ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé
A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
Az Etiópia Sidamo Mocha szemes kávé valóban a kávéval kapcsolatos összes ötlet megtestesítője, amelynek illata, íze és kinézete mint a csokoládénak. Kiválóan alkalmas kotyogós kávéfőzőben való elkészítésre, azután minden tónusa és aromája kiemelkedik.
A kávé eredete
Ha mindig is szerette volna megkóstolni a kávét azon a helyen, ahol "született", akkor jló helyen jár. Etiópiát olyan országként említik, amelynek lakói nagyszerű ízt és csodálatos hatásokat fedeztek fel (sokkal korábban vonzotta őket, mi előtt felfedezték volna az ízét). Ez történt a 9. század során Kaffa tartományban, és a legenda szerint a falánk kecskecsorda és kíváncsi pásztornak köszönhetően. Nem fért a fejébe, hogy miért olyan boldogak és elevenek a vörös bogyókat legelő kecskék.
Etiópiából a kávéfák körülbelül a 13. században érkeztek meg Jemenbe, és nagyon hosszú időbe telt, amíg az Arab-félsziget emberei megosztották ezt a kincset. Annyira ragaszkodtak hozzá, hogy forrásban lévő vizet öntöttek a kávébabra, mielőtt exportálták, hogy megakadályozzák, hogy Arábián kívül csírázhassanak, megfosztva őket, a zsíros nyereségtől.
Visszatérve Etiópiába, egy kelet-afrikai államba, amelyben a kávé továbbra is fontos termés. A külföldi jövedelmek több mint fele a kávé értékesítéséből származik, és becslések szerint körülbelül 15 millió ember részesül a kávé termesztéséből vagy feldolgozásából. Ami jelentős szám egy nagyon szegény ország számára. Etiópiában a szemes kávé három kategóriába tartozik: Longberry, Shortberry és Mocha. Ez utóbbi fajta nagyra értékelt árucikk, mivel komplex csokoládé íze van, amelyben a fűszerek és a citrusfélék tónusa felvillan.
A Sidamo régió elterjedt az etióp felvidéken, ahol a kávébokrok lassabban növekednek, és a gyümölcsök hosszabb ideig érnek. Ezért képesek még sok más környező aromát felszívni, az így kapott kávé aromája robusztus és nagyon réteges.
Az etiópiak általában a cseresznyefajtákat úgynevezett nedves módon dolgozzák fel. Először a vízimalmokban eltávolítják a felső bőrt és meglazítják a magokat körülvevő pépet. Ezután a kávét erjesztési tartályokba öntik vízzel, ahol 36 órán át hagyják erjedni. A természetes folyamatok eltávolítják a szemeket az utolsó csomagolásból, és teljesen felszabadulnak. Végül a zöld kávét meg kell szárítani, ami leggyakrabban közvetlen napfényben történik, rendszeres forgatással és gereblyézéssel.
Így készül a tradicionális, Mocha nevű etióp kávé, kiváló minőségű, figyelemre méltóan csokoládés, gazdag és teljes.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .
Tanácsra van szüksége?
5. 17.