06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 3. A kávé legyen forró,mint a pokol,és fekete,mint az ördög

A francia államférfi, és a diplomata, Charles Maurice de Talleyrand-Perigord valóban gyönyörűen írta le az akkori emberek kapcsolatát a sötét, és illatos itallal. Napóleon óta sok minden megváltozott - egyre inkább mondogatjuk, hogy „nincs időm”, kevésbé osztunk meg örömteli, és fájdalmas pillanatokat a szeretteinkkel, és egyre inkább eltávolodunk önmagunktól.

Mégis van egy jelenség, amely lelassíthatja a tempónkat, és összekapcsolhatja az életünket.

Igen, ez kávé...

Kávé, mint a nap biztos pontja

Van, aki a kávéját rögtön a felébredése után főzi meg, de van olyan is, aki csak a munkahelyén fogyasztja el a nap első kávéját. Azok, akik már felismerték a minőségi kávé varázsát, azok a kávé fogyasztását különböző eseményekhez társítják. Vasárnapi ebéd? Eszpresszót szolgálunk fel hozzá. Délutáni desszert? Eszpresszót szolgálunk fel hozzá. Olaszországban 5, Németországban, és Ausztriában körülbelül 7 kilogramm kávét fogyasztanak évente. A lista élén a finnek, és a svédek állnak, a rövid napok bizony kitesznek magukért. A stimuláló koffein fogyasztása óriási, évente, fejenként 12 kilogramm. Ezekben az országokban általában, a filteres kávé kortyolgatása egész napos tevékenység. A kávé nem olyan extraktív, de megtartja hatásait.

Kávé, mint ok a találkozásra

Álljon meg egy kávéra! Hányszor hívták már meg, vagy hívott meg saját maga valakit így egy csésze illatos kávéra? A kávé mellett való üldögélés remek alkalom egy igazi beszélgetésre, tervezésre, vagy visszaemlékezésre a múltra. A kávéfogyasztás rituáléja kellemes aromával, gyönyörű porcelánnal, és a kanál finom kocogtatásával kapcsolódik össze. A kávét kortyolgatva fogyasztjuk. A kortyolgatás során elég időnk marad a beszélgetésre. Készítsen nagyszerű eszpresszót, vagy caffe macchiatot, amit habosított tejjel, és egy pohár vízzel szolgál fel.

Kávé, mint inspiráció

A forró kávé fogyasztása kedvenc, közös időtöltés lett. A férfiak voltak az elsők (a hölgyeknek egyáltalán nem volt lehetőségük a kávézók látogatására), akik élvezhették a stílusos kávézók kényelmét, és a luxus berendezésüket a nagyvárosok főutcáin. Soknak annyira megszerették, hogy a kávézóba irányították át a postájukat, üzleti találkozókat rendeztek le, filozófiai esszéket írtak, kártyáztak, újságokat olvastak, és ami a legfontosabb - végtelen órákon át beszélgettek. A kávézókban számos műalkotás alaptézise készült, a kávéval, és a környezetével Carlo Goldoni, Manet, Henri Tolouse-Lautrec, Honore de Balzac, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach is inspirálódott. Próbálja ki Ön is, mint ők - vigyen tollat, és papírt a kedvenc kávézójába a legújabb iPhone-ja helyett. Lehet, hogy valamit Önnek is sikerül alkotnia, egy rajzot készítenie, verset költeni, vagy zenét komponálni...  Hagyja, hogy egy igazi barista készítse el a caffe ristrettoját, latte macchiatoját, vagy a caffe corettoját egy kis alkohollal. A nagy cselekedetek inspirációja nem fog magára sokat váratni!

Kávé, mint a csábítás eszköze

Nem, nem tévedtünk. Végül is, hány filmben vagy könyvben hív fel magához egy fiatalember egy gyönyörű fiatal hölgyet kávéra? Felejtsd el a hosszú órákat a bevásárlóközpontokban, vagy az őszi sétákat a vízparton. Inkább hívja meg (vagy hagyja magát meghívni) egy kávéra. Természetesen illatos, édes, és felejthetetlen élményben lesz része.

Kávé, mint rituálé

Sok országban a kávé rituális jelentőségű. Törökországban a kávé segítségével nyilvánít vélemény a menyasszony a jövendőbeli férjéről. Az esküvő megszervezésekor a fiatal lány kávét szolgál fel az apjának. Ha a kávé nagyon édes, akkor az azt jelenti, hogy azonnal a felesége szeretne lenni a jövendőbelijének, ha csak enyhén édes a kávé, akkor azzal azt jelzi a lány, hogy nem tetszik neki a fiatalember.  A Közel-Keleten először a legmagasabb társadalmi státusszal rendelkező férfi kapja meg a csésze kávéját. A nőknek utoljára szolgálják fel a kávét. Etiópiában félig üres kávéscsészét fog kapni, mivel a teli csésze sértést jelentene.  Ha ellátogat egy vidéki étterembe, ne lepődjön meg azon, hogy az elfogyasztott ételéhez ingyen kap kávét. Egyiptomban a kávét az alkalomnak megfelelően édesítik - a temetkezési ceremónia alatt keserű, az esküvőn édes kávét fogyasztanak. Alkossa meg a saját rituáléit. Elvonják a gondolatait a mindennapi élet nyüzsgésétől, és lehetővé teszik a pihenést a minőségi kávébabok magával ragadó illatával.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »