

Eszpresszó szirup Narancs - 500 ml
Narancsos frissesség és édesség a kávéban! Az ízben kiegyensúlyozott eszpresszó szirup szó szerint citrusos robbanást ad italainak. Nem csak kávéban használhatja, turmixokba vagy limonádékba is kiváló. Adja hozzá fagylaltokhoz, gyümölcs salátákhoz és desszertekhez. A lehetőségek szinte végtelenek!
Összetétel
Cukor, Víz, Természetes narancs kivonat 3%, Paprika kivonat, C vitaminÍZ
Az eszpresszó szirup Narancs világos narancssárga színű. Jellegzetes citrusaroma tökéletesen keveredik az eszpresszó intenzív ízével, harmonikus és frissítő ízt kölcsönözve neki. A Narancs szirup kiválóan alkalmas narancsos tejeskávé vagy affogato készítéséhez, de fagylaltokhoz, desszertekhez vagy gyümölcssalátákhoz is.
EREDET
A narancs világszerte népszerű a citrusfélék kedvelői körében. A narancsfák (Citrus) a rutafélék családjába tartoznak, és Dél-Kínában és Indokínában őshonosak. Örökzöld fák vagy cserjék, amelyek akár 10 méter magasra is megnőhetnek. Sötétzöld, fényes levelei és fehér szirmú virágai vannak. Manapság a megfelelő éghajlattal és megfelelő körülményekkel rendelkező országokban termesztik. Ezek közé tartozik Spanyolország (ahol a narancsok minősége és édessége kiemelkedő), Olaszország (az olasz narancsot lédús és intenzív íze miatt becsülik), Kalifornia és Brazília. Minden országnak megvannak a saját narancsfajtái, amelyeknek jellegzetes íze és minősége van. A nemzetközi kereskedelemnek köszönhetően a narancs a világ minden táján elérhető, és édes, frissítő aromájával emberek millióinak szerez örömet. A narancsfa gyümölcse kerek vagy ovális, és a fajtától függően különböző méretű lehet. A narancs héja általában narancssárga és vastag, amely védi a benne lévő édes gyümölcshúst. Sok narancsfajta belseje apró, lédús szegmensekre van osztva. Miért van a narancsnak olyan erős illata? A héjában található illóolajok miatt. Ezek az olajok terpéneknek nevezett anyagokban gazdagok. Amikor a narancs héját kivonják, illóolaj szabadul fel belőle, amelyet gyakran használnak fel az élelmiszer- és italgyártásban. Ezt a narancs héjának préselésével nyerik ki, majd sziruphoz adható, hogy ízesítse például a kávéját.
De a sziruppal például sokkal többféleképpen lehet varázslatokat készíteni:
- Italokban. Narancs szirupot adhat vízhez vagy limonádéhoz.
- Koktélokban. A narancs szirup remek alapanyag frissítő és ízletes koktélok készítéséhez. Egy nyári partin például narancsos mojito alapanyagaként használhatja.
- Desszertekben. A szirup édes és gyümölcsös ízt kölcsönöz a desszerteknek. Próbálja ki narancsos tortán,házi narancsos sorbetben, vagy adja hozzá gyümölcs salátához.
- Palacsintákon. A narancs szirup remek alternatívája a hagyományos juharszirupnak. Édes és friss ízt ad a palacsintáknak.
- Pácokban. Alap lehet húsok vagy zöldségek pácainak elkészítéséhez. Édes savassága érdekes ízegyensúlyt kölcsönöz az ételnek.
- Mártásokban. Próbálja ki például csirkeszárnyak narancsmázában vagy sertéshús mártásában.
- Süteményekben és péksüteményekben: A narancs szirup felhasználható süteményekben, muffinokban vagy piskótákban. Csak adja hozzá a tésztához, vagy használja szirupként a tortarétegek áztatásához.
Használati útmutató
Kávékészítés: Adjunk egy teáskanál narancs szirupot a csésze kávéhoz.
A narancs szirupot használhatja jégkrém, palacsinta, omlett és gyümölcs saláta feltétjeként.
A narancs szirup alkoholos és alkoholmentes italok készítésére is alkalmas.
Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1448 kJ / 341 kcal |
Zsírok: | 0,10 g |
ebből telített zsírok: | 0,10 g |
Szénhidrátok: | 85,19 g |
ebből cukrok: | 85,1 g |
Fehérjék: | 0,20 g |
Só: | 0,01 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ESZPRESSZÓ SZIRUP MOGYORÓ - 100 ml

Eszpresszó szirup Rózsa - 100 ml
