06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 76%

Kód: 991

Az első tömör csoki szeletet 1847-ben a JS Fry & Sons társaság gyártotta. A sötét édes öröm dicsősége a csillagokig ért. Adjon hozzá fűszereket, mogyorót vagy gyümölcsöt, ízlelgesse reggel, délután vagy este... A csoki soha nem okoz csalódást. Az ekvádoriról tiszta lelkiismerettel állíthatjuk. A majdnem 80 százalékos kakaó az ekvádori fákról fényességet és varázslatot ad a mindennapjainak.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 197 Ft /1000 g 2 420 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Ekvádor 76%, Kakaó vaj, Cukor, Természetes vanília por

Az ízéről

Az Ecuador csokoládé lencsék fantasztikusan keserűen kakaós ízűek. Sűrű, teljes ízűek, amely hosszú ideig megmarad a szájban.

Származása

A República del Ecuador nagyon szorosan kapcsolódik a kakaótermesztéséhez. Míg az egyenlítőn fekvő állam a kakaó mennyiségének csak 4 százalékát termeszti, a minőségi kakaó tekintetében a világtermelés 70 százalékát teszi ki. Kakaóját magasabb minőségű osztályba sorolják, rendkívül enyhe.

Az eredeti kakaófa (Theobroma cocoa) termesztése az Ecuador lakosai számára nagy fontossággal bír, nemcsak mint kiváló kakaó forrás, hanem mint kulturális és társadalmi jelenség. A szövetkezetek összekötik a kistermelőket, figyelmet fordítanak a megfelelő felvásárló árakra (természetesen a kínált áru minőségét is felügyelik), a nyereség egy részét többnyire nagyon szegény családokhoz fordítják vissza. Hozzá kell tenni, hogy az ország 250 évig exportálta a „fekete aranyat”, így nevezik a helyi lakosok a kakaót, míg valakinek eszébe nem jutott valódi ecuadori csokoládét gyártani belőle. Forrása az Arriba kakaófajból betakarított kakaóbab. A magok finom, virágosan-gyümölcsös aromájúak. Ez egy eredetileg indián állam, amelyet 1534-ben hódították meg a spanyolok, a 20. században politikai destabilizálódáson ment keresztül, ma hatalmas adósságokkal néz szembe. A mezőgazdasági földterületek 40 százalékát gazdag földtulajdonosok birtokolják, családi gazdaságok 2/3 nagyon kicsi területeket művelnek meg. A családi gazdaságok nehezen élnek meg, ezért számos földműves a városba költözik magasabb, könnyebb bevétel reményében. Sajnos gyakran a nyomornegyedekben kötnek ki. Ecuador csokoládéja az egyik legjobb a világon. A nemzetközi versenyeken nagy sikert arat, és érmeket gyűjtenek be vele. Az összes turista, aki Ecuadorba látogat, a fantasztikus csokoládé kínálatba botlik már a repülőtéren, a piacokon és a helyi üzletekben. A kakaóbabokat leggyakrabban a Mania, Los Rios és az El Oro területén dolgozzák fel.

A kakaómagtól nagyon hosszú út vezet, amíg csokoládé nem lesz belőle. A kakaófa terméséből eltávolított kakaómagokat megtisztítják, ezután néhány napig fermentálnak, majd szárítják. A következő lépés a pörkölésük, aprításuk és az őrlésük. A keletkező kakaótömegtől külön választják a kakaóvajat és a kakaót. Ebből a két összetevőből készül a csokoládé. A technológia lépések közt megtalálhatók az emulgeálás, temperálás, hűtés...

Meglepő lehet, hogy a szilárd csokoládé csak 1847 óta ismeretes. Addig az ideig a kakaót italokhoz adagolták, leggyakrabban vízhez, tejhez.

Rengeteg oka van annak, hogy miért együnk csokoládét. Az antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok magas tartalma révén a csokoládé jó hangulatot és pozitív energiát nyújt a fogyasztójának. Nem hiába szerepel a kakaó az úgynevezett szuperélelmiszerek listáján, az űrhajósok is az univerzumba való utazásaik során csokoládéval vannak felszerelve.

Az Ecuador csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. 42% kakaó szárítmányt tartalmaz.

Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergiában, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 414 kJ / 577 kcal
Zsírok: 46 g
ebből telített zsírok: 27,7 g
Szénhidrátok: 24,3 g
ebből cukrok: 20,6 g
Fehérjék: 8,6 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO

Nassoljon boldogan! A nyers kakaó darabok jó kedvre derítik és megemelik az antioxidáns szintet a vérben. Hányszor megevett egy tábla csokit és utána egy héten át lelkiismeret furdalása volt... A zúzott kakaó babok esetében biztos lehet, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Ép ellenkezőleg - száz százalékos csoki ízre lesz ráhangolva ami pozitív energiát is kölcsönöz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 084 Ft /1000 g 2 008 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

A csokoládé kakaóból van és a kakaó kakaóbabból. Ezek sok helyen nőnek, de természetesen Madagascart szívesen támogatjuk. A legédesebb termés a világon ugyanis segíthet az ország szegénységének leküzdésében.  A kisebb földműveseknek a kakaóbabok adják a megélhetést. És a mi számunkra a csokoládé a világ legnagyobb szigetéről egy nagy lehetőség összekötni a nagyon kellemeset a rendkívülien hasznossal. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 936 Ft /1000 g 2 094 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »