Cikória kávé schizandrával és ginkgo bilobával
Az ízletes cikória, a stimuláló schizandra és az erősítő ginkgo biloba olyan egyedülálló italt alkot, amely csak összetételében különbözik a kávétól. A koffeinmentes kávéalternatíva pörkölt, gazdag ízével és számos értékes anyaggal kiemelkedik. Próbálja ki, milyen íze van az értékes gyógynövényekkel dúsított minőségi cikóriakávénak.
Összetétel
Cikória gyökér 94%, kínai kúszómagnólia 3%, Ginko biloba levelek 3%Infúzió és íz
A cikóriakávé gazdag, földes ízéről ismert, amely gyakran a mogyoróra emlékeztet. Enyhén édeskés árnyalatú, állaga általában lágy, és enyhe fűszeres beütése is lehet. Mivel koffeinmentes, a hagyományos kávé népszerű alternatívája azok számára, akik szeretnék elkerülni a stimulánsok hatását, vagy érzékenyek a koffeinre. Az így kapott ital lágy és frissítő. Nem okoz a hagyományos kávéfogyasztással járó ingerlékenységet vagy álmatlanságot.
Eredet
A cikória kávé koffeinmentes kávéhelyettesítőnek minősül. A történelem folyamán az emberek
gazdasági, egészségügyi, vallási okokból fogyasztották, vagy mert
nem volt elérhető a valódi kávé.
Európában mindkét világháború idején népszerű volt, amikor a kávé hiánycikk volt, vagy túl magas volt az ára. A kávéitalok is fontos kereskedelmi cikké váltak, különösen az instant italok 1970-es években történő kifejlesztése során. Nemcsak a kávé alternatívájaként fogyasztják azok, akik kerülik a kávét, hanem egyes konyhákban is. A koreai konyhai hagyományban például a kávéitalok a standard forró italok részét képezik. A cikória mellett a kávéitalok készülhetnek mandulából, makkból, kukoricából, pitypanggyökérből, borsóból vagy akár gabonafélékből is.
A cikória (Cichorium intybus) egy évelő, akár egy méter magasra is megnövő, merev szárú fűszernövény. Az Asteraceae családba tartozik. A cikória júliustól októberig virágzik, virágai jellemzően élénk kék színűek és 3-4 cm szélesek, de a fehértől a halvány rózsaszínig terjedő árnyalatúak is lehetnek. A növény széles körben elterjedt az utak szélén, mezők, rétek, erdők és domboldalak környékén, és a szélsőséges klímájú területek, például az Antarktisz és Grönland kivételével szinte az egész világon virágzik. Ez a gyógynövény számos értékes anyagot tartalmaz, amelyek fogyasztása hozzájárulhat a máj és az epehólyag normál működéséhez, a bélrendszer, a szív és az erek normál működéséhez, valamint a csontok és az ízületek egészségéhez.
A cikóriakávé második összetevője a kínai kúszómagnólia(Schisandra chinensis), a cikóriafélék családjába tartozó lombhullató lián, amely Kelet-Ázsiában, Japán északi részén, Koreában és az orosz Távol-Keleten található. Ez egy fás lián egyszerű, váltakozó levelekkel és fehéres virágokkal. Akár 10 méter magasra is megnő. A piros bogyók ehetőek, a növény gyógyászati célokra is alkalmazzák, különösen adaptogén szkizandrin-tartalma miatt, C-vitaminban és szerves savakban is gazdag. A schizandra fogyasztása elősegíti a normális májműködést. a keveréket ginkgo bilobával, ylang-ylang levelekkel gazdagítják. Kétlaki, lombhullató fa, amelyet hosszú élettartam jellemez - a legidősebb ismert példány körülbelül 4 700 éves. A fa 30-40 méter magasra is megnőhet, koronája kúpos vagy bomlott, szürke, barázdált kérklímájúeggel és vízszintesen elhelyezkedő ágakkal.A leveleinek kedvező egészségügyi hatásai, hogy elősegítik a mentális egyensúlyt, a vér mikrokeringését, a kognitív funkciókat és a normális agyműködést.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Öntse fel a Cikória kávét schizandrával és ginkgo bilobával 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.