06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRENADE ORIGIN 60%

Kód: 989

Valakik a fűszerek szigetének nevezik, mások a partok szigetének. Grenada csodálatos része a Karib-szigeteknek, amely elbűvöli a turistákat az átlátszós vízeséseivel, a fehér homokkal, a zöld dombokkal és a sokszínű városkákkal. A minőségi kakaó és a kiváló csokoládé rajongóit vonzza a nagyon lágy, kissé fűszeres íz. Látogasson el velünk a trópusi paradicsomba. Oldja fel a csokit forró tejben vagy enyhén habosítsa fel. Csalódásban nem lesz része.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 708 Ft /1000 g 1 771 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Az ízéről

A Grenade origin csokoládé lencsék 62 százalék kakaót tartalmaznak, így azok kellemesen keserű és nagyon kellemes ízűek. Ízükben felismerhetik a fa és a fűszerek tónusait, és a végén könnyű, virágos
tónusokat. De ha mégsem így érezné, ne lógassa a fejét. A Grenade csokoládé részletesebb feltárása
nélkül is csodálatos íz-élményt nyújt.

Származása

Grenada egy érdekes történelmi és csodálatos természettel rendelkező sziget. Kolumbusz Kristóf 1498-ban a harmadik expedícióján „fedezte fel”. A nevét a spanyolok adták a szigetnek, Granada városról nevezték el. A szigetet 1650-ben eladták a franciáknak, de 1763-ban a britek birtokába került a párizsi béke jegyében. 1967-tól Grenada saját autonómiával rendelkezett, mint az állam, amely az Egyesült Királysághoz csatlakozott, 1974-ben kijelentette függetlenségét. Ma alkotmányos monarchia, melynek a hivatalos vezetője Queen Elizabeth II., akit a kormányzója képvisel a szigeten.

Hogy is van ez Grenadával és a kakaófákkal? Míg az ország híres volt a cukortermeléséről és az exportjáról, a 19. században mindezt zsebre vágta a kakaótermelés. A 20. században azonban a jogart átvette a szerecsendió. A kakaóbabok természetesen még mindig a trópusi szigethez tartoznak. A fák túlnyomó többsége a Trinitario alfaj, a többi fa pedig Forastero. A szuper termékeny vulkanikus talaj és a forró nap garantálja a fák nagyon jó növekedését és a magas termékenységüket. A grenadai kakaó mély és extra ízű. Inkább a keserű csokoládé előállítására használják, amelynek vonzó hangzást ad, így kitűnik a többi csokoládétól.

Mint a legtöbb kakaót termelő országokban, a kakaófák termesztését (Theobroma cacao), és terméseinek a betakarítását kistermelők végzik, melyek szövetkezetekbe egyesülnek. A szövetkezetek a legjobb garancia a megfelelő felvásárlási árak elérésére, és a bevételek egy részét szociális programokba, az oktatás támogatására és az egészségügyi ellátásra fordítják.

Ha valaha is olvasott arról, hogy hogyan dolgozzák fel a kakaóbabokat, akkor már tudja, hogy Grenada pontosan az ország, ahol az asszonyok a kakaóbabokon „táncolnak”.És valóban. Amint a kakaófák nagy terméseit leszüretelték, kivájják a belsejéből a kakaómagokat, melyeket 2-8 napig fermentálnak. Ezután nagy leplekre szórják, és a napon szárítják. Épp ekkor kezdenek a betöredezett kakaóbabokon a grenadai nők mezítláb táncolni. Ezzel a módszerrel megszabadítják a fennmaradt bevonatuktól a kakaóbabokat, és szépen kifényesítik. Az eladásra kész babokat "cripsy" nek nevezik.

A kakaóbabokat a világtőzsdén értékesítik. A cég, amelyik csokoládét készít a felvásárolt kakaóbabokból, megpörköli, szétzúzza és megőrli a kakaóbabokat. A folyamat végeredménye kakaómassza, amelyből kakaóvajat és a kakaóport nyernek. Ezek újra egyesítésével, és még más értékes hozzátevők hozzáadásával jön létre a csokoládé. Az igényes folyamat végeredménye a csokoládé lencsék, vagy táblás csokoládé, mely további kreatív munkához szolgálhat.

A magas kakaó tartalmú keserű csokoládé egészségre pozitívan ható anyagokat tartalmaz. Különösen antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Az egyedülálló kombinációnak köszönhetően a kakaó a szuperélelmiszerek közé tartozik. A csokoládét még az asztronautákat is magukkal viszik az űrbe tett utazásaik során. A csokoládé segít fenntartani a jó hangulatot, hozzájárul a mentális jóléthez és támogatja a szervezetet a fertőző és civilizációs rendellenességek elleni küzdelemben.

A Grenada csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.


12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 290 kJ / 547 kcal
Zsírok: 37,5 g
ebből telített zsírok: 22,5 g
Szénhidrátok: 40 g
ebből cukrok: 36,7 g
Fehérjék: 6,5 g
Só: 0,01 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
9 892 Ft /1000 g 989 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

CSOKOLÁDÉ  LENCSÉK GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Kolumbusz fedezte fel, ott spanyolul beszélnek és a rumon és a gyömbéren kívül a világon mindenhova szállítják a csodás kávét, kakaót és csokoládét. Igen, Dominikai köztársaságot okkal nevezik a Karibik gyöngyének. Ha a kakaóról van szó, akkor érdemes megemlíteni, hogy az egyedülálló ízén osztoznak a narancsligetek, cseresznye, avokádó és a tölgyek, amelyek alatt a kakaóbabok nevelkednek. Fáradhatatlanul és gondosan ápolja őket a kis farmerek sokasága. Köszönjük! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 385 Ft /1000 g 1 538 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

PERU ORIGIN 61% étcsokoládé lencsék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ORIGIN 61% étcsokoládé lencsék

A csodálatosan kiegyensúlyozott, tiszta kakaóbab ízű csokoládélencsék feloldhatók forró tejben, hozzáadhatjuk őket a reggeli zabkásánkhoz, vagy rászórhatjuk őket a gyümölcssalátánkra egészséges uzsonnaként. Minden ételhez és italhoz vonzó csokoládés keserűséget, könnyű édességet és enyhe fűszerességet adnak. Minden bizonnyal örülni fog a ténynek, hogy nulla százalék allergént tartalmaz, viszont magas a kakaó tömeg aránya! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 092 Ft /1000 g 1 309 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »