06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 GALÁPAGOS - A pingvinek és az óriás teknősök országa

Gyönyörű táj, aktív vulkánok, Charles Darwin és a fajfejlődés elmélete, gyíkok, pingvinek, és óriás teknősök - ezek mind a Galápagos-szigetek szimbólumai, a szigetek egyben az érintetlen természet utolsó szentélyekként is ismertek, ami megnyilvánult abban is, hogy az UNESCO a Galápagos-szigeteket besorolta a világörökség listájára.

Ez kétségtelenül annak köszönhető, hogy a szigetek viszonylag magasan elszigeteltek a legközelebbi szárazföldtől, de annak is, hogy az ott élő emberek nagy becsben tartják a természetet, és saját magukat is, és büszkék az általuk lakott föld szépségére. Ebből kifolyólag a szigeteken szigorúan tilos bármilyen vegyi permet, műtrágya vagy rovarirtó szer használata, és a nehéz gépek használatát is minimálisra kell korlátozni. Így a gazdálkodók, akik lényegében, egy nagy nemzeti parkban művelik meg a földjeiket, amely a dél-amerikai Ecuador állam része, kizárólag a természeti erőforrásokkal, és befolyásokkal dolgoznak, úgy, hogy a táj természetét, és magukat a növényeket a lehető legkisebb mértékben befolyásolják.

A híres történelme

1869-ben Manuel J. Cobos, a helyi ültetvényes, és cukornád-kereskedő meghívására a francia agronómusok eredeti, és kiváló minőségű, a Bourbon nevű Arabica-kávét hoztak San Cristobal szigetére. A természeti, és éghajlati viszonyoknak köszönhetően a növény gyorsan adaptálódott, így Cobos Hacienda El Cafetal nevű ültetvénye, amely ugyanakkor nagyon kegyetlen munkatábor is volt az elítéltek számára, 1904-ig virágzott, de 1904-ben a foglyok fellázadtak a kemény munkakörülmények ellen, és meggyilkolták Cobos-ot. A fellázadást követően a kormány hagyta benőni az ültetvény a környező természettel, de 1990-ben Cobos utódjai kérelmezték az ültetvény átadását.

Příroda nade vše

Az El Junco kristálytiszta tó, amely a kihalt vulkán kráterében alakult ki, a tápanyagokban gazdag, vulkanikus eredetű talaj, valamint a Humboldt hideg, és Panama meleg árama okozta sajátos mikroklíma - nagy hatással van a Galápagosból származó kávé minőségére. Néhány száz méter tengerszint feletti magasságban, magasan a kaktuszok, és a tüskés fügekaktuszok felett található a megújult Hacienda El Cafetal kis kávéültetvénye, de a kávécserjék még mindig ugyanazok, amelyeket még M. J. Cobos a 19. század végén ültetett ide. Narancsfák, guave, és avokádó árnyékában a kávéfák évente kétszer virágoznak (mindig február / március, és november / december). A cseresznyére emlékeztető fényes piros gyümölcsöket ezután kézzel takarítják be és gondosan válogatják át. Csak a legjobb minőségű gyümölcsöket dolgozzák fel - a fennmaradt nem minőségi gyümölcsöket ezután természetes műtrágyaként használják fel.

Ezután, a kiválasztott "cseresznyékből" manuálisan kifejtik a kávébabokat, egy cseresznye két kávébabot tartalmaz. A két kávébabból további feldolgozásra csak a kisebbik kávébab kerül, mivel az teljesebb és gazdagabb ízű. Figyelembe véve ezeket a szigorú folyamatokat, kiérdemelték a "Bird- friendly" tanúsítványt (vagyis, a biogazdálkodás legszigorúbb feltételeinek felelnek meg), és a kormánynak a meglévő ültetvények kiterjesztésére vonatkozó tilalmát, nem is csoda, hogy a Galápagosi kávé mennyisége ennyire korlátozott - évente csak körülbelül 30 000 kg kávé kerül pörkölésre, és csak speciális üzletekben szerezhető be.

A kávé teljes íze az édes karamellára emlékeztet, könnyű gyümölcsös lehelettel, finom citruszos befejezéssel. Ez határozottan olyan kivételes élmény, amelyet érdemes kipróbálni.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »