

Tanácsra van szüksége?

Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Az Egyszerűen, és olcsón, bárhol: Dripper, aeropress és…

Ott ahol a leghangosabb a Niagara
A tűz már ropog, a sátor falai már felmelegedtek a nap sugaraitól, aki az összes vándor hű barátja, már épp lemenő félben van a domb mögött. Épp megfelelő az idő egy harmonikus, édes, karamell ízű kávéra, Costa Rica-hegységeiből? Miért is ne! Elég a hátizsákjából előhúzni a dripperét.
A dripperben a kávét nagyon egyszerűen elkészítheti egy tölcsér, és egy papírszűrő segítségével. A drippert azaz a csepegtetőt üvegből, kerámiából, rozsdamentes acélból, vagy műanyagból készítik barázdákkal úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a bögréjéhez. Különböző méretben vásárolhatja meg őket, 1 vagy 2-3 kávé előállításához. A dripper használatához a kávét közepesen kell megőrölni.
Ahhoz, hogy eltaláljuk az ideális konzisztenciáját az őrölt kávénak pár hibát kell vétenünk, mire rájövünk a helyes őrlési fokozatra. De ha már megtaláltuk a helyes fokozatot minden megy magától. A vízforralót tegye a tűzre, amint a víz felforr, tegye félre egy percre. Helyezzen egy papírszűrőt a dripperébe, és öntse le forró vízzel. Ezzel felmelegíti a teljes csepegtetőt, lemossa a papír ízét, és a szűrő jól hozzátapad a falához.
Helyezze a csepegtetőt a bögréjére, szórjon bele őrölt kávét (250 ml italra, 15-17 gramm), és csak annyi vízzel öntse fel, hogy az őrölt kávé nedves legyen. 20 másodpercig hagyja állni a kávét, majd a közepétől körkörös mozdulatokkal öntse fel a fennmaradt vízzel. Az extrakció nem haladhatja meg a 3 percet.
A hely, ahol mindenkinek kicsi a sátra
A kempingek tele vannak reggeliző, ebédelő, és vacsorázó emberekkel. A sátrakban, és a lakókocsikban azonban nincs felesleges hely, így az illatos finomság elkészítésére nem marad sok hely. A könnyű, és a két tenyér hosszú műanyag, üreges henger, például könnyen elfér a kabátja zsebében is. De az irodájában, vagy az otthonában is értékelni fogja.
Stílusos, és a legfinomabb kávét készítheti el vele, amit az otthonában elkészíthet. A dugattyúból, testből, és szűrőből álló aeropress rendkívül népszerű módszer kávé elkészítésére, de ezen kívül még számos módszert ismerünk. Az alap módszer azt javasolja, hogy a dugattyút húzza ki teljesen felfelé, fordítsa az aeropresszt fejjel lefelé, csavarja le a fedelet, szórja bele a kávéját (250 ml italhoz 14-18 gramm). Javasoljuk, hogy a kávéját őrölje teljesen finommá.
Ezután helyezzen be egy kis papírszűrőt a szűrőbe, öblítse le forró vízzel. A kávéját öntse le 90 ⁰C vízzel a maximumig a (lehetőleg két részre ossza a leöntését, 10 másodperces szünetet tartva két leöntés között, és röviden kanál segítségével keverje át), és csavarja rá a szűrőt a testre. Helyezze a bögrét az aeropresszra, és fordítsa meg az egységet. Itt az ideje, hogy óvatosan megnyomja a dugattyút, a kiextrahált kávé illata elterjed az egész kempingben a recepciótól kezdve egészen a fürdőszobáig.
Ott, ahol a kunyhókhoz zenekar is jár
Természetesen nem felejtkezünk el azokról sem, akik a sátrak, és a lakókocsikkal szemben inkább a tölgyfából készült kunyhókat részesítik előnyben. Rengeteg víkendház, és kunyhó tulajdonost ismerünk. Nem mindenki akarja a modern kávétechnológiával kituningolni a nyári rezidenciáját. És nem mindenki keresi az Arabica, és a Robuszta érős ízeit.
Ezért is érdemes emlékeztetni arra, hogy egy könnyű, és kiváló minőségű oldódó kávé akkor is finom, ha a dédnagyanyánk lecsorbult