06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - szemes kávé

Kód: 1412
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Már csak a származási hely miatt érdemes megkóstolni ezt a kávét. Flores-szigetéről hoztuk, amely nemcsak virágos nevet kapott, hanem illatos és édes kávét is termel. A helyi Robusta a magas fák árnyékában érlelődik, a gazdák BIO módban termelik, és hagyományos mosással dolgozzák fel. Élvezze a mézet, az almát és a datolyát egy csészében. Ezenkívül elégedett lesz egy jó adag koffeinnel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 437 Ft /1000 g 1 344 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Vidék
Vidék:
Floes
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
400 - 1000m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Méz
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A Robusta Indonesie Flore BIO az erős kávék közé sorolandó, teljes testtel rendelkezik, így nagyszerű az eszpresszók elkészítéséhez. A megfőzött kávéjában gyönyörködhet a juharszirup, a méz, a friss alma és az édes datolya kombinációjában. A Robusta gyönyörű, kohéziós habbal ékeskedik.

A kávé eredete

Flores-sziget az Indiai-óceán, és a Csendes-óceán mentén fekvő 13 000 indonéz vulkáni sziget egyike. A híresebb, és a nagyobb Balitól keletre fekszik, kevesebb, mint 600 kilométer hosszú. Egyes vulkánok a szigeten még mindig aktívak, a lávájuk a talajt ásványi anyagokkal látják el, amelyek nagyon előnyösek a kávécserjék számára. Éppen a tápanyagban gazdag talaj az, ami lehetővé teszi a helyi gazdálkodók számára a BIO kávé termesztését. Azaz olyan kávét, amely nem tartalmaz ipari műtrágyák, vagy ápolószerek maradványait. A sziget felvidékének a közepén fekszik Bajawa, a turisták szerint ez a sziget legszebb része. Bajawa számos fesztiváljáról, és kulturális eseményeiről híres. A szigeten megrendezett hagyományos újévi ünnepségre, és a Hálaadási fesztiválra évente többen is odautaznak. És nem csak ezek a rendezvények a hívogatók. A régió lehetőséget nyújt a tökéletes természeti szépségek felfedezésére, a vulkánok tetejére való feljutást, vagy a pihentető túrákra a természetes, forró vizű forrásokhoz. Flores szigetén a földművesek főleg a Robusta kávé termesztésével foglalkoznak. A cserjéket 400, és 1000 méter közötti tengerszint feletti magasságban ültetik el, július és szeptember között szüretelik az érett gyümölcsöket. A portugál telepesek által kialakított hagyomány szerint a kávécseresznyéket átmosással dolgozzák fel. A gyümölcsök héjának az eltávolítására úgynevezett hámozógépeket használnak, amelyek a gyümölcsöket a zúzólapok közé tolja a vízben. Ezt követően a kávészemeket a fermentációs edényekben fermentálják. A fermentáció hossza függ a környezet hőmérsékletétől. A forró éghajlatú helyeken elég csak 8-12 órás erjedést, a magas hegyekben a fermentációs folyamat 3-4 napot is igényelhet. A fermentáció eredménye gyümölcsös ízű, és teljes testű kávébab. Flores nem rendelkezik saját nemzetközi kikötővel. A betakarítást tehát eljutatják Java-ba, és innen exportálják az egész világba.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

1. 21.

Értékelés: kitűnő
A kávéval nagyon elégedettek vagyunk lágyságát illetően, ugyanakkor jellegzetes, kiváló ízű. Legközelebb ismét megrendeljük. Nagyon tetszik ez a kávé e-üzlet, különösen a kávé különféle őrlésének lehetősége. Határozottan ajánlom :-)

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA GUATEMALA EL PACIFICO

A robustákról ismert,hogy több koffeint tartalmaznak, és sokkal hangsúlyosabbak, mint az arabikák. A különleges kávé-élmények kedvelői  összekeverik a legjobb keverékeknek. Próbálja ki a guatemalai El Pacifico-t. A csészéjéhez kellemes csokoládét és citrusféléket ad hozzá, teste számára pedig a szükséges adag ébresztőt. Keverési arány bármely Arabicával kizárólag önön múlik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
9 014 Ft /1000 g 901 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB

Más fajta. Kerek, kemény, megkülönböztető, apró. Ráadásul a PB-kávé ritka és rendkívül vonzó. Az úgynevezett gyöngykávé az ikertestvére nélkül nő a kávé cseresznyében. Így még kerekebb, koncentráltabb, tökéletesen kiegyensúlyozott ízű. Az indiai robusta peaberry az egyik legjobb valaha. Kóstolja meg egyedül, vagy próbálja meg kikeverni a saját eszpresszó keverékét a kedvenc arabicájával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
8 986 Ft /1000 g 899 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021

ROBUSTA MEXICO CHAPAS BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA MEXICO CHAPAS BIO - szemes kávé

A BIO minőségű ültetvényes robusta alkalmas olyan alkalmakra, amikor jó adag biztatásra van szüksége, vagy ha egy kicsit kísérletezni akar. Az első esetben külön készítse el, a másodikban keverje össze valamelyik arabicával.. A csészében mindig egy édeskésen karamellás, enyhén csokoládés és kellemesen gyümölcsös ital várja Önt. A mexikói robusta kiegyensúlyozott és gazdag ízvilágú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
8 437 Ft /1000 g 844 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »