06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

Kód: 1595
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 465 Ft /1000 g 1 346 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Sidamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m- 2200m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Az Etiópia Sidamo Mocha szemes kávé valóban a kávéval kapcsolatos összes ötlet megtestesítője, amelynek illata, íze és kinézete mint a csokoládénak. Kiválóan alkalmas kotyogós kávéfőzőben való elkészítésre, azután minden tónusa és aromája kiemelkedik.

A kávé eredete

Ha mindig is szerette volna megkóstolni a kávét azon a helyen, ahol "született", akkor jló helyen jár. Etiópiát olyan országként említik, amelynek lakói nagyszerű ízt és csodálatos hatásokat fedeztek fel (sokkal korábban vonzotta őket, mi előtt felfedezték volna az ízét). Ez történt a 9. század során Kaffa tartományban, és a legenda szerint a falánk kecskecsorda és kíváncsi pásztornak köszönhetően. Nem fért a fejébe, hogy miért olyan boldogak és elevenek a vörös bogyókat legelő kecskék.

Etiópiából a kávéfák körülbelül a 13. században érkeztek meg Jemenbe, és nagyon hosszú időbe telt, amíg az Arab-félsziget emberei megosztották ezt a kincset. Annyira ragaszkodtak hozzá, hogy forrásban lévő vizet öntöttek a kávébabra, mielőtt exportálták, hogy megakadályozzák, hogy Arábián kívül csírázhassanak, megfosztva őket, a zsíros nyereségtől.

Visszatérve Etiópiába, egy kelet-afrikai államba, amelyben a kávé továbbra is fontos termés. A külföldi jövedelmek több mint fele a kávé értékesítéséből származik, és becslések szerint körülbelül 15 millió ember részesül a kávé termesztéséből vagy feldolgozásából. Ami jelentős szám egy nagyon szegény ország számára. Etiópiában a szemes kávé három kategóriába tartozik: Longberry, Shortberry és Mocha. Ez utóbbi fajta nagyra értékelt árucikk, mivel komplex csokoládé íze van, amelyben a fűszerek és a citrusfélék tónusa felvillan.

A Sidamo régió elterjedt az etióp felvidéken, ahol a kávébokrok lassabban növekednek, és a gyümölcsök hosszabb ideig érnek. Ezért képesek még sok más környező aromát felszívni, az így kapott kávé aromája robusztus és nagyon réteges.

Az etiópiak általában a cseresznyefajtákat úgynevezett nedves módon dolgozzák fel. Először a vízimalmokban eltávolítják a felső bőrt és meglazítják a magokat körülvevő pépet. Ezután a kávét erjesztési tartályokba öntik vízzel, ahol 36 órán át hagyják erjedni. A természetes folyamatok eltávolítják a szemeket az utolsó csomagolásból, és teljesen felszabadulnak. Végül a zöld kávét meg kell szárítani, ami leggyakrabban közvetlen napfényben történik, rendszeres forgatással és gereblyézéssel.

Így készül a tradicionális, Mocha nevű etióp kávé, kiváló minőségű, figyelemre méltóan csokoládés, gazdag és teljes.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 17.

Értékelés: kitűnő
A legjobb kávé amit valaha ittam, tényleg olyan az íze és az illata, mint a csokoládénak fantasztikus :)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 986 Ft /1000 g 1 199 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 662 Ft /1000 g 1 266 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

15% KEDVEZMÉNY
KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »