

Kamerun AA - szemes kávé
Miért hívják ezt a kávét AA-nak? Mert nagy a kávébabja. És miért érdemes megkóstolni a kameruni kávét? Mert mogyorós, mély, citrusos és gyümölcsös. És mivel Kamerun egyre inkább olyan kávés célponttá válik, amely egyre nagyobb hírverést kap. Engedje, hogy az egyenlítőtől származó tökéletes arabica elvarázsolja Önt.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
Kamerun AA egyszerre buja és mély. Ízében egyaránt megtalálhatók a citrusfélék élénk jegyei és a pörkölt mogyoró visszafogott árnyalatai. Együtt csodálatosan működik. A test lágy és krémes, a lecsengés hosszú és édes. A csésze nagyon intenzív gyümölcsillatú.
A kávé eredete
A kávé rendkívül fontos termény Kamerun számára, ahol a 19. század vége óta termesztik, amikor még német gyarmat volt. Azóta az egyenlítői ország egyre több kávét termel, de volt olyan időszak is, amikor a terméshozam a felére csökkent. Ennek oka többek között a rossz gazdálkodási gyakorlat, a kávéfák elöregedése, a műtrágya hiánya és a más készpénztermelő növények, például a kakaó által támasztott verseny. Kamerun ma évente mintegy 40 000 tonna kávét termeszt és dolgoz fel, ezzel a világranglistán a 20. helyen áll.
A kávéipar több százezer embert foglalkoztat, akiknek túlnyomó többsége vidéken él. Arabicát és robustát egyaránt termesztenek (az utóbbi jobban fejlődik Kamerunban). Az arabica kávéültetvények főként angol nyelvű területeken vannak, míg a robustát francia nyelvű farmerek szüretelik. Az Oku régió, ahonnan a kameruni AA Arabica származik, mintegy 36 falut foglal magában, és az ország északnyugati részén, a hegyekben fekszik, ezért viszonylag hideg. A régió fölé magasodó Oku-hegy a közép-afrikai szárazföld második legmagasabb hegye - a vulkán 3 011 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.
A kameruni kávét októbertől márciusig szüretelik. Oko-ban a kávéfákat 1 800 és 2 000 méteres tengerszint feletti magasságban ültetik, banán- és narancsfákkal körülvéve. Kívánatos árnyékot adnak, megvédik őket a széltől, és lebomló leveleik értékes humuszos anyagokat szolgáltatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a talaj vulkanikus eredetű, ezért ásványi anyagokban gazdag, és hogy a gazdák nem használnak semmilyen ipari kezelést vagy műtrágyát, akkor biztos, hogy a legjobb minőségű kávét kapjuk.
A betakarítás kézzel történik, és a gazdák a feldolgozáshoz úgynevezett mosást alkalmaznak. Az érett cseresznyét először vízbe teszik, és eltávolítják a hibás gyümölcsöket. A jókat a vízben zúzótányérokkal nyomkodják ki, hogy eltávolítsák a felső héjat. A maradék édes péppel bevont szemeket több órán vagy napon át hagyják erjedni a vízzel teli erjesztőedényekben. Ez feloldja a pépet és fellazítja a zöld kávét. Újra leöblítik tiszta vízzel, és végül közvetlen napfényben megszárítják. A szárítás során természetesen forgatni kell a kávét, hogy ne penészedjen.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

UGANDA AA MOUNT RWENZORI szemes kávé

Kongo Ngula BIO - szemes kávé
