06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK CUBA ORIGIN 72%

Kód: 996

Mikor is "fedezték fel" pontosan Kubán a kakaóbabokat, nem tudni. Az első valódi bizonyíték a jelenlétükről 1748-ból származik. Pár tíz évvel később a legnagyobb Karib-sziget már szállította a kakaót a világ minden részére. Kóstolja meg Ön is a trópusi paradicsom enyhén fűszeres és keserűen melegítő kakaóját. A csoki lencsék Kubáról 72 százalékban tartalmazzák!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kuba
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Cuba 72%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília por

Az ízéről

A magas százalékú kubai csokoládé valóban keserű. Ugyanakkor az ízében fellelheti a bársonyos lágyságát, és kerekségét. Egy darab ebből a különlegességből biztosan nem lesz elég!

Származása

A Kubában nem nőnek szabadon a természetben a kakaófák. A trópusi éghajlatú szigetre a 18. század végén hozták. Pontosabban - az egyetlen terület, ahol a kakaófákat nagyobb mértékben termesztik, az ország délkeleti sarka Baracoa. A kakaóhüvelyeket a kistermelők kis területeken takarítják be. Az úgynevezett fő szüret februártól júliusig tart. Kisebb mértékű betakarítást szeptember és december között végzik. Baracoa állítólag az a hely, amelyet Kolumbusz Kristóf 1492 november 27.-kén látogatott meg. Az első kormányzóvá a területen Diego Velázquez de Cuéllar vált. A legrégebbi spanyol település cukornád, kókuszdió, a narancs és természetesen a kakaó termesztésétől vált híressé. Érdemes megemlíteni az utolsó történelmi tényt - Kolumbusz Kristófot annyira elbűvölte Baracoa, hogy azt jegyezte fel a naplójába, hogy “Baracoa a legszebb hely a világon... Hallottam a madarak énekét, amely olyan csodálatos, hogy nem szeretném elhagyni ezt a helyet“.

Baracoa, Havannától körülbelül két órányi repülőútra van, kevés turista keresi fel gyönyörű tájait. Bár a turistáknak múzeumok látogatását kínálják, várak, katedrálisok látogatását, és túrázási lehetőségeket a hegyekbe, vagy a legmagasabb vízeséshez a Karib Santo Fino-hoz, amely a 305 méterével a világ 20. pozícióját tartja. Baracoa fő terméke a banán, kókuszdió és a kakaó. A kakaófák a lejtőkön nőnek, így a hozzáférésük nem könnyű. A termések betakarítása rendkívül fárasztó. A terméseket gondosan kell levágni a fa törzsétől, mert a helyén a fa újra virágzik. A gazdák a termésből eltávolítják a kakaómagokat, fermentálják őket néhány napig, majd szárítják a napon. A megtisztított betakarítást a tőzsdére szállítják.

Ha a végtermék csokoládé, akkor a kakaóbabokat meg kel pörkölni, fel kell darabolni, és át kell mosni. Az így kapott kakaómassza kakaóvaj és kakaópor előállítására szolgál. Mindkét összetevő és még más összetevők hozzáadásával alkotják a csokoládé alapját. 1 kilogramm csokoládé előállításához 300-600 kakaóbabra van szükség.

Az ősi aztékok már tudták, hogy kakaó képes ösztönözni a testet, javítani a hangulatot és hozzájárul bizonyos egészségügyi rendellenességek elleni küzdelemhez. Napjainkban a kakaóbabok az úgynevezett szuperélelmiszerek közé sorolandók. A csokoládéban széles körű antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat találunk. Kedvezően befolyásolják a fogyasztók életfunkcióit, támogatja a szervezetet a fertőzések és civilizációs megbetegedések elleni küzdelemben.

A Cuba Origin csokoládé lencse fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 365 kJ / 565 kcal
Zsírok: 42,6 g
ebből telített zsírok: 25,6 g
Szénhidrátok: 30,7 g
ebből cukrok: 27 g
Fehérjék: 7,7 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »