000 g 1 619 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kamerun
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Oku
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800 - 2000m
Íz
Íz:
Citrus, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Kamerun AA egyszerre buja és mély. Ízében egyaránt megtalálhatók a citrusfélék élénk jegyei és a pörkölt mogyoró visszafogott árnyalatai. Együtt csodálatosan működik. A test lágy és krémes, a lecsengés hosszú és édes. A csésze nagyon intenzív gyümölcsillatú.

A kávé eredete

A kávé rendkívül fontos termény Kamerun számára, ahol a 19. század vége óta termesztik, amikor még német gyarmat volt. Azóta az egyenlítői ország egyre több kávét termel, de volt olyan időszak is, amikor a terméshozam a felére csökkent. Ennek oka többek között a rossz gazdálkodási gyakorlat, a kávéfák elöregedése, a műtrágya hiánya és a más készpénztermelő növények, például a kakaó által támasztott verseny. Kamerun ma évente mintegy 40 000 tonna kávét termeszt és dolgoz fel, ezzel a világranglistán a 20. helyen áll.

A kávéipar több százezer embert foglalkoztat, akiknek túlnyomó többsége vidéken él. Arabicát és robustát egyaránt termesztenek (az utóbbi jobban fejlődik Kamerunban). Az arabica kávéültetvények főként angol nyelvű területeken vannak, míg a robustát francia nyelvű farmerek szüretelik. Az Oku régió, ahonnan a kameruni AA Arabica származik, mintegy 36 falut foglal magában, és az ország északnyugati részén, a hegyekben fekszik, ezért viszonylag hideg. A régió fölé magasodó Oku-hegy a közép-afrikai szárazföld második legmagasabb hegye - a vulkán 3 011 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

A kameruni kávét októbertől márciusig szüretelik. Oko-ban a kávéfákat 1 800 és 2 000 méteres tengerszint feletti magasságban ültetik, banán- és narancsfákkal körülvéve. Kívánatos árnyékot adnak, megvédik őket a széltől, és lebomló leveleik értékes humuszos anyagokat szolgáltatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a talaj vulkanikus eredetű, ezért ásványi anyagokban gazdag, és hogy a gazdák nem használnak semmilyen ipari kezelést vagy műtrágyát, akkor biztos, hogy a legjobb minőségű kávét kapjuk.

A betakarítás kézzel történik, és a gazdák a feldolgozáshoz úgynevezett mosást alkalmaznak. Az érett cseresznyét először vízbe teszik, és eltávolítják a hibás gyümölcsöket. A jókat a vízben zúzótányérokkal nyomkodják ki, hogy eltávolítsák a felső héjat. A maradék édes péppel bevont szemeket több órán vagy napon át hagyják erjedni a vízzel teli erjesztőedényekben. Ez feloldja a pépet és fellazítja a zöld kávét. Újra leöblítik tiszta vízzel, és végül közvetlen napfényben megszárítják. A szárítás során természetesen forgatni kell a kávét, hogy ne penészedjen.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Fent a hó és a jég országa található, ám a keleti egyenlítő mentén az afrikai Rwenzori-hegysége alatt az esőerdő zöld, a folyók és a patakok kékesek. A lenyűgöző hegyvidék nagy részét nemzeti parkká nyilvánították. Valahol, a több mint 1000 méter magasságban a gazdák kakaót és harmonikus ízű kávét termesztenek. A frissen pirított AA Arabica az első korty után eljuttatja az afrikai gleccserek közelébe. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 448 Ft /1000 g 1 445 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18

A brazil ültetvényekről származó legjobb tételek mostantól az Ön keze ügyében vannak. A híres Cerrado és Alta Mogiana régiókból származó arabicák még a legnagyobb ínyenceknek sem fognak csalódást okozni. A csokoládé és a kakaó ízével, valamint karamellás utóízzel fognak gyönyörködtetni. A Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 kiváló eszpresszó készítésére alkalmas és filteren is csodálatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 783 Ft /1000 g 1 478 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »