06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kamerun AA - szemes kávé

Kód: 1826

Miért hívják ezt a kávét AA-nak? Mert nagy a kávébabja. És miért érdemes megkóstolni a kameruni kávét? Mert mogyorós, mély, citrusos és gyümölcsös. És mivel Kamerun egyre inkább olyan kávés célponttá válik, amely egyre nagyobb hírverést kap. Engedje, hogy az egyenlítőtől származó tökéletes arabica elvarázsolja Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 187 Ft /1000 g 1 619 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kamerun
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Oku
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800 - 2000m
Íz
Íz:
Citrus, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Kamerun AA egyszerre buja és mély. Ízében egyaránt megtalálhatók a citrusfélék élénk jegyei és a pörkölt mogyoró visszafogott árnyalatai. Együtt csodálatosan működik. A test lágy és krémes, a lecsengés hosszú és édes. A csésze nagyon intenzív gyümölcsillatú.

A kávé eredete

A kávé rendkívül fontos termény Kamerun számára, ahol a 19. század vége óta termesztik, amikor még német gyarmat volt. Azóta az egyenlítői ország egyre több kávét termel, de volt olyan időszak is, amikor a terméshozam a felére csökkent. Ennek oka többek között a rossz gazdálkodási gyakorlat, a kávéfák elöregedése, a műtrágya hiánya és a más készpénztermelő növények, például a kakaó által támasztott verseny. Kamerun ma évente mintegy 40 000 tonna kávét termeszt és dolgoz fel, ezzel a világranglistán a 20. helyen áll.

A kávéipar több százezer embert foglalkoztat, akiknek túlnyomó többsége vidéken él. Arabicát és robustát egyaránt termesztenek (az utóbbi jobban fejlődik Kamerunban). Az arabica kávéültetvények főként angol nyelvű területeken vannak, míg a robustát francia nyelvű farmerek szüretelik. Az Oku régió, ahonnan a kameruni AA Arabica származik, mintegy 36 falut foglal magában, és az ország északnyugati részén, a hegyekben fekszik, ezért viszonylag hideg. A régió fölé magasodó Oku-hegy a közép-afrikai szárazföld második legmagasabb hegye - a vulkán 3 011 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

A kameruni kávét októbertől márciusig szüretelik. Oko-ban a kávéfákat 1 800 és 2 000 méteres tengerszint feletti magasságban ültetik, banán- és narancsfákkal körülvéve. Kívánatos árnyékot adnak, megvédik őket a széltől, és lebomló leveleik értékes humuszos anyagokat szolgáltatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a talaj vulkanikus eredetű, ezért ásványi anyagokban gazdag, és hogy a gazdák nem használnak semmilyen ipari kezelést vagy műtrágyát, akkor biztos, hogy a legjobb minőségű kávét kapjuk.

A betakarítás kézzel történik, és a gazdák a feldolgozáshoz úgynevezett mosást alkalmaznak. Az érett cseresznyét először vízbe teszik, és eltávolítják a hibás gyümölcsöket. A jókat a vízben zúzótányérokkal nyomkodják ki, hogy eltávolítsák a felső héjat. A maradék édes péppel bevont szemeket több órán vagy napon át hagyják erjedni a vízzel teli erjesztőedényekben. Ez feloldja a pépet és fellazítja a zöld kávét. Újra leöblítik tiszta vízzel, és végül közvetlen napfényben megszárítják. A szárítás során természetesen forgatni kell a kávét, hogy ne penészedjen.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Meghívást egy csésze jó kávéra nem szabad visszautasítani. Próbálja ki az egyik legjobbat, amelyet a piac kínál kóstoltassa meg azokkal is, kiket szeret. Egy csésze forró, csokoládé utóízű finomság mellett kellemesen telik az idő. A brazil arabica lehengerlő társaság lesz az Ön számára.  Megunhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 716 Ft /1000 g 1 472 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »