

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - szemes kávé
Már csak a származási hely miatt érdemes megkóstolni ezt a kávét. Flores-szigetéről hoztuk, amely nemcsak virágos nevet kapott, hanem illatos és édes kávét is termel. A helyi Robusta a magas fák árnyékában érlelődik, a gazdák BIO módban termelik, és hagyományos mosással dolgozzák fel. Élvezze a mézet, az almát és a datolyát egy csészében. Ezenkívül elégedett lesz egy jó adag koffeinnel.
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
A Robusta Indonesie Flore BIO az erős kávék közé sorolandó, teljes testtel rendelkezik, így nagyszerű az eszpresszók elkészítéséhez. A megfőzött kávéjában gyönyörködhet a juharszirup, a méz, a friss alma és az édes datolya kombinációjában. A Robusta gyönyörű, kohéziós habbal ékeskedik.
A kávé eredete
Flores-sziget az Indiai-óceán, és a Csendes-óceán mentén fekvő 13 000 indonéz vulkáni sziget egyike. A híresebb, és a nagyobb Balitól keletre fekszik, kevesebb, mint 600 kilométer hosszú. Egyes vulkánok a szigeten még mindig aktívak, a lávájuk a talajt ásványi anyagokkal látják el, amelyek nagyon előnyösek a kávécserjék számára. Éppen a tápanyagban gazdag talaj az, ami lehetővé teszi a helyi gazdálkodók számára a BIO kávé termesztését. Azaz olyan kávét, amely nem tartalmaz ipari műtrágyák, vagy ápolószerek maradványait. A sziget felvidékének a közepén fekszik Bajawa, a turisták szerint ez a sziget legszebb része. Bajawa számos fesztiváljáról, és kulturális eseményeiről híres. A szigeten megrendezett hagyományos újévi ünnepségre, és a Hálaadási fesztiválra évente többen is odautaznak. És nem csak ezek a rendezvények a hívogatók. A régió lehetőséget nyújt a tökéletes természeti szépségek felfedezésére, a vulkánok tetejére való feljutást, vagy a pihentető túrákra a természetes, forró vizű forrásokhoz. Flores szigetén a földművesek főleg a Robusta kávé termesztésével foglalkoznak. A cserjéket 400, és 1000 méter közötti tengerszint feletti magasságban ültetik el, július és szeptember között szüretelik az érett gyümölcsöket. A portugál telepesek által kialakított hagyomány szerint a kávécseresznyéket átmosással dolgozzák fel. A gyümölcsök héjának az eltávolítására úgynevezett hámozógépeket használnak, amelyek a gyümölcsöket a zúzólapok közé tolja a vízben. Ezt követően a kávészemeket a fermentációs edényekben fermentálják. A fermentáció hossza függ a környezet hőmérsékletétől. A forró éghajlatú helyeken elég csak 8-12 órás erjedést, a magas hegyekben a fermentációs folyamat 3-4 napot is igényelhet. A fermentáció eredménye gyümölcsös ízű, és teljes testű kávébab. Flores nem rendelkezik saját nemzetközi kikötővel. A betakarítást tehát eljutatják Java-ba, és innen exportálják az egész világba.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

1. 10.
10. 11.
1. 21.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB
