06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

Kód: 1595
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 876 Ft /1000 g 1 788 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Sidamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m- 2200m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

Az Etiópia Sidamo Mocha szemes kávé valóban a kávéval kapcsolatos összes ötlet megtestesítője, amelynek illata, íze és kinézete mint a csokoládénak. Kiválóan alkalmas kotyogós kávéfőzőben való elkészítésre, azután minden tónusa és aromája kiemelkedik.

A kávé eredete

Ha mindig is szerette volna megkóstolni a kávét azon a helyen, ahol "született", akkor jló helyen jár. Etiópiát olyan országként említik, amelynek lakói nagyszerű ízt és csodálatos hatásokat fedeztek fel (sokkal korábban vonzotta őket, mi előtt felfedezték volna az ízét). Ez történt a 9. század során Kaffa tartományban, és a legenda szerint a falánk kecskecsorda és kíváncsi pásztornak köszönhetően. Nem fért a fejébe, hogy miért olyan boldogak és elevenek a vörös bogyókat legelő kecskék.

Etiópiából a kávéfák körülbelül a 13. században érkeztek meg Jemenbe, és nagyon hosszú időbe telt, amíg az Arab-félsziget emberei megosztották ezt a kincset. Annyira ragaszkodtak hozzá, hogy forrásban lévő vizet öntöttek a kávébabra, mielőtt exportálták, hogy megakadályozzák, hogy Arábián kívül csírázhassanak, megfosztva őket, a zsíros nyereségtől.

Visszatérve Etiópiába, egy kelet-afrikai államba, amelyben a kávé továbbra is fontos termés. A külföldi jövedelmek több mint fele a kávé értékesítéséből származik, és becslések szerint körülbelül 15 millió ember részesül a kávé termesztéséből vagy feldolgozásából. Ami jelentős szám egy nagyon szegény ország számára. Etiópiában a szemes kávé három kategóriába tartozik: Longberry, Shortberry és Mocha. Ez utóbbi fajta nagyra értékelt árucikk, mivel komplex csokoládé íze van, amelyben a fűszerek és a citrusfélék tónusa felvillan.

A Sidamo régió elterjedt az etióp felvidéken, ahol a kávébokrok lassabban növekednek, és a gyümölcsök hosszabb ideig érnek. Ezért képesek még sok más környező aromát felszívni, az így kapott kávé aromája robusztus és nagyon réteges.

Az etiópiak általában a cseresznyefajtákat úgynevezett nedves módon dolgozzák fel. Először a vízimalmokban eltávolítják a felső bőrt és meglazítják a magokat körülvevő pépet. Ezután a kávét erjesztési tartályokba öntik vízzel, ahol 36 órán át hagyják erjedni. A természetes folyamatok eltávolítják a szemeket az utolsó csomagolásból, és teljesen felszabadulnak. Végül a zöld kávét meg kell szárítani, ami leggyakrabban közvetlen napfényben történik, rendszeres forgatással és gereblyézéssel.

Így készül a tradicionális, Mocha nevű etióp kávé, kiváló minőségű, figyelemre méltóan csokoládés, gazdag és teljes.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 17.

Értékelés: kitűnő
A legjobb kávé amit valaha ittam, tényleg olyan az íze és az illata, mint a csokoládénak fantasztikus :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ETHIOPIA LIMU GRADE 2
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA LIMU GRADE 2

Azt mondják, hogy Oromia a kávé bölcsője. A Dél-keleti régió Etiópiában a kávészemek hatásait és ízét állítólag az 5.századtól ismeri. A helyi termelők kis földművelők, akik szövetségbe egyesültek, amely az igazságos üzletről gondoskodik és a nyereség egy részét iskolaügybe, egészségügybe és új munkahelyekbe fekteti. Ideális, nem? Oromián bűvölni lehet még valamit - hihetetlenül változatos növényzetet, gyönyörű vízeséseket, csodálatos barlangokat és a hatalmas hegyeket. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 552 Ft /1000 g 1 555 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

Megtekintette


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
19 933 Ft /1000 g 1 993 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »