06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Az Egyszerűen, és olcsón, bárhol: Dripper, aeropress és…

2021. 06. 09. 2 perc olvasás
Siet? Vagy van elég ideje, de hiányzik a rendes konyhai alapfelszerelése, mint az áram, vagy a gáz? Még ezekben az esetekben sem kell lemondania a kedvenc kávéjáról. Éppen ellenkezőleg. Háromféle módon is előállíthatja a forró, erős, és illatos italát. Akár a szabadban, kempingben, vagy a kunyhójában.

Ott ahol a leghangosabb a Niagara

A tűz már ropog, a sátor falai már felmelegedtek a nap sugaraitól, aki az összes vándor hű barátja, már épp lemenő félben van a domb mögött. Épp megfelelő az idő egy harmonikus, édes, karamell ízű kávéra, Costa Rica-hegységeiből? Miért is ne! Elég a hátizsákjából előhúzni a dripperét.

A dripperben a kávét nagyon egyszerűen elkészítheti egy tölcsér, és egy papírszűrő segítségével. A drippert azaz a csepegtetőt üvegből, kerámiából, rozsdamentes acélból, vagy műanyagból készítik barázdákkal úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a bögréjéhez. Különböző méretben vásárolhatja meg őket, 1 vagy 2-3 kávé előállításához. A dripper használatához a kávét közepesen kell megőrölni.

Ahhoz, hogy eltaláljuk az ideális konzisztenciáját az őrölt kávénak pár hibát kell vétenünk, mire rájövünk a helyes őrlési fokozatra. De ha már megtaláltuk a helyes fokozatot minden megy magától. A vízforralót tegye a tűzre, amint a víz felforr, tegye félre egy percre. Helyezzen egy papírszűrőt a dripperébe, és öntse le forró vízzel. Ezzel felmelegíti a teljes csepegtetőt, lemossa a papír ízét, és a szűrő jól hozzátapad a falához.

Helyezze a csepegtetőt a bögréjére, szórjon bele őrölt kávét (250 ml italra, 15-17 gramm), és csak annyi vízzel öntse fel, hogy az őrölt kávé nedves legyen. 20 másodpercig hagyja állni a kávét, majd a közepétől körkörös mozdulatokkal öntse fel a fennmaradt vízzel. Az extrakció nem haladhatja meg a 3 percet.

A hely, ahol mindenkinek kicsi a sátra

A kempingek tele vannak reggeliző, ebédelő, és vacsorázó emberekkel. A sátrakban, és a lakókocsikban azonban nincs felesleges hely, így az illatos finomság elkészítésére nem marad sok hely. A könnyű, és a két tenyér hosszú műanyag, üreges henger, például könnyen elfér a kabátja zsebében is. De az irodájában, vagy az otthonában is értékelni fogja.

Stílusos, és a legfinomabb kávét készítheti el vele, amit az otthonában elkészíthet. A dugattyúból, testből, és szűrőből álló aeropress rendkívül népszerű módszer kávé elkészítésére, de ezen kívül még számos módszert ismerünk. Az alap módszer azt javasolja, hogy a dugattyút húzza ki teljesen felfelé, fordítsa az aeropresszt fejjel lefelé, csavarja le a fedelet, szórja bele a kávéját (250 ml italhoz 14-18 gramm). Javasoljuk, hogy a kávéját őrölje teljesen finommá.

Ezután helyezzen be egy kis papírszűrőt a szűrőbe, öblítse le forró vízzel. A kávéját öntse le 90 ⁰C vízzel a maximumig a (lehetőleg két részre ossza a leöntését, 10 másodperces szünetet tartva két leöntés között, és röviden kanál segítségével keverje át), és csavarja rá a szűrőt a testre. Helyezze a bögrét az aeropresszra, és fordítsa meg az egységet. Itt az ideje, hogy óvatosan megnyomja a dugattyút, a kiextrahált kávé illata elterjed az egész kempingben a recepciótól kezdve egészen a fürdőszobáig.

Ott, ahol a kunyhókhoz zenekar is jár

Természetesen nem felejtkezünk el azokról sem, akik a sátrak, és a lakókocsikkal szemben inkább a tölgyfából készült kunyhókat részesítik előnyben. Rengeteg víkendház, és kunyhó tulajdonost ismerünk. Nem mindenki akarja a modern kávétechnológiával kituningolni a nyári rezidenciáját. És nem mindenki keresi az Arabica, és a Robuszta érős ízeit.

Ezért is érdemes emlékeztetni arra, hogy egy könnyű, és kiváló minőségű oldódó kávé akkor is finom, ha a dédnagyanyánk lecsorbult 

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »