06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 A kannibálok földjéről származó kávé

A Csendes-óceán közepén, az Óceánia nevű térségben található a Pápua Új-Guinea szigetcsoport, amely nemcsak arany, és ezüst lelőhelyeiről, vagy a pálmaolaj termeléséről ismert, hanem a finom, gyümölcsös ízvilággal rendelkező kávéjáról is.

Pápua Új-Guinea ellentmondásokkal teli ország - bár a Commonwealth részében, viszonylag magas az írástudatlanság, és néhány törzs még mindig betartja a rituális kannibalizmus hagyományát. Ugyanakkor ez egy gyönyörű természettel rendelkező hely, tele sokféle állattal, ideális körülményeket biztosít a mezőgazdaság számára.

Ott, ahol a szellem a sziklában alszik...

A kávéültetvények talán leghíresebb területei a Kelet, és a Nyugat-felvidék (Eastern/Western Highland). Az esetek túlnyomó többségében a kávét szó szerint a ház mögötti kertben termesztik. Noha az országból származó kávétermelés kb. 90% -át a kis termesztők teszik ki, akik kis ültetvényekkel rendelkeznek, az általuk kínált minőség azonban gyakran változatos - a leggyakrabban külföldre exportált ma minőségtől, a nagyon alacsony minőségig terjed. A hosszútávon fenntartható, magas színvonalú kávé biztosítása érdekében Új-Guineában nagyobb ültetvényeket hoztak létre, mint például a Baroida v Eastern Highland, az ültetvény nevének az alapja egy szellem régi legendáján alapul, aki egy sziklában él egy vad folyó közepén. Az 1960-ban alapított Baroida ültetvényből származó kávé a legjobb kávék közé tartozik ebből a térségből.

A gyümölcs lehelete

A Pápua Új-Guinea szigetcsoportjában az Arabicát (kb. 95%) termesztik leggyakrabban a Bourbon fajtáját. Az esetek túlnyomó többségében a kávét organikusan termesztik, kémiai műtrágyák nélkül, amelyet tisztán természetes alapon dolgoznak fel, az úgynevezett nedves módszer alkalmazásával, amelynek során a kávébaboktól a héjat víz segítségével távolítják el. A kávébabokat ezután az időjárástól függően néhány napon keresztül a napon szárítják. Mivel az ültetvények gyakran a gyümölcsösök mentén helyezkednek el, a kávé folyamatosan magába szívja a gyümölcsök illatát, amely a kávé ízében is tükröződik. Az Új-Guineából származó kávét a leggyakrabban úgy írják le, mint teljes, édesen-savanyú, csokoládésan citruszos ízű kávé, amely fűszeres illatú, így jogosan tartozik a kávét kedvelők kedvencei közé.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »