TAVASZI eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
A keverékben található összes kávéfajta tónusa egyedi, de együtt mégis gyönyörű szimfóniát alkotnak. A tavasz szimfóniája. Ez a limitált kiadású eszpresszó-keverék a tavaszi napok fiatalosságát, lendületét és frissességét idézi. Négy egyedileg pörkölt, prémium, single origin arabica kombinálásával olyan ízprofilt értünk el, amely mézes, jázminos elemeket tartalmaz, narancs, cseresznye és csokoládé jegyeivel gyönyörködtet. Olyan illata van, mint a tavasznak, virágos.
Összetétel
Arabica 100%KRÉM ÉS A KÁVÉ ÍZE
A Tavaszi eszpresszó keveréket gondosan válogatott, single origin különleges kávéfajtákból állítottuk össze. Mindegyik arabica egyedi ízzel és aromával rendelkezik, ami egy kivételesen jó testű, mézes-bársonyosnak mondható eszpresszót eredményez. Ezt követi a gyümölcsök csábítóan édes ízjegye, amelyhez intenzív virágillat társul, amelyet a jázmin nagyon kellemes jegyei uralnak. Alaposan ízlelgetve a narancs, a cseresznye, a szőlő és a csokoládé kiegyensúlyozott ízvilágát fogja észrevenni. Az utóíz kellemesen friss, édes és kerek, és nagyon sokáig megmarad a szájban.
Ez az eszpresszókeverék mindenféle eszpresszókészítéshez alkalmas, kitűnő italt készíthet érhet el chemex vagy filter használatával is.
A KÁVÉ EREDETE
A minőségi eszpresszó keverék készítése szó szerint alkímia. A kávékeverék készítése többlépcsős folyamat: a babok gondos kiválasztásától kezdve a keverési arányok és a pörkölési fokozat beállításán keresztül a kóstolgatásig, hogy a végeredmény minél ízgazdagabb és összehangoltabb, komplexebb kávéital legyen. A Tavaszi eszpresszó keverék különböző árnyalatú kávébabokat tartalmaz, mivel az egyes összetevőket külön-külön pörkölik a jobb ízhatás érdekében. Így ebben a zacskóban különböző színű babokat talál (ellentétben az úgynevezett olasz eszpresszóval, ahol a benne lévő összes fajtát egyszerre pörkölik, ami egyes fajtákat túlpörkölhet vagy alulpörkölhet).
Négy eredeti single original Specialty Coffee kiegyensúlyozását végeztük el a mérlegen és a saját ízlelőbimbóinkon. Az Etiópiából, Peruból, Panamából és Guatemalából származó, ültetvényeken termesztett, single origin arabica éppen a megfelelő mennyiségű frissességet, mézes, virágos, gyümölcsös és kakaós jegyeket adja a keverékhez, hogy az eredmény harmonikus, mégis sokrétű legyen.
Etiópia Guji G2 Bule Hora natural egy teljesen mosott arabica kávé Oromia regionális állam déli részéből, konkrétan Bule Hora város környékéről. Ha egy térképen keresné, akkor Etiópia szívére összpontosítson. Oromia természeti szépségekben bővelkedő terület, amely a vadon élő állatok és a változatos növényvilág mellett csodálatos barlangrendszerével és számos tavával ejti rabul a látogatókat. Mindenféle tájat kínál - a félsivatagoktól és sztyeppéktől a több mint 4300 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedő afro-alföldi hegyvidékig. A kávéültetvények több mint 5 000 hektárnyi területet foglalnak el Oromiában. A kávét a gazdák kézzel szedik, és mosással dolgozzák fel. A babot 24-36 órán át hagyják erjedni, majd "afrikai ágyakon", közvetlen napfényen szárítják. A Bule Hora kávé intenzív piros gyümölcsös aromával, jó savassággal és jó testtel rendelkezik. Ízében a méz dominál, narancs és cseresznye kíséretében.
A perui SHB G1 Finca Rosenheim a Rosenheim család által vezetett Villa Rica farmról származik. Peru keleti részén, a Selva esőerdő egy elszigetelt területén található. A hegyvidéki régióban nagyon kevés ember él, a természet teljesen érintetlen, és az éghajlati viszonyok tökéletesek a különleges kávék termesztéséhez. Nem csoda, hogy az 1 600 méteres magasságban telepített ültetvényekről a Rosenheimek egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező babot szüretelnek. Jó testtel, enyhe savassággal, gyümölcsös jegyekkel és csokoládés utóízzel. Illata virágos, nagyon vonzó.
Az ebben az eszpresszó-keverékben egyértelműen felfedezhető jázminos jegyeket a Panama Reserva Candela SHB Arabicának köszönheti. A Barú vulkán környékéről származik, a Candela régióból. A 3 474 méter magasan fekvő vulkán inaktív, télen hó borítja a csúcsát. A kávéfákat magasan a hegyekben ültetik a Gallardo család gazdái, ezért a termést SHB (Strictly Hard Bean) néven ismerik. Ennek a kávénak keményebb a babja, de a lassabb érlelés miatt intenzívebb az íze és az aromája. Ebben a különleges kávéfajtában a sötét szőlő, a bor és a jázminvirágok enyhe simogatásának ízét élvezheti. A test lágy, a savak gyümölcsösek.
A negyedik arabica, amely gyönyörűen kiemeli és kiegészíti az előzőeket, a guatemalai Huehuetenango-Finca EL Puente. Ahogy a neve is mutatja, ez a kávé a nyugat-guatemalai hegyekben fekvő Huehuetenango faluból származik. Elsősorban kávét exportál, ezért az itt élők tudják, hogyan kell gondozni a kávéfákat. A szubtrópusi hegyvidéki éghajlat meleg nyaraival és enyhe telével a kezükre játszik. A hagyományos gazdálkodást folytató Jorge család 2017-ben vásárolta meg a 26 hektáros ültetvényét a Finca El Puentén. A vulkanikus talajon szüretelt termés eredménye ... karamellizált citrusok, ibolya, méz és eper aromájú kávé. Az utóíz csokoládés, a test bársonyos, savassága pedig kiegyensúlyozott..
Összetétele
Ethiopia Guji G2 Bule Hora natural
Peru SHB G1 Finca Rosenheim
Panama Reserva Candela SHB
Guatemala washed Huehuetenango-Finca EL Puente
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
5. 25.