06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Fahéjas szilva - szemes kávé

Kód: 1510
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A lédús szilva és az édes fahéj összetartoznak. A minőségi kávéval kombinálva gyakorlatilag ellenállhatatlan. Nem csak a téli jólét és serkentés érdekében, hanem a nyári munka vagy a sportteljesítmény utáni pihenés érdekében is. A kávé sokféle formát ölthet. Az ízesített egyre népszerűbb.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Fahéj, Szilva
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%, Természetes aroma

Krém és a kávé íze

A fahéjas szilva kávé alapja minőségi Arabica, tehát finom krémmel és tipikus édességre számíthat. A természetes aromának köszönhetően élvezheti a fahéj meleg tónusát és a lédús szilvavonalat is.

A kávé eredete

Ízesített kávéink túlnyomó többsége a perui Puno Norte szemes kávéból származik. Miért? Kivételes minőségű alpesi kávé. Az ültetvények, ahonnan származnak, az ország hegyvidéki részén találhatók. A Puno nevű terület fővárosa ezután a híres Titicaca-tó partján fekszik. Mindez jelentős hatással van a helyi kávé tulajdonságaira. A hőmérséklet, valamint a vulkáni talaj összetétele és a nedvesség hozzájárul a szemes kávé végső ízéhez. Mögötte természetesen a mezőgazdasági termelők és a pörkölők munkáját is látnunk kell. De csak szépen egyenként.

Amikor a Puno Norte kávéfák vörös gyümölcse érett, ami június és november között van, a helyi nők elindulnak az ültetvényekre. Gondosan kiválasztják a megfelelő bogyókat, nagy kosarakba szedik, és feldolgozásra viszik a gazdaságokba. Peruban a kávét általában úgynevezett átmosási technikával dolgozzák fel, azaz a gyümölcsöt hordókba öntik és válogatják. Ezután többé-kevésbé kifinomult gépekkel átpréselik a zúzólemezeken, amelyek megszabadítják a felső héjtól és részben az édes hústól. Ezután a munkások visszahelyezik a hordókba, és hagyják, hogy néhány napig erjedjenek. A természetes erjedési folyamat során a pép teljes mértékben feloldódik, és a magvak - kávébabok felszabadulnak. Ezeket szárítják, közvetlen napfényben vagy szárítókban.

De még hosszú utat kell megtenniük. Szárítás után a kávét jutazsákokban érlelik néhány hétig, sötétben és hidegen tárolva. Aztán végre bejárhatja a tőzsdét és a világot. Esetünkben a pörkölőmesterünkhöz, aki kellő figyelmet fordít rá.  Beállítja az ideális íz és legcsodálatosabb illatú kávéfőzéshez szükséges hőmérsékletet. A fahéjas szilva kávé esetén a pörkölés előtt természetes alapú hordozóolajjal permetezi be . Ennek köszönhetően a kávé teljesen új dimenziót kap, és ugyanakkor nem veszíti el eredeti íz profilját. A természetes aroma kizárólag növényi eredetű anyagokból nyert aromás anyagokat tartalmaz, ezért az egészségre teljesen ártalmatlan.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 27.

Értékelés: kitűnő
Képzelje el, hogy nyers szilvalekvárt nyalogat és kávét iszik rá. Talán valami ehhez hasonló ez a jól sikerült kávé,csak nem édes. Finom csemege, nagyon ajánlom!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


TEJSZÍNES EPER  szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TEJSZÍNES EPER szemes kávé

Torkoskodjon a torkos epreken! Létezik vonzóbb kombináció, mint a friss illatos gyümölcs és tejszínhab? Igen, mi megtaláltuk: friss illatos gyümölcs, tejszínhab és száz százalékos arabika Peruból. Az egyik legminőségesebb dél-amerikai kávé saját magában is egyedülálló. És képzelje el eperrel... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

CSOKOLÁDÉS - MANDULÁS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS - MANDULÁS szemes kávé

A két íz tökéletesen illik egymáshoz - mandula és csokoládé. Adjon hozzá luxus ültetvény-kávét. Nemcsak a telt és kiegyensúlyozott finomságát, de a vonzó kesernyés édes árnyalatát is ízlelgetheti. Még szebb lesz a napja. A szemes kávét, amely szeretettel van termesztve és érzéssel pörkölve, nem hagyhatja figyelmen kívül.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS - NARANCSOS szemes kávé

A 100% Arabica ennek a kávénak teljes testet és finom csokoládés ízt ad. Néhány csepp természetes narancs aroma hozzáadásával a kávé frissességet kap. Ez az unhatatlan ízkombináció nem szabad, hogy hiányozzon az Ön háztartásásból sem. Tökéletes kedves vendégek fogadásához, vagy szép estékhez kettesben a párjukkal. A csokoládés-narancsos kávét akkor is értékelni fogják, amikor jegeskávét készítenek belőle, illetve akkor is, amikor a klasszikus forró változatát választják… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »