Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai -
Csavarja ki és dobja el, vagy reszelje bele a süteménybe. A citromhéj áldozata ennek az igazságtalan viselkedésnek nap mint nap. És mégis, ez az élénk sárga kabát határozottan figyelmet érdemel.
A citromhéj ennél többet kínál:
• megtisztítja a méreganyagoktól a testét,
• éppúgy, mint a leve, a héja is vitaminbomba,
• olyan anyagokat (főként limonént és salvestrolt) tartalmaz, amelyek a rákos betegek számára előnyösek,
• a kalcium- és C-vitamin tartalékok javítják a csontok minőségét és küzdenek az osteoporosis vagy a rheumatoid arthritis ellen,
• csökkenti a vér koleszterinszintjét és a magas vérnyomást,
• hasznos a szájhigiénében, és fehérítő hatással rendelkezik,
• világosabbá teszi a bőrt, eltávolítja a kiütéseket és a szennyeződéseket, és lelassítja a ráncok kialakulását,
• megakadályozza a savtúltengést és a puffadást,
• elősegíti az emésztést és pozitív hatással van a fogyásra,
• gyulladásgátló és antibakteriális hatással rendelkezik.
A citromot a keresztesek importálják Európába, nagyjából 1000–1200 között Palesztínából. Kontinensünkön Spanyolországban és Olaszországban teljesítenek a legjobban, de szinte minden szubtrópusi és trópusi területen megtalálhatók.
A fa, amelyen nőnek, örökzöld, nem túl magas, édes illatú fehér virágokkal. A gyümölcsöket többnyire zölden szüretelik, és hadják később megérni.
Noha a citromhéj sokat kínál egészségünk számára, egy csoda a háztartás gondozásában. További felhasználása a kozmetikai iparban is történik, pl. parfümök és bőrkrémek előállításában.
A citrom evésnek önmagában nincs jelentős korlátozása, de semmit sem szabad eltúlozni. Citromhéj használata esetén ajánlatos először gondosan megmosni, vagy válasszon organikus gyümölcsöket, amelyeket nem kezeltek vegyi anyaggal. A szeletelt friss vagy szárított héja fantasztikus ízesítőszer a főzés során és italokhoz.