06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAÓPOR - SANTO DOMINGO (10/12)

Kód: 1043

Alacsony zsírt, magas élmény tartalom. Keverjen két kanállal belőle meleg tehén, szója, mandula, rizs vagy kókusz tejbe. Minden alkalommal elvarázsolja az egzotikus illatával és isteni finom ízével. A Santo Domingo kakaó por nem hiányozhat. Reggeli kakaó nélkül olyan, mint a mosoly öröm nélkül.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Dominikai Köztársaság.
Íz
Íz:
Mérsékelten keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

A kakaó íze

A Santo Domingo kakaópornak tipikusan finom íze és sötétvörös színe van. Kiváló italok elkészítéséhez, sütéshez, desszertek készítéséhez is remek.

Származása

A kakaót először "kakawa"-nak hívták. Aztán később, amikor a maják forró vízzel keverték össze, "chacau haa"-nak és amikor kukoricapéppel dolgozták össze, "xocolatl"-nak nevezték el. Ezzel a kakaóportól el is jutottunk a csokoládéig…

A kakaóport az elérhető adatok szerint i. e. 3. század óta fogyasztják az emberek. Nemcsak fogyasztották az értékes anyagok kiváló forrása miatt, hanem fizetőeszközként is, és adóként is használták. Az aztékok idejében 3 kakaóbabért 1 avokádót, 10 kakaóbabért egy nyulat, és egy jól táplált pulykát 100 kakaóbabért vásárolhatott volna meg.

A régi dél-amerikai indiánok a kakaót nagyon szerették. Az a hír járja, hogy az azték császár Montezuma naponta 50 pohár habosított kakaót fogyasztott. A kakaó habját, amely állítólag a kakaó szellemét rejtette, ismételten átöntögették egyik edényből a másikba.

A kakaófák a mi cseresznyefáinkra hasonlítanak. A fák 3-8 méter magasra nőnek, de a vadon növekvő fák akár a 12 méteres magasságot is elérhetik. Általában az ültetés utáni 5dik évben virágzanak először. Bár a kakaófán, az év során akár 10 ezer virág is megjelenhet, 100 virágból csak 1 porzódik be. A kakaófa (Theobroma cacao) termései sárga, zöld, piros vagy lila színűek. A termést belül a fehér édeskés hús tölti ki, ez öleli körbe a kakaóbabokat – magvakat. A gazdálkodóknak ki kell vájniuk a termésből és fel kell dolgozniuk.

A babokat néhány napig fermentálják, majd szárítják a napon. Mielőtt eladják őket, át kell még tisztítaniuk a fennmaradt hártyabevonatuktól, és juta zsákokba kell kimérniük. A londoni és a New York-i világtőzsdén kereskednek velük.

A kakaóbabokat a gyárakban kakaómasszára őrlik, amelyből a kakaóvajat és a kakaót kapnak. A
kakaót finom porrá kell még tovább őrölni, és a mi esetünkben le kell csökkenteni a zsírtartalmát a
szokásos 20-25%-ról, 10-12%-ra.

A Santo Domingo kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1 276 kJ / 305 kcal
Zsírok: 11 g
ebből telített zsírok: 6,6 g
Szénhidrátok: 10,3 g
ebből cukrok: 0,5 g
Fehérjék: 22,2 g
Só: 0,05 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 02.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 334 Ft /1000 g 2 033 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 02.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /1000 g 1 441 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 02.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »