06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

TAVASZI eszpresszó keverék minőségi szemes kávé

Kód: 1639
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A keverék összes tónusa egyedi, mégis együtt gyönyörű szimfóniát alkotnak. A tavasz szimfóniája. Ez a limitált kiadású eszpresszó-keverék a tavaszi napok fiatalosságát, lendületét és frissességét idézi. Négy egyedileg pörkölt, prémium, egyfajú arabica kombinálásával olyan ízprofilt értünk el, amely mézes, jázminos elemeket tartalmaz, narancs, cseresznye és csokoládé jegyeivel gyönyörködtet. Olyan illata van, mint a tavasznak, virágos.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 244 Ft /1000 g 1 824 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Íz
Íz:
Jázmin, Méz, Cseresznye
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

KRÉM ÉS A KÁVÉ ÍZE

A Tavaszi eszpresszó keveréket gondosan válogatott, egyetlen eredetű különlegességekből állítottuk össze. Mindegyik arabica egyedi ízzel és aromával rendelkezik, ami egy kivételesen jó testű, mézes-bársonyosnak mondható eszpresszót eredményez. Ezt követi a gyümölcsök csábítóan édes nyoma, amelyhez intenzív virágillat társul, amelyet a jázmin nagyon kellemes jegyei uralnak. Alaposan kóstolva a narancs, a cseresznye, a szőlő és a csokoládé kiegyensúlyozott ízvilágát fogja észrevenni. Az utóíz kellemesen friss, édes és kerek, és nagyon sokáig megmarad a szájban.
Ez az eszpresszó-keverék mindenféle eszpresszó-készítéshez alkalmas, de érdekes eredményeket érhet el chemex vagy filter használatával is.

A KÁVÉ EREDETE

A minőségi eszpresszó keverék készítése szó szerint alkímia. Kezdetben számos kávéfajtát és tételt kell megkeresnie, kiválasztania és beállítania több különböző fokozathoz. Összekeverésével, újrapörköléssel, kóstolással és egyéb pörkölési módosításokkal finomhangolja a keveréket, hogy minden egyes rész kihozza egymásból a legjobbat, de együtt is gyönyörűen működjenek. Így ebben a zacskóban különböző színű babokat talál (ellentétben az úgynevezett olasz eszpresszóval, ahol a benne lévő összes fajtát egyszerre pörkölik, ami egyes fajtákat túlpörkölhet vagy alulpörkölhet).

Négy eredeti single original Specialty Coffee-t egyensúlyoztunk a mérlegen és a saját ízlelőbimbóinkon. Az Etiópiából, Peruból, Panamából és Guatemalából származó, ültetvényeken termesztett, egyfajú arabica éppen a megfelelő mennyiségű frissességet, mézes, virágos, gyümölcsös és kakaós jegyeket adja a keverékhez, hogy az eredmény harmonikus, mégis sokrétű legyen.

Etiópia Guji G2 Bule Hora natural egy teljesen mosott arabica kávé Oromia regionális állam déli részéből, konkrétan Bule Hora város környékéről. Ha egy térképen keresné, akkor Etiópia szívére összpontosítson. Oromia természeti szépségekben bővelkedő terület, amely a vadon élő állatok és a változatos növényvilág mellett csodálatos barlangrendszerével és számos tavával ejti rabul a látogatókat. Mindenféle tájat kínál - a félsivatagoktól és sztyeppéktől a több mint 4300 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedő afro-alföldi hegyvidékig. A kávéültetvények több mint 5 000 hektárnyi területet foglalnak el Oromiában. A kávét a gazdák kézzel szedik, és mosással dolgozzák fel. A babot 24-36 órán át hagyják erjedni, majd "afrikai ágyakon", közvetlen napfényen szárítják. A Bule Hora kávé intenzív piros gyümölcsös aromával, jó savtartalommal és jó testtel rendelkezik. Ízében a méz dominál, narancs és cseresznye kíséretében.

A perui SHB G1 Finca Rosenheim a Rosenheim család által vezetett Villa Rica farmról származik. Peru keleti részén, a Selva esőerdő egy elszigetelt területén található. A hegyvidéki régióban nagyon kevés ember él, a természet teljesen érintetlen, és az éghajlati viszonyok tökéletesek a különleges kávék termesztéséhez. Nem csoda, hogy az 1 600 méteres magasságban telepített ültetvényekről a Rosenheimek egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező babot szüretelnek. Jó testtel, enyhe savakkal, gyümölcsös jegyekkel és csokoládés utóízzel. Illata virágos, nagyon vonzó.

Az ebben az eszpresszó-keverékben egyértelműen felfedezhető jázminos jegyeket a Panama Reserva Candela SHB Arabicának köszönheti. A Barú vulkán környékéről származik, a Candela régióból. A 3 474 méter magasan fekvő vulkán inaktív, télen hó borítja a csúcsát. A kávéfákat magasan a hegyekben ültetik a Gallardo család gazdái, ezért a termést SHB (Strictly Hard Bean) néven ismerik. Ennek a kávénak keményebb a babja, de a lassabb érlelés miatt intenzívebb az íze és az aromája. Ebben a különleges esetben a sötét szőlő, a bor és a jázminvirágok enyhe simogatásának ízét élvezheti. A test lágy, a savak gyümölcsösek.

A negyedik arabica, amely gyönyörűen kiemeli és kiegészíti az előzőeket, a guatemalai Huehuetenango-Finca EL Puente. Ahogy a neve is mutatja, ez a kávé a nyugat-guatemalai hegyekben fekvő Huehuetenango faluból származik. Elsősorban kávét exportál, ezért az itt élők tudják, hogyan kell gondozni a kávéfákat. A szubtrópusi hegyvidéki éghajlat meleg nyaraival és enyhe telével a kezükre játszik. Az egyik hagyományos gazdálkodó család gazdálkodik a Finca El Puentén, és 2017-ben vásárolta meg. A Jorge család egy 26 hektáros ültetvényt vezet termékeny vulkanikus talajon. Az eredmény egy karamellizált citrusok, ibolya, méz és eper aromájú kávé. Az utóíz csokoládés, a test bársonyos, a savak pedig egyenletesek.

Összetétele 

Ethiopia Guji G2 Bule Hora natural
Peru SHB G1 Finca Rosenheim
Panama Reserva Candela SHB
Guatemala washed Huehuetenango-Finca EL Puente

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 25.

Értékelés: kitűnő
Eleinte kissé bizonytalan voltam a tavaszi keverékkel kapcsolatban, ezért csak 100 g-ot rendeltem tesztelés céljából. Nos, azt kell mondanom, hogy tényleg jó munkát végeztek! Már rendeltem egy kilót. Ajánlom!

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 401 Ft /1000 g 12 241 Ft /1000 g 1 224 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

15% KEDVEZMÉNY
ERŐS HÁRMAS - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ERŐS HÁRMAS - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé

A kenyai, indonéz és indiai kávé tökéletesen kiegyensúlyozott aránya garantálja a tökéletesen finom eszpresszót. Mindegyik fajtát külön-külön és eltérő mértékben pörköljük. Első pillantásra felismerheti a világosabb és sötétebb szemeket, és első ízleléskor azonosítja a kellemes könnyedséget és édességet. A magasabb koffeintartalomnak, az alma és az ét csokoládé ízének köszönhetően ez az eszpresszó alkalmas minden nap kezdetére. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 414 Ft /1000 g 15 652 Ft /1000 g 1 565 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »