

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRENADE ORIGIN 60%
Valakik a fűszerek szigetének nevezik, mások a partok szigetének. Grenada csodálatos része a Karib-szigeteknek, amely elbűvöli a turistákat az átlátszós vízeséseivel, a fehér homokkal, a zöld dombokkal és a sokszínű városkákkal. A minőségi kakaó és a kiváló csokoládé rajongóit vonzza a nagyon lágy, kissé fűszeres íz. Látogasson el velünk a trópusi paradicsomba. Oldja fel a csokit forró tejben vagy enyhén habosítsa fel. Csalódásban nem lesz része.
Az ízéről
A Grenade origin csokoládé lencsék 62 százalék kakaót tartalmaznak, így azok kellemesen keserű és nagyon kellemes ízűek. Ízükben felismerhetik a fa és a fűszerek tónusait, és a végén könnyű, virágos
tónusokat. De ha mégsem így érezné, ne lógassa a fejét. A Grenade csokoládé részletesebb feltárása
nélkül is csodálatos íz-élményt nyújt.
Származása
Grenada egy érdekes történelmi és csodálatos természettel rendelkező sziget. Kolumbusz Kristóf 1498-ban a harmadik expedícióján „fedezte fel”. A nevét a spanyolok adták a szigetnek, Granada városról nevezték el. A szigetet 1650-ben eladták a franciáknak, de 1763-ban a britek birtokába került a párizsi béke jegyében. 1967-tól Grenada saját autonómiával rendelkezett, mint az állam, amely az Egyesült Királysághoz csatlakozott, 1974-ben kijelentette függetlenségét. Ma alkotmányos monarchia, melynek a hivatalos vezetője Queen Elizabeth II., akit a kormányzója képvisel a szigeten.
Hogy is van ez Grenadával és a kakaófákkal? Míg az ország híres volt a cukortermeléséről és az exportjáról, a 19. században mindezt zsebre vágta a kakaótermelés. A 20. században azonban a jogart átvette a szerecsendió. A kakaóbabok természetesen még mindig a trópusi szigethez tartoznak. A fák túlnyomó többsége a Trinitario alfaj, a többi fa pedig Forastero. A szuper termékeny vulkanikus talaj és a forró nap garantálja a fák nagyon jó növekedését és a magas termékenységüket. A grenadai kakaó mély és extra ízű. Inkább a keserű csokoládé előállítására használják, amelynek vonzó hangzást ad, így kitűnik a többi csokoládétól.
Mint a legtöbb kakaót termelő országokban, a kakaófák termesztését (Theobroma cacao), és terméseinek a betakarítását kistermelők végzik, melyek szövetkezetekbe egyesülnek. A szövetkezetek a legjobb garancia a megfelelő felvásárlási árak elérésére, és a bevételek egy részét szociális programokba, az oktatás támogatására és az egészségügyi ellátásra fordítják.
Ha valaha is olvasott arról, hogy hogyan dolgozzák fel a kakaóbabokat, akkor már tudja, hogy Grenada pontosan az ország, ahol az asszonyok a kakaóbabokon „táncolnak”.És valóban. Amint a kakaófák nagy terméseit leszüretelték, kivájják a belsejéből a kakaómagokat, melyeket 2-8 napig fermentálnak. Ezután nagy leplekre szórják, és a napon szárítják. Épp ekkor kezdenek a betöredezett kakaóbabokon a grenadai nők mezítláb táncolni. Ezzel a módszerrel megszabadítják a fennmaradt bevonatuktól a kakaóbabokat, és szépen kifényesítik. Az eladásra kész babokat "cripsy" nek nevezik.
A kakaóbabokat a világtőzsdén értékesítik. A cég, amelyik csokoládét készít a felvásárolt kakaóbabokból, megpörköli, szétzúzza és megőrli a kakaóbabokat. A folyamat végeredménye kakaómassza, amelyből kakaóvajat és a kakaóport nyernek. Ezek újra egyesítésével, és még más értékes hozzátevők hozzáadásával jön létre a csokoládé. Az igényes folyamat végeredménye a csokoládé lencsék, vagy táblás csokoládé, mely további kreatív munkához szolgálhat.
A magas kakaó tartalmú keserű csokoládé egészségre pozitívan ható anyagokat tartalmaz. Különösen antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Az egyedülálló kombinációnak köszönhetően a kakaó a szuperélelmiszerek közé tartozik. A csokoládét még az asztronautákat is magukkal viszik az űrbe tett utazásaik során. A csokoládé segít fenntartani a jó hangulatot, hozzájárul a mentális jóléthez és támogatja a szervezetet a fertőző és civilizációs rendellenességek elleni küzdelemben.
A Grenada csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 290 kJ / 547 kcal |
Zsírok: | 37,5 g |
ebből telített zsírok: | 22,5 g |
Szénhidrátok: | 40 g |
ebből cukrok: | 36,7 g |
Fehérjék: | 6,5 g |
Só: | 0,01 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
