06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EKVÁDOR UNOCADE PREMIUM BIO - kakaó babok pörkölés nélkül válogatott

Kód: 980
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Háromért nyula lehet, százért vidám lánya. A kakaó babok az aztékok között kemény fizető eszköz volt. Ezek az idők elmúltak, de a kakaó jótékony hatásai megmaradtak. Magas antioxidáns és teobromin tartalommal rendelkezik és koffeint is tartalmaz. Cserélje be sült finomságra és rágcsálja tévé előtt, autóban vagy egy jó könyv mellett. Az ekvádori babok az egyik  legjobb minőségűek a világon.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
23 763 Ft /1000 g 2 376 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Fajta
Fajta:
Arriba Forastero
Vidék
Vidék:
Guayas
Íz
Íz:
Csokoládé , Dió
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100% Kakaó bab

Íze

Az Arriva Forastero kakaóbabokat egy bizonyos fajta csokoládé gyártásához használják. Épp ezért aligha meglepő, hogy az íze valóban kivételes- gazdag csokoládés testtel rendelkezik, a virágok, dió és a fa tónusaival.

Származása

Bár az országunkban a kakaót főként finom porként ismerjük, a világpiacon az egész kakaóbabok nagy népszerűségnek örvendenek. Hogy miért? Kiváló alternatíva a különféle egészségtelen nassolni valók helyettesítőjeként, eredetiséget és érdekes ízvilágot hoz a szürke hétköznapi étkezésünkbe. A kakaóbab nem más, mint az eredeti kakaófa magja, amelyekből más termékek mellett a csokoládé is készül. 

Mielőtt még elkezdünk foglalkozni a kávébabokkal, meg kell említenünk azt a növényt, amely megajándékoz minket ezekkel a magvakkal. A kakaófát, már 5000 éve ismerik, de a botanikus nevét csak a 18. században kapta meg. A neves svéd természettudós a Theobroma cacao nevet adta neki, azaz az „az istenek tápláléka“. A kakaófa örökzöld fa, Dél-Amerikából származik. 5-8 méter magasságik nő, sötétzöld, 30 centiméter hosszú fényes levelek borítják. Gyakorlatilag egész évben virágzik. A termése ellipszoid alakú, sárga, narancs, piros, barna vagy vörös színű bogyó, 10 finom hosszúkás barázdával. A termése 4-14 magot tartalmaz, általában 2 centiméter nagyságúak. A fák terméseit évente 3-4 alkalommal takarítják be. Ezt a műveletet nagyon óvatosan kell elvégezniük, nehogy megsértsék azt a pontot, ahol a termés szára a fához kapcsolódik. Pontosan ezen a ponton fog megjelenni a fa új virágja. Egy személy átlagosan 650 darab kakaóbabot tud betakarítani. Ezután machete segítségével ketté szeli, és eltávolítja a pépes részeit a termésnek. Az édes fehér húsát és a magvakat a feldolgozók rostélyokra helyezik, ahol pár napig fermentálják. Ennek a fontossága egyrészt abban rejlik, hogy a kakaóbabok így kapják meg a rájuk jellemző kakaós ízt, és az utolsó, cellulóz maradványtól is megszabadulnak. Ezután a kakaóbabokat nagy területen szárítják folytonos átforgatást igényelve természetes napfény alatt, vagy a gépi szárítást igénybe véve. Kis ültetvényeken a kakaóbabok utolsó tisztítást a dolgozók saját lábukkal végzik- a „tánc” a kakaóbabok és vörös agyag közt történik, amely segítségével fényesé, lágyabb színűvé vállnak a babok, állítólag ez a módszer megvédi a babokat a későbbi megpenészesedéstől is. Néha a kakaóbabokat tehénbőrön is szokták áttisztogatni. A száraz kakaóbabokat juta-zsákokban tárolják. A termesztők három fő kakaóbab fajtával dolgoznak - Forastero, Criollo és Trinitario. Az első közülük a világ kakaótermelésének 95 százalékát „szerzi be“.

Az Ecuador Unocade A BIO kakaóbab Forastero fajta, az Arriba különleges ecuádori ágából származik. Finom, aromás kakaó előállítására szolgál. Természetesen egy gyönyörű legenda kapcsolódik hozzá. A svájci csokoládégyártó az ecuadori Guajava felső folyásánál találkozott a helyi termelőkkel, akik kezében frissen gyűjtött kávébabokat talált. Amikor megkérdezte, honnan származik a kakaó, a válasz „de rio arriba“ volt, azaz „az árral szemben felülről“. Mindez a 19. században történt, és azóta a Forastero Arriba kakaót használják a legfinomabb csokoládék elkészítéséhez. És még valami- a BIO szó a márka nevében nem véletlen figurál. Természetes termesztésüket az Unocace farm biztosítja, amely 1730 kistermelőből tevődik össze Guayasból, Los Riosból, El Oroból és Bolivarból. Több, mint 10 000 hektár földet művelnek meg, és évente 1500 tonna minőségi kakaót termelnek. A közös marketing révén megfelelő áron értékesíthetik a kakaóbabokat, és a nyereség egy részét a saját társadalmi közösségeik fejlesztésére fordíthatják.

A kakaó iránti kereslet növekszik. A nem megpörkölt kakaóbabokat ún. szuperélelmiszernek tartják, mivel a legmagasabb az antioxidáns tartalma az összes élelmiszer közül. Pozitívan befolyásolják a test fizikai és pszichikai teljesítményét.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Fogyasztható mint a dió.

Tárolja száraz és sötét helyen egy nyitott zsákban (a kakaóbabnak  lélegeznie kell ).

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaóbab
energia érték: 520 kcal
Zsírok: 52 %
Fehérjék: 14 g
Szénhidrátok: 20 g
Teobromin: 1,3 g
Koffein: 0,1 g
Segítsen másoknak is a választásban:

9. 21.

Értékelés: kitűnő
Kedves Anita, Ma -a vartnal sokkal elobb- kaptam kezhez csomagomat. Nagyon rendben volt a szallitas (DPD), csomagolas sertetlen, a csomag teljes. Zsenialisak ezek az aromazaro zacskok, es bar meg csak a kakaobabot kostoltam, az nagyon-nagyon finom. Koszonom a belecsempeszett ajandek probateat is. :) Es kulon koszonom -biztos emlekszik- a multkori hosszas beszelgetest. On egy nagyon inteligens, es szeles latokoru holgy. Igazan nagy elvezet volt beszelgetni a vilag dolgairol. Koszonettel es udvozlettel,

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO

Nassoljon boldogan! A nyers kakaó darabok jó kedvre derítik és megemelik az antioxidáns szintet a vérben. Hányszor megevett egy tábla csokit és utána egy héten át lelkiismeret furdalása volt... A zúzott kakaó babok esetében biztos lehet, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Ép ellenkezőleg - száz százalékos csoki ízre lesz ráhangolva ami pozitív energiát is kölcsönöz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 084 Ft /1000 g 2 008 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

15% KEDVEZMÉNY
FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 627 Ft /1000 g 9 883 Ft /1000 g 988 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »