06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Bialetti, avagy a mosónőktől a kávéfőzőig. Nagyszerű!

2018. 06. 06. 2 perc olvasás
Az, aki még nem ismeri a mokka kávéfőzőt, azaz a Bialettát, annak most azt tanácsoljuk, hogy jól figyeljen. A Bialettában elkészített kávé nagyon népszerű, főleg a főiskolások körében, de a hagyományosan elkészített kávé kedvelők körében is.

A kávé Bialettában történő elkészítése egy kis ceremónia. A fiatal főiskolás férfiak az így elkészített kávéval akár a nő nemű évfolyamtársuknak is kedveskedhetnek. Azok, akik a fizikában jártasak, akár félórás kis előadást is tarthatnak a kávéfőző működéséről.

Hogy is volt ez az olasz mosónőkkel?

Alfonso Bialetti találmánya nyolcvan már éves. A víz a növekvő hőmérséklet hatására tágul - ezen az elven működik a kávéfőző. Mindenki számára meglepetés lehet a tény, hogy a feltaláló az olasz mosónőket nézve jött rá a kávéfőző működésének az elvére. A 20. század elején az egymásba helyezett csövek rendszerét alkalmazták, amelyek szappanos vizet pumpáltak a piszkos ruhákat tartalmazó kosarakba.

Ez a találékony mérnök ötvözte a korábbi tapasztalatait az alumínium, és a víz szokásos módon történő nyomásának a növelésével, és már világon is volt a Bialetti kávéfőző! Ez az egyszerű eszköz, vonzó, art deco stílusban gyorsan megtalálta az utat az olasz otthonokba.

Amióta Bialetti úr 1933-ban bemutatta a Moka Express kultikus modelljét, több mint 300 milliót gyártottak belőle. Állítólag az olasz háztartások 90% -ban nem főznek másképp kávét csak Bialetti kávéfőzőben. 

A kávé elkészítése megélte a revolúcióját

Azoknak, akik a 20. század elején kiváló és ízletes kávét szerettek volna fogyasztani, kávézóba kellett menniük. A Moka Express kancsócska megváltoztatta az emberek nézőpontját a kávéról, mivel több háztartásba is eljutott, és elterjedt rituálévá vált.

Az emberek a délutáni kávéjukat egyaránt kiélvezhették a nagyvárosban, és vidéken is. Az is igaz, hogy ez a találékony Alfonso maximális erőt fektetett a marketingbe. Hirdetőtáblákat, rádiókampányokat, újságcikkeket, és magazin-hirdetéseket használt a kávéfőző reklámozására.

Alfonso fia, Renato 1953-ban megrajzolta a szakállas férfi alakját, felemelt ujjal, amely azóta a kávéfőző védjegyévé vált. A rossz nyelvészek szerint az apja ihlette őt – akit egy idősebb családtagként ábrázolta, aki épp újabb kávét rendel.

Minél finomabbra van őrölve, annál erősebb lesz a kávéja

A Bialetti kávéfőzőben elkészített kávé, az eszpresszóhoz hasonlóan valóban nagyon erős. A kávéját finomra őrölje meg, ideális esetben közvetlen a kávé megfőzése előtt. De legyen óvatos, a kávédarálóját ne állítsa a legfinomabb durvaságra.

Eltömődhet a kávéfőző filtere, és az ez miatt megsemmisülhet. A Moka Express kávékancsókat többféle méretben meg lehet vásárolni, és ami még az előnyük, hogy olcsók. Még indukciós főzőlapokra alkalmas típusokat is gyártanak. A kancsó három részből áll. A középső filteres részét kell kávéval megtölteni egész a pereméig, de vigyázzon, hogy ne tömítse azt el. Az alsó részét töltse fel vízzel. Javasoljuk, hogy a vizet a forráspontjáig melegítsék fel. Ez megakadályozzák a kávé elégését az elkészítése során. Erősen csavarja össze a kávéfőző összes alkotóelemét, és helyezze a tűzhelyre. Amint a kávé elkezd a felső részébe kicsorogni, enyhítse a főzés hőmérsékletét. Ez minden.

Élvezze a folyamatot

Mi olyan szexi a Bialetti kávéfőzőben? Véleményünk szerint a kávé hangja, amikor buborékol, az egyedi illata, amely szétárad az egész konyhában, és a lehetőség, hogy az ízlésünk szerint ízesíthessük. A fiatalok körében nagyon népszerű az őrölt kávéhoz hozzá adagolni fahéjat, chili-t, vagy fekete borsot. Természetesen őrölt formában, és megfelelő mennyiségben.

U.i.: Arról, hogy a Bialetti család vérében kávé csergedezik, a "Kávé királyának" a fentebb említett fia Renato Bialetti temetése is tanúskodik. A legutulsó kívánsága az volt, hogy a hamuit ne urnába, hanem Bialetti kávéfőzőbe helyezzék el. 2016 februárjában a médiát elárasztották a fényképek a temetési szertartásról, amelyet Bialetti kávéfőző uralt az oltáron

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »