06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

TAVASZI ESZPRESSZÓ KEVERÉK - ajándék doboz 300 g

Kód: 1648

A keverék összes tónusa egyedi, mégis együtt gyönyörű szimfóniát alkotnak. A tavasz szimfóniája. Ez a limitált kiadású eszpresszó-keverék a tavaszi napok fiatalosságát, lendületét és frissességét idézi. Négy egyedileg pörkölt, prémium, egyfajú arabica kombinálásával olyan ízprofilt értünk el, amely mézes, jázminos elemeket tartalmaz, narancs, cseresznye és csokoládé jegyeivel gyönyörködtet. Olyan illata van, mint a tavasznak, virágos.

7 380 Ft ÁFA-val
5 811 Ft Áfa nélkül
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Összetétel

Arabica 100%

KRÉM ÉS A KÁVÉ ÍZE

A Tavaszi eszpresszó keveréket gondosan válogatott, egyetlen eredetű különlegességekből állítottuk össze. Mindegyik arabica egyedi ízzel és aromával rendelkezik, ami egy kivételesen jó testű, mézes-bársonyosnak mondható eszpresszót eredményez. Ezt követi a gyümölcsök csábítóan édes nyoma, amelyhez intenzív virágillat társul, amelyet a jázmin nagyon kellemes jegyei uralnak. Alaposan kóstolva a narancs, a cseresznye, a szőlő és a csokoládé kiegyensúlyozott ízvilágát fogja észrevenni. Az utóíz kellemesen friss, édes és kerek, és nagyon sokáig megmarad a szájban.
Ez az eszpresszó-keverék mindenféle eszpresszó-készítéshez alkalmas, de érdekes eredményeket érhet el chemex vagy filter használatával is.

A KÁVÉ EREDETE

A minőségi eszpresszó keverék készítése szó szerint alkímia. Kezdetben számos kávéfajtát és tételt kell megkeresnie, kiválasztania és beállítania több különböző fokozathoz. Összekeverésével, újrapörköléssel, kóstolással és egyéb pörkölési módosításokkal finomhangolja a keveréket, hogy minden egyes rész kihozza egymásból a legjobbat, de együtt is gyönyörűen működjenek. Így ebben a zacskóban különböző színű babokat talál (ellentétben az úgynevezett olasz eszpresszóval, ahol a benne lévő összes fajtát egyszerre pörkölik, ami egyes fajtákat túlpörkölhet vagy alulpörkölhet).

Négy eredeti single original Specialty Coffee-t egyensúlyoztunk a mérlegen és a saját ízlelőbimbóinkon. Az Etiópiából, Peruból, Panamából és Guatemalából származó, ültetvényeken termesztett, egyfajú arabica éppen a megfelelő mennyiségű frissességet, mézes, virágos, gyümölcsös és kakaós jegyeket adja a keverékhez, hogy az eredmény harmonikus, mégis sokrétű legyen.

Etiópia Guji G2 Bule Hora natural egy teljesen mosott arabica kávé Oromia regionális állam déli részéből, konkrétan Bule Hora város környékéről. Ha egy térképen keresné, akkor Etiópia szívére összpontosítson. Oromia természeti szépségekben bővelkedő terület, amely a vadon élő állatok és a változatos növényvilág mellett csodálatos barlangrendszerével és számos tavával ejti rabul a látogatókat. Mindenféle tájat kínál - a félsivatagoktól és sztyeppéktől a több mint 4300 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedő afro-alföldi hegyvidékig. A kávéültetvények több mint 5 000 hektárnyi területet foglalnak el Oromiában. A kávét a gazdák kézzel szedik, és mosással dolgozzák fel. A babot 24-36 órán át hagyják erjedni, majd "afrikai ágyakon", közvetlen napfényen szárítják. A Bule Hora kávé intenzív piros gyümölcsös aromával, jó savtartalommal és jó testtel rendelkezik. Ízében a méz dominál, narancs és cseresznye kíséretében.

A perui SHB G1 Finca Rosenheim a Rosenheim család által vezetett Villa Rica farmról származik. Peru keleti részén, a Selva esőerdő egy elszigetelt területén található. A hegyvidéki régióban nagyon kevés ember él, a természet teljesen érintetlen, és az éghajlati viszonyok tökéletesek a különleges kávék termesztéséhez. Nem csoda, hogy az 1 600 méteres magasságban telepített ültetvényekről a Rosenheimek egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező babot szüretelnek. Jó testtel, enyhe savakkal, gyümölcsös jegyekkel és csokoládés utóízzel. Illata virágos, nagyon vonzó.

Az ebben az eszpresszó-keverékben egyértelműen felfedezhető jázminos jegyeket a Panama Reserva Candela SHB Arabicának köszönheti. A Barú vulkán környékéről származik, a Candela régióból. A 3 474 méter magasan fekvő vulkán inaktív, télen hó borítja a csúcsát. A kávéfákat magasan a hegyekben ültetik a Gallardo család gazdái, ezért a termést SHB (Strictly Hard Bean) néven ismerik. Ennek a kávénak keményebb a babja, de a lassabb érlelés miatt intenzívebb az íze és az aromája. Ebben a különleges esetben a sötét szőlő, a bor és a jázminvirágok enyhe simogatásának ízét élvezheti. A test lágy, a savak gyümölcsösek.

A negyedik arabica, amely gyönyörűen kiemeli és kiegészíti az előzőeket, a guatemalai Huehuetenango-Finca EL Puente. Ahogy a neve is mutatja, ez a kávé a nyugat-guatemalai hegyekben fekvő Huehuetenango faluból származik. Elsősorban kávét exportál, ezért az itt élők tudják, hogyan kell gondozni a kávéfákat. A szubtrópusi hegyvidéki éghajlat meleg nyaraival és enyhe telével a kezükre játszik. Az egyik hagyományos gazdálkodó család gazdálkodik a Finca El Puentén, és 2017-ben vásárolta meg. A Jorge család egy 26 hektáros ültetvényt vezet termékeny vulkanikus talajon. Az eredmény egy karamellizált citrusok, ibolya, méz és eper aromájú kávé. Az utóíz csokoládés, a test bársonyos, a savak pedig egyenletesek.

Összetétele 

Ethiopia Guji G2 Bule Hora natural
Peru SHB G1 Finca Rosenheim
Panama Reserva Candela SHB
Guatemala washed Huehuetenango-Finca EL Puente

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - fekete tea

A kevésbé népes indiai állam csak egy teaültetvénnyel rendelkezik. A Temi olyan teát nevel, amelyet a világ minden pontjáról be akarnak szerezni. A "királyok teájának" nevezik. A legkeresettebb és legritkább teák közé tartozik. Kivételesen finom, édes és könnyedén gyümölcsös. Lehet a hölgyeknek az eredeti indiai pasmina fog az eszükbe jutni - puha, meleg és előkelő. Takarózzon be! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
38 712 Ft /1000 g 3 871 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

EARL GREY - MENNYEI VIRÁG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

EARL GREY - MENNYEI VIRÁG - fekete tea

Milyen is az égbolt, amikor kivirágzik? Eláll a lélegzet, minden megnémul és mindenki felemeli a fejét, hogy le ne maradjon a gyönyörűségről. Hasonló érzéseket vált ki belőlünk a klasszikus Earl Grey búzavirág szirmokkal kiegészítve. Első pillantásra gyönyörű, megkóstolás után csodálatos. Mindenkinek erős élményt nyújt, aki nyitott az új tapasztalatokra. Emelje fel a fejét - látja a Mennyei virágot? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 582 Ft /1000 g 1 458 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

Kókuszos instant kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kókuszos instant kávé

A kókusz újabb csodálatos felhasználási módja: a népszerű dió ezúttal a mexikói arabica és robusta keverékének ízét és aromáját kapta. Az eredmény? Mesés! Nem tévedhet, ha egy csepp természetes aromát ad egy minőségi fagyasztva szárított alaphoz. Az eredmény egy instant kávé, amely kellemesen édes, kedvesen kókuszos és gyengéden citrusos. Kortyolgassa csak úgy, vagy készítse el kedvenc Malibujának kávés változatát. Mindig nagyszerű lesz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 214 Ft /1000 g 1 421 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »