

GUATEMALA GEISHA FINCA NUEVA GRANADA – SZEMES KÁVÉ
Vajon milyen íze lehet annak az etiópiai kávénak, amelyet Guatemalában termesztenek? Most alkalma van megbizonyosodni az ízéről. Az egyedülálló Geisha fajta kávécserjék a közép-amerikai ültetvényekből, jól kiegyensúlyozott kávét termelnek, melyek édes, kakaós, és enyhén diós ízűek. A világ minden tájáról nagy iránta a kereslet. Nem is csoda, a Finca Nueva Granada gazdaság két vulkán közötti zöld területen helyezkedik el, a kávészemek feldolgozásához saját forrásvizet használ, és különös figyelmet fordít minden egyes kávécseresznyére. Az eredménye magáért beszél!
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Az Arabica Guatemala Geisha kiegyensúlyozott ízével, és kellemes savasságával emelkedik ki a többi kávé közül. Az italában felfedezheti az ízletesen édes kakaó, és a dió ízét. Ha, kávéfőzőben készíti el a kávéját, puha, könnyű krém fog keletkezni az itala tetején.
A kávé eredete
Guatemala Belize, El Salvador, Honduras, és Mexikó között helyezkedik el. Tehát Közép-Amerikában. San Marcos régiója az ország délnyugati részén található. Ebből is felismerhető, hogy a Finca Nueva Granada gazdaság körül milyen természeti feltételek uralkodnak. Egy része a Csendes-óceán vizében fürdik, másik részét pedig az El Suchiate, Cabuz, Naranjo és sok más folyók mossák. A Cutzulchimá folyó, és a Manchón Guamuchal biológiai rezervátum 60 méter magas vízesése örömmel fogadja a természettudományt kedvelő turistákat. A San Marcosot enyhe éghajlat jellemzi, délen melegebb, északon hűvösebb időjárással. A több, mint 3000 méteres tengerszint feletti magasságba elnyúló hegyeket hó fedi. A talaj, a vulkáni tevékenységnek köszönhetően ásványi anyagokban gazdag, így természetesen termékeny. A Finca Nueva Granada kávéültetvény a nagyon kicsi ültetvények közé tartozik. A gazdák napi gondossággal foglalkoznak a kávéval, és különös figyelmet fordítanak a betakarításuk magas színvonalára. Bár ez egy kis ültetvény, jó a hírneve, és a hagyománya is kiemelkedő.
A gazdaság a Guatemalai két legnagyobb vulkán - Tajamulco és Tacana - között helyezkedik el. A kávécserjék zöld növényzettel körbeölelve növekednek, a tápanyagokat a hegyvidék lejtőiből származó vulkáni hamuból nyerik. Amikor a bokrok márciusban, és áprilisban virágoznak, a gazdaságban lenyűgöző illat lebeg. Ahogy a hónapok múlnak, a virágok gyümölcsökké válnak, amelyek a környező fák lombkoronái alatt lassan érlelődnek. Amint a kávécseresznyék bebarnulnak (ami általában októberben történik), a munkavállalók elindulnak az ültetvényekre. Csakis kézzel takarítják be a telt, érett bogyókat. A gazdaság saját forrásvízzel dolgozza fel azokat. A kávészemek bevonatát úgynevezett préseléssel távolítják el. A bogyókat nagy vízzel teli tartályokba öntik, ahol azokat zúzólapokon keresztül préselik át, így szabadítják meg a kávészemeket a húsos bevonatuktól. Ezt a több napos fermentáció követi a fermentációs edényekben. A kávébabok fehér, édes pépes bevonata a természetes kémiai folyamat során feloldódik. Végül a zöld kávészemeket meg kell szárítani, vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben. A Finca Nueva Granada a Rainforest Szövetség teljes körű tanúsítványával rendelkezik. A munkavállalók teljes kényelmet biztosítanak, a gazdaság energetikailag önellátó, és felelősségteljesen dolgozik a vízkészletekkel (a kávé feldolgozásánál 80% -kal kevesebb vizet használnak fel, mint az átlagosan, a kapott szennyvizet pedig az öntözéshez használják fel).
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

8. 22.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
