06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRENADE ORIGIN 60%

Kód: 989

Valakik a fűszerek szigetének nevezik, mások a partok szigetének. Grenada csodálatos része a Karib-szigeteknek, amely elbűvöli a turistákat az átlátszós vízeséseivel, a fehér homokkal, a zöld dombokkal és a sokszínű városkákkal. A minőségi kakaó és a kiváló csokoládé rajongóit vonzza a nagyon lágy, kissé fűszeres íz. Látogasson el velünk a trópusi paradicsomba. Oldja fel a csokit forró tejben vagy enyhén habosítsa fel. Csalódásban nem lesz része.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 155 Ft /1000 g 1 515 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Az ízéről

A Grenade origin csokoládé lencsék 62 százalék kakaót tartalmaznak, így azok kellemesen keserű és nagyon kellemes ízűek. Ízükben felismerhetik a fa és a fűszerek tónusait, és a végén könnyű, virágos
tónusokat. De ha mégsem így érezné, ne lógassa a fejét. A Grenade csokoládé részletesebb feltárása
nélkül is csodálatos íz-élményt nyújt.

Származása

Grenada egy érdekes történelmi és csodálatos természettel rendelkező sziget. Kolumbusz Kristóf 1498-ban a harmadik expedícióján „fedezte fel”. A nevét a spanyolok adták a szigetnek, Granada városról nevezték el. A szigetet 1650-ben eladták a franciáknak, de 1763-ban a britek birtokába került a párizsi béke jegyében. 1967-tól Grenada saját autonómiával rendelkezett, mint az állam, amely az Egyesült Királysághoz csatlakozott, 1974-ben kijelentette függetlenségét. Ma alkotmányos monarchia, melynek a hivatalos vezetője Queen Elizabeth II., akit a kormányzója képvisel a szigeten.

Hogy is van ez Grenadával és a kakaófákkal? Míg az ország híres volt a cukortermeléséről és az exportjáról, a 19. században mindezt zsebre vágta a kakaótermelés. A 20. században azonban a jogart átvette a szerecsendió. A kakaóbabok természetesen még mindig a trópusi szigethez tartoznak. A fák túlnyomó többsége a Trinitario alfaj, a többi fa pedig Forastero. A szuper termékeny vulkanikus talaj és a forró nap garantálja a fák nagyon jó növekedését és a magas termékenységüket. A grenadai kakaó mély és extra ízű. Inkább a keserű csokoládé előállítására használják, amelynek vonzó hangzást ad, így kitűnik a többi csokoládétól.

Mint a legtöbb kakaót termelő országokban, a kakaófák termesztését (Theobroma cacao), és terméseinek a betakarítását kistermelők végzik, melyek szövetkezetekbe egyesülnek. A szövetkezetek a legjobb garancia a megfelelő felvásárlási árak elérésére, és a bevételek egy részét szociális programokba, az oktatás támogatására és az egészségügyi ellátásra fordítják.

Ha valaha is olvasott arról, hogy hogyan dolgozzák fel a kakaóbabokat, akkor már tudja, hogy Grenada pontosan az ország, ahol az asszonyok a kakaóbabokon „táncolnak”.És valóban. Amint a kakaófák nagy terméseit leszüretelték, kivájják a belsejéből a kakaómagokat, melyeket 2-8 napig fermentálnak. Ezután nagy leplekre szórják, és a napon szárítják. Épp ekkor kezdenek a betöredezett kakaóbabokon a grenadai nők mezítláb táncolni. Ezzel a módszerrel megszabadítják a fennmaradt bevonatuktól a kakaóbabokat, és szépen kifényesítik. Az eladásra kész babokat "cripsy" nek nevezik.

A kakaóbabokat a világtőzsdén értékesítik. A cég, amelyik csokoládét készít a felvásárolt kakaóbabokból, megpörköli, szétzúzza és megőrli a kakaóbabokat. A folyamat végeredménye kakaómassza, amelyből kakaóvajat és a kakaóport nyernek. Ezek újra egyesítésével, és még más értékes hozzátevők hozzáadásával jön létre a csokoládé. Az igényes folyamat végeredménye a csokoládé lencsék, vagy táblás csokoládé, mely további kreatív munkához szolgálhat.

A magas kakaó tartalmú keserű csokoládé egészségre pozitívan ható anyagokat tartalmaz. Különösen antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Az egyedülálló kombinációnak köszönhetően a kakaó a szuperélelmiszerek közé tartozik. A csokoládét még az asztronautákat is magukkal viszik az űrbe tett utazásaik során. A csokoládé segít fenntartani a jó hangulatot, hozzájárul a mentális jóléthez és támogatja a szervezetet a fertőző és civilizációs rendellenességek elleni küzdelemben.

A Grenada csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.


12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 290 kJ / 547 kcal
Zsírok: 37,5 g
ebből telített zsírok: 22,5 g
Szénhidrátok: 40 g
ebből cukrok: 36,7 g
Fehérjék: 6,5 g
Só: 0,01 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 64%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 64%

A csokoládé Ekvádorból a világ egyik legjobb kávéja hírnevet szerezte magának. Ez a 64%-os keserű csokoládé intenzív aromával, gyümölcsös és fűszeres lehelettel rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 254 Ft /1000 g 1 325 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 690 Ft /1000 g 769 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

MEXICO CHIAPAS DECAF BIO KOFFEINMENTES szemes
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MEXICO CHIAPAS DECAF BIO KOFFEINMENTES szemes

Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle a koffein. A mexikói finomság megfelel az ínyencek és a kávészakértők legmagasabb igényeinek. A hegyek ennek a kávénak lédús gyümölcsöt, sötét csokoládét és finom dohányt adtak, a helyiek biztosították az egyes babok tökéletes feldolgozását. Önön múlik, hogy tetszés szerint élvezheti a Chiapas BIO minőséget. Még este is. Ahol nincs koffein, ott édesen és hosszú ideig alszanak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 056 Ft /1000 g 1 306 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »