06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ROBUSTA GUATEMALA FINCA SANTA MARGARITA washed

Kód: 787

Lehet, hogy tudja, hogy a kávéipar Guatemalában a 19. század közepén kezdett fejlődni. Lehet, hogy azt is tudja, hogy az Alta Verapaz környéki dombok figyelemfelkeltő élőhelyeket takarnak. De a legfontosabb - hogy az ottani robusta világszerte nagyon keresett, mivel nagyon eredeti az íze - ezt nem lehet nem észrevenni.  A Finca Santa Margerita kávéültetvény a kávé keverékek termelésére összpontosul. Mi is a robustájukat választottuk. Ugyanis kitűnő.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Alta Verapaz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500 - 700m
Íz
Íz:
Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

Guatemala Robustát intenzív savasság jellemzi, teljes testtel, kellemes gyümölcsös utóízzel. Természetesen kompakt és összetartó a habja, épp ezért adagolják a Robustát az Arabicához. A Finca Santa Margarita ültetvényeiről származó kávé meginvitálja Önt is, hogy egy kicsit experimemtáljon. Próbálja ki fele-fele arányban Arabicával keverve, vagy önmagában. Az ízélménye mindig kiváló lesz.

A kávé származása

A kávé a kezdetektől fogva nagyon erős része a guatemalai gazdaságnak. A 20. század nagy részében az ország volt Közép-Amerika legjobb kávé termelője. 2011-ben azonban Honduras vette át a vezetést.

A guatemalai kávécserjék számára a legkedvezőbb hőmérsékleten a 16-32 ⁰C közötti, és a 500-700 méter tengerszint feletti magasság. A magasabb övezetekben (1500 m tengerszint feletti magasságban) az ültetvényeket védeni kell a hideg északi széltől. Az első kávé produkció Guatemalában 1850-1860 közötti időszakra nyúlik vissza. A kis ültetvények az Amatitlán és az Antiqua régióiban alakultak ki először. A kávéipar gyors növekedésének legfőbb akadálya kezdetben a munkavállalók hiánya volt. A Finca Santa Margarita ültetvény Santa Margarita-tól délre fekszik. A Dieseldorff család 1888-ban alapította. Bárki, aki meglátogatja, beszámolót kap a kávé termesztésének és termelésének történetéről. Ami egyébként nagyon precíz és kifinomult. Az úgynevezett nedves feldolgozás magában foglalja a kávébogyók átpréselését- így szabadítják meg a kávébabokat a bevonatuktól, a speciális víztartályokban történő fermentálást (a kávébaboktól eltávolítják az utolsó hártyabevonatukat is) és a szárítógépekben forró levegővel történő szárítás.

 

A nedves eljárás folyamán a kávé könnyebb ízű, mint a száraz módszerrel történő eljárás során.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »