06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kamerun AA - szemes kávé

Kód: 1826

Miért hívják ezt a kávét AA-nak? Mert nagy a kávébabja. És miért érdemes megkóstolni a kameruni kávét? Mert mogyorós, mély, citrusos és gyümölcsös. És mivel Kamerun egyre inkább olyan kávés célponttá válik, amely egyre nagyobb hírverést kap. Engedje, hogy az egyenlítőtől származó tökéletes arabica elvarázsolja Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 799 Ft /1000 g 1 480 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kamerun
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Oku
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800 - 2000m
Íz
Íz:
Citrus, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Kamerun AA egyszerre buja és mély. Ízében egyaránt megtalálhatók a citrusfélék élénk jegyei és a pörkölt mogyoró visszafogott árnyalatai. Együtt csodálatosan működik. A test lágy és krémes, a lecsengés hosszú és édes. A csésze nagyon intenzív gyümölcsillatú.

A kávé eredete

A kávé rendkívül fontos termény Kamerun számára, ahol a 19. század vége óta termesztik, amikor még német gyarmat volt. Azóta az egyenlítői ország egyre több kávét termel, de volt olyan időszak is, amikor a terméshozam a felére csökkent. Ennek oka többek között a rossz gazdálkodási gyakorlat, a kávéfák elöregedése, a műtrágya hiánya és a más készpénztermelő növények, például a kakaó által támasztott verseny. Kamerun ma évente mintegy 40 000 tonna kávét termeszt és dolgoz fel, ezzel a világranglistán a 20. helyen áll.

A kávéipar több százezer embert foglalkoztat, akiknek túlnyomó többsége vidéken él. Arabicát és robustát egyaránt termesztenek (az utóbbi jobban fejlődik Kamerunban). Az arabica kávéültetvények főként angol nyelvű területeken vannak, míg a robustát francia nyelvű farmerek szüretelik. Az Oku régió, ahonnan a kameruni AA Arabica származik, mintegy 36 falut foglal magában, és az ország északnyugati részén, a hegyekben fekszik, ezért viszonylag hideg. A régió fölé magasodó Oku-hegy a közép-afrikai szárazföld második legmagasabb hegye - a vulkán 3 011 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

A kameruni kávét októbertől márciusig szüretelik. Oko-ban a kávéfákat 1 800 és 2 000 méteres tengerszint feletti magasságban ültetik, banán- és narancsfákkal körülvéve. Kívánatos árnyékot adnak, megvédik őket a széltől, és lebomló leveleik értékes humuszos anyagokat szolgáltatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a talaj vulkanikus eredetű, ezért ásványi anyagokban gazdag, és hogy a gazdák nem használnak semmilyen ipari kezelést vagy műtrágyát, akkor biztos, hogy a legjobb minőségű kávét kapjuk.

A betakarítás kézzel történik, és a gazdák a feldolgozáshoz úgynevezett mosást alkalmaznak. Az érett cseresznyét először vízbe teszik, és eltávolítják a hibás gyümölcsöket. A jókat a vízben zúzótányérokkal nyomkodják ki, hogy eltávolítsák a felső héjat. A maradék édes péppel bevont szemeket több órán vagy napon át hagyják erjedni a vízzel teli erjesztőedényekben. Ez feloldja a pépet és fellazítja a zöld kávét. Újra leöblítik tiszta vízzel, és végül közvetlen napfényben megszárítják. A szárítás során természetesen forgatni kell a kávét, hogy ne penészedjen.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 401 Ft /1000 g 12 241 Ft /1000 g 1 224 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Fent a hó és a jég országa található, ám a keleti egyenlítő mentén az afrikai Rwenzori-hegysége alatt az esőerdő zöld, a folyók és a patakok kékesek. A lenyűgöző hegyvidék nagy részét nemzeti parkká nyilvánították. Valahol, a több mint 1000 méter magasságban a gazdák kakaót és harmonikus ízű kávét termesztenek. A frissen pirított AA Arabica az első korty után eljuttatja az afrikai gleccserek közelébe. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »