06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Ismerkedjen meg a Cacarával

2024. 05. 15. 4 perc olvasás
Gondolkodik, keresgél az emlékezetében, próbál valami kapcsolatot találni. És semmi. A Cascarát csak a megrögzött kávé szerelmesei ismerik. De ezen nagyon gyorsan változtathat, és Ön is elkényeztetheti az ízlelőbimbóit a messzi Costa Ricaból származó kávéhéjakkal.

Felesleges obstrukciók

Jemenben és Etiópiában senki sem kételkedett a kivételességében, épp ellenkezőleg, náluk a kávé háttérbe szorult mellette. Cascara a minden napok királynője volt. Az Európai Unióban azonban más volt a helyzet, és a kávéhéjakat nem engedélyezték. Hogy miért? Nem volt mögötte semmi személyes, hanem csak egy szabványos eljárás, miszerint az "új élelmiszereket" tesztelni kell a biztonság érdekében. Ez elég nagy változást okozott a piacon, ugyanis 2017-ig korlátozás nélkül importálták a Cascarát. Igaz – nagyon kis mennyiségben, ami nem vonzotta magára a figyelmet. Az egész akció négy évig tartott. Ellenőrzés, kutatás, értékelés. Az egész folyamat hosszadalmas és fárasztó volt, ráadásul bizonytalan eredménnyel. Nem lehetett előre meghatározni, hogy az 1997-es törvény mennyire lesz szigorú.

Cascara mögött nincsenek negatívumok, csak nem voltak meg a világ körüli ingázásához szükséges dokumentumai. 2022-ben, második próbálkozásra nagy hírnévvel lépett be az európai piacra, és ... a fergeteges utazása a mai napig tart.

Utólag elgondolkodhat azon, hogy szükség volt-e a fentebb említett obstrukciókra. Igen, elgondolkodtató, hogy egy ilyen folyamat miért tart négy évig, de alapos ellenőrzés nélkül aligha tudnánk aggodalom és lelkiismeretfurdalás nélkül élvezni a Cascarát. A szabályoknak mindenkire egyformán kell vonatkozniuk. A hosszú várakozási idő nem a Cascarával kapcsolatos kételyekkel, hanem a túlterhelt rendszerrel volt kapcsolatos.

Cascara. Kávé vagy tea?

Hogy még soha nem hallott róla? Lehetséges, épp ezért ezt gyorsan helyre kell hoznia. Mindennek az elején a kávécseresznyék állnak. De a figyelem a kávémagokat körülvevő héjra összpontosul. Úgy is mondhatnánk, hogy ez a kávéfa gyümölcseinek a legrégebbi feldolgozása és felhasználása. Bonyolultabb folyamaton kell, hogy keresztül menjenek, messziről nem elég csak felönteni vízzel. A Cascara nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, de az íze minimálisan hasonlít a kávé ízéhez.

A Cascara inkább egy egyedi és jellegzetes ízű, jótékony anyagok egész sorával rendelkező gyümölcsital, amely hosszan tartó használat mellett csodákra képes a testünkkel, és jobb teljesítményre serkenti a szervezetünket. Az egyfajú keverékekkel ellentétben a Cascara olyasmi, mint az ízek tűzijátéka. A fogyasztása során nem igazán tudja, hogy mire összpontosítson jobban. Az egyes összetevők azonban nem zavarják egymást, és harmonikus szimbiózisban működnek, minden kortyával elkényezteti az ízlelőbimbóit, és élvezni fogja az egyedi ízét. Az első kortya mazsola, csipkebogyó vagy hibiszkusz, a második kortya pikáns, fűszeres nyomot hagy maga után.

Íze, aromája és az egészségügyi előnyei

A Cascara fő összetevője természetesen a koffein. Egy nagyobb, 300 milliliter körüli bögrében körülbelül 28 mg van belőle. Ilyen értékekkel bátran felveheti a versenyt a zöld teával, és támaszkodhat a mérsékelt koffeinfogyasztás minden előnyére, mint például a kiegyensúlyozott energia, az élesebb elme vagy a stresszel szembeni fokozott ellenállás. A legtöbb plusz pontot azonban az egyedi íze kapja.

A Cascara előnyei (hosszú távú használata esetén):

  • Természetes védekezőképesség
  • Antioxidáns
  • Mentális egészség
  • Érzelmi komfort
  • Tonizálja a testet és a lelket

Cascara elkészítése

A Cascara elkészítése nem igényel különleges eljárást vagy felszerelést. A gyógyteákkal ellentétben, amelyek, ha az áztatási idejüket meghosszabbítjuk vagy lehűtjük keserűvé válnak, a Cascaránál az édes összetevők kerülnek előtérbe, és sokkal édesebb lesz a belőle készült ital.

Hozzávalók: 6 gramm cascara, 100 ml víz

Elkészítése: Öntse az ajánlott mennyiségű vizet a szárított keverékre, és hagyja ázni öt-nyolc percig. Minél tovább hagyja ázni a teát, annál erősebb lesz az íze. De ha még így sem lesz elég aromás az itala adjon hozzá mézet, vagy fahéjat. Ez a két hozzátevő kellemesen kiegészíti a Cascara erős aromáját. A bátrabbak kipróbálhatják gyömbérrel, szegfűszeggel, illetve kókusztejjel.

TIPPÜNK: Ha a gyümölcsös ízekre vágyik, válassza a Costa Rica-i Cascarát. A térségben,1700 körül beindult a kávétermesztés, háttérbe szorítva a kakaó, a cukor és a dohány termesztését.Nem csoda, hogy a legjellegzetesebb fajták innen származnak. Olyan sok volt a fennmaradt héj, hogy nem tudtak mit kezdeni vele. Aida Batlle, kávé termesztő rájött, hogy hogyan lehetne őket felhasználni. Az Etiópiából és más afrikai országokból ismert módszerekkel ellentétben nem használt vízfürdőt, hanem a héjakat vékony rétegekben, közvetlen napfényben szárította, és megvárta, míg maguktól kezdenek el leválni a kávéhéjtól. Ez a módszer gazdagabb és gyümölcsösebb ízt garantál.

Cold-brew

A Cascarát könnyen megfőzheti és leöntheti, illetve liszt, vagy energiaszeletek formájában utazáshoz is alkalmas. A nyári hónapokra a Cold-brew módszerrel történő feldolgozását ajánljuk.

Hozzávalók: 20 g Cascara, hideg víz

Elkészítése: Öntsön hideg vizet (nem jeges vizet) a keverékre, és hagyja állni legalább 24 órán át a hűtőszekrényben. Miután a kapott italt kitölti a poharakba, ízesítse citrom vagy narancslével. Ideális frissítő a forró napokon.

Az ára fent tartja magát

A Cascara valamivel drágább, mint a kávé. Abszurdnak tűnik, hogy ez a felesleges komponens – a héja általában további felhasználás nélkül - csökkenti annak a gyümölcsnek az árát, amelyre az egészet termesztik? Az oka egyszerű. Elég, ha csak egy éretlen cseresznye kerül a többi közé a szárításkor, vagy a vízfürdőben, és minden kárba megy. A Cascara gyártásánál kulcsfontosságú a százszázalékos minőség, ami természetesen növeli az árat. Tanulja meg maximálisan kiélvezni ezt az egyedi gyümölcsös nyomokkal rendelkező italt, amely megér egy kis befektetést.

És mi lesz ezután?

A Cascara a kávé és a tea határán egyensúlyoz, így csak két lehetősége van – vagy szeretni fogja, vagy figyelmen kívül hagyja. Egyre több bár és kávézó van, ahol élvezheti ezt a finomságot. Mi is a rajongói közé tartozunk, és mi a Costa Ricából származó héjakat ajánljuk a figyelmébe. Lehet meg fog Önnek tetszeni a pártatlansága. Lehet, hogy időnként majd kísérletezni támad kedve. Az is megeshet, hogy megszeretné lepni a váratlan vendégeit, vagy megszeretné ajándékozni a szeretteit. A Cascara változékony, és tökéletesen betölti a hűséges partner és az alkalmi változatosság funkcióját.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »