

AUSTRALIA SKYBURY PLANTATION - SZEMES KÁVÉ
Kérdezze meg az ausztrálokat a legjobb kávéjukról, és ők megmutatják Önnek az utat a Skybury felé. A gyönyörű komplexum éttermekkel, bárokkal, és üzletekkel, ahol minden, a kávéfogyasztással kapcsolatos dolgot megtalál, rendkívüli kilátással rendelkezik a végtelen kávéültetvényekre, és a Cairns Highlands-re. Most, Ön is ugyanazt a csésze kávét élvezheti a saját otthona kanapéján, mint a Skybury látogatói. Csodálatosan aromás, vaníliás, diós, kakaós, és fűszeres.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Az Australia Skybury Plantation Arabica magával ragadja mindazokat, akik a finom savassággal, teljes testtel, és gazdag íz profillal rendelkező kávék szerelmesei. Élvezheti a fűszerek (fahéj, kardamom, bors) ízét, a kakaó, a karamell, a dió, és a vanília keverékével. Az aromája kakaós, továbbá a cukornád, és a fűszerek aromáját is felfedezheti a kávé kortyolgatása során.
A kávé eredete
A híres Skybury ültetvény az Atherton Tablelandben található, amely Ausztrália északi részén, Queenslandban egy termékeny fennsíkon található. A terület magába foglalja Atherton, és Mareeba városokat, valamint a Baldy Mountain Forest Reserve-vel szomszédos. Vízzel a Barron River látja el, amelyet a Lake Tinaroo duzzaszt. Magát Athertont több vulkáni kitörés hozta létre, és bár a vulkánokat kihaltnak tekintik, a tudósok nem zárják ki a további kitörések lehetőségét. 1875-ben a terület első európai látogatója J.V. Mulligan volt, akit majd két évvel később John Atherton követett, aki itt le is telepedett, és nevet adott az egyik városának. Mindkét férfit nem kevesebb vonzotta a területre, mint a nemesfémek, az arany, és az ón iránti vágy. Athertonban már 1880 óta bányásznak ónt.
De térjünk vissza Skybury-ba, és az ausztrál, kézműves kávé büszkeségéhez. 10 km-re fekszik Mareebtől, a Cairns repülőtértől pedig egy órányi autóútra található. Az ültetvény a MacLaughlin család tulajdonában van, amely Ausztrália legrégebbi ültetvénye. 550-600 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, évente mintegy 150 tonna kávét termel, és közel tíz embert foglalkoztat.
A kávécserjéket úgy ültetik el, hogy azokat gyakorlatilag egész évben be lehessen takarítani. És egy kicsit azért is, hogy az ültetvény számos látogatójának be tudják mutatni a bokrok különböző növekedési stádiumait, és a kávé bogyók fejlődését. A turisták meglátogathatják a vörös kávébabok feldolgozóhelyét is. Skybury egyedi, és a legkisebb részletekig átdolgozott folyamatot alkalmaz a kávé feldolgozására. A kávészemek bevonatát úgynevezett préseléssel távolítják el. A bogyókat nagy vízzel teli tartályokba öntik, ahol azokat zúzólapokon keresztül préselik át, így szabadítják meg a kávészemeket a húsos bevonatuktól. Ezt a több napos fermentáció követi a fermentációs edényekben. A turistáknak bemutatják a zöld kávészemek szárítását, és a csomagolását is (egyébként a Skyburyben használt juta zsákokat azonnal felismerheti, mivel művészi nyomatokkal díszítik őket). Egy másik helyen pedig a kávé pörkölésének a titkait ismerhetik meg a turisták, és természetesen, megkóstolhatják a tökéletesen megpörkölt kávéból készült finom italt is. A Baristák megismertetik őket a kávé ideális őrlésével, és a kitermelésének a fontosságával, valamint az elkészítésének a különböző módjaival. A túra a Coffee Dreams film vetítésével ér véget, melyet egy ívelt vásznon, amelynek a hossza 6 méter vetítenek.
Ön is szeretné meglátogatni az ausztrál kávé Mekkáját? Igaz, hogy egy másik, messzi kontinensen található, de a Skyburyből származó kávét a saját otthonában is kiélvezheti. Lehet, hogy így megvonja magától az ültetvényen átélhető hangokat, és színeket, de semmit sem veszít a tökéletes kávé ízéből, és illatából.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

9. 12.
11. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot
