06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 6. Legyen figyelmes - Védje őket a fénytől, és a hőtől

Csak egy kicsit gondolkozzunk el. Amikor egy hölgy luxus magassarkú cipőt vásárol, nem teszi ki őket a kavicsos út rongáló hatásainak, és nem tisztítja őket agresszív tisztítókkal. Hasonlóképpen, az a férfi se, aki épp új motorfűrészt vásárolt, nem fogja azt a nedves pincében tárolni, és nem fogja a betonlapokat fűrészelni vele.

Magassarkú cipő, fűrész, mosógép, autó, ház... mind gondosságot igényelnek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy még az olyan hétköznapi dolgok is, mint az étel, is igénylik a gondosságot. Ne fossza meg magát az élménytől, és ne hagyja szenvedni a kávéját. Felnőtt, betakarították, pörkölték, és importálták, csak azért, hogy Önt boldoggá tegye...

Hol a finom aromája? Hová tűnt a mámorító illata?

Ne is csodálkozzon rajta, hogy a kávéja elvesztette az aromáját, és az illatát, ha nem megfelelően törődött vele. Ha igazán nagyszerű, teljes ízű kávét akar inni, nagy figyelmet kell fordítania a megfelelő tárolására. A legfontosabb dolog a levegő, a nedvesség, a hő, és a fény hozzáférésének a korlátozása.

Elszöktek az őrölésnél

Ha már őrölt kávét vásárol egy boltban, ne felejtse el, hogy a frissessége, és az aromája csak két hétig tart ki. A megőrölt kávészemekből percenként illan el az aromája. A kávé aromáját igazán kár elveszíteni, az aromájának köszönhetően frissítő, és ízletes italt készíthet. Ezért sokkal előnyösebb a kávébabok otthoni őrlése, közvetlenül a kávé megfőzés előtt.

Elvesztek a csomagolásnál

A legjobb minőségű kávéról már a csomagolása is árulkodik. Ha az eladó átlátszó, szelepes tasakban szállítja a megrendelt kávét, akkor már félig nyert is. Az egyirányú szelep a maximális gondosság jele. A frissen pörkölt kávét ilyen csomagolásban kell tárolni, mivel a pörkölt kávé gázokat bocsájt ki magából, amelyek akár szét is durranthatják a csomagolást. Ha nincs szeleppel ellátott zacskója a frissen pörkölt kávét hagyni kell átszellőzni, és csak utána csomagolható.

A szél elfújta, a nap elpusztította

Akár őrölt, akár szemes kávét vásárol, gondosan oda kell figyelnie, hogy a kávét olyan edényben tárolja, amely nem engedi be a levegőt, a fényt, és a nedvességet. Amint kinyitja az eredeti csomagolást, és a kávé kapcsolatba kerül a levegővel, gyorsan elveszíti a frissességét, és az aromáját. A kávét ideális átlátszatlan üveg, kerámia, vagy fém edényekben tárolni, amelyet le tud zárni légmentesen, vagy parafa dugóval. Persze abban az esetben, ha a kávét sötét, és hűvös helyen tárolja.

A sütő felmelegíti, a hűtőszekrénytől pedig nedves lesz

A legjobb hely a kávé tárolására egy hűvös, sötét, és száraz kamra. Akinek nincs kamrája, az a konyhaszekrényének a legtávolabbi polcát válassza a tűzhelytől, szárítótól, és a mosogatógéptől a kávé tárolására. Helyezze a kávét olyan szekrénybe, vagy fiókba, amelyhez nem fér hozzá fény.

A nap sugarai nagyon károsítják a kávét. De hűtőszekrénybe, vagy esetleg a fagyasztóba se tárolja. Elsősorban azért, mert azok mindenféle illatokkal telik, amelyeket az ültetvényes kávék magukba szívnak, másodsorban azért, mert a hűtőszekrény ki-be nyitogatása hőmérsékleti változásokat hoz létre, amely lecsapódhat a tároló doboz falán, és a kávé nem kívánt nedvességéhez vezethet.

A gyakori átszórása elfújta

Ha úgy dönt, hogy nagyobb csomagolású ültetvényes kávét vásárol, azt javasoljuk, hogy azt helyezze el sötét, légmentes tartályba, hűvös, sötét helyre. Öntsön le belőle egy keveset kisebb edénybe a mindennapi használatához. Csakis akkor nyissa ki a nagyobb tárolót, amikor szükség van kávéra. Ezzel elkerüli a kávé levegővel való állandó érintkezését.

…Most már mindent tud

Ha valóban kiváló minőségű ültetvényes kávét vásárolt, és ha betartotta az összes javasolt szabályt, ami a kávé tárolását illeti, akkor egy nap azt fogja tapasztalni, hogy az üvegek üresek, és a csészék pedig szomorúan várják napi adagjukat. Ilyenkor az első dolog, amit megtesz valószínű az lesz, hogy rögtön felkeresi a kedvenc viszonteladóját, hogy jól feltöltse a készleteit. Válassza ki, tárolja, és készítse el a kávéját úgy, hogy az íze mindig friss, és jellegzetes maradjon.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »