06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU TUNKI BIO - szemes kávé

Kód: 1650

A Tunki egy gyönyörű színes madár, amely a magas Andok erdeiben él. Nem csoda, hogy a perui Tambopata-völgy gazdái róla nevezték el az arabica ültetvényüket. Amennyire öröm látni egy tunkit, annyira öröm megkóstolni egy tunkit.  A bőségesen tejcsokoládé édességét kíméletes lime egészíti ki. Mint a madártoll oly könnyű, ez a kávé és mint a madárdal oly kecses.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 145 Ft /1000 g 1 414 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Tambopata
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Tejes csokoládé, Melasz
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Crema és íz

A Peru Tunki BIO szemeskávé nem tagadja a dél-amerikai kávék édességét, összetettségét és harmóniáját. A közepes pörkölésnek köszönhetően különösen kiemelkednek a tejcsokoládé és a melasz árnyalatai, amelyeket egy csepp lime juice finoman aláhúz. A Crema könnyű, kompakt, finom.

A kávé eredete

Peru azaz Dél-Amerika, Tambopata, az Amazonas egyik legvadabb helye. Ha valaha is Peruba megy, mindenképpen látogassa meg ezt a területet. A Reserva National Tambopata természetvédelmi terület, amelyet 2000 szeptemberében Albert Fujimori elnök rendeletével alapítottak, szó szerint elállítja a lélegzetét. Az érintetlen tájat, amely akkora, mint az amerikai  Yosemite Nemzeti Park esőerdő borítja, sok kanyargó folyó keresztezi és több százezer növény- és állatfaj lakja. Tavak, vadállatok, színes madarak, ritka növények ... Tambopatában mindez megtalálható. A közelben pedig kávéültetvények.

A gazdaságok általában 1700 méteres magasságban helyezkednek el, így kihasználják a hegyi időjárást és a termékeny földet. Az ültetvénytulajdonosok és a dolgozók azonban nagyon nehezen tudják elérni a bokrukat - gyakran viszonylag nagy kihívásokkal teli túra mind az ültetvény, mind a betakarítás felé. Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között a cserjék a lehető legtermészetesebben nőnek, műtrágyák vagy növényvédő szerek használata nélkül. Azonban minden áldozatot kárpótol az erőfeszítéseik nagyszerű eredménye: egy felejthetetlen ízű arabica ültetvény.

A helyi gazdálkodók, főként a kecsua és aymarai őslakos törzsek tagjai számára előnyös szövetkezet tagjai. A családok mindegyike egy - egy kis gazdaságot körülbelül két hektáros gazdaságot üzemeltet. Az összefogás révén a gazdák gyorsabban és jobb minőségben tudják betakarítani, feldolgozni és értékesíteni kávéjukat.

Amit valószínűleg kitalált, a magas Andokban a kávét csak kézzel fésülik. Miután a kávécseresznyét lehozzák a feldolgozóüzemekbe, a munkások malmokban mechanikusan eltávolítják a cseresznye héját, majd néhány órán át erjedni hagyják. Végül a felszabadult zöld kávébabokat teraszokon, közvetlen napfény alatt kell szárítani, csomagolni és szállítani vagy eladni. Az eredmény kiváló minőségű kávé, amelyért a vásárlók nem haboznak prémium árat fizetni. Ez az oka annak is, hogy a gazdáknak sikerül fenntartaniuk tisztességes éves jövedelmüket, függetlenül a kávé világpiaci árának ingadozásától.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

 A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 638 Ft /1000 g 1 364 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 551 Ft /1000 g 1 655 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2

15% KEDVEZMÉNY
EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro lot szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube - Micro lot szemes kávé

Mi az a Las Nubes? Nagy gazdaság magas hegyek között. 2005-ben az Ilamatepec vulkánja sújtotta, de több év múlva sikerült helyreállítania a kávé ültetvényeket. Ami jó, ellenkező esetben nem tudnánk, hogy El Salvador nyugati részén fantasztikusan finom a kávé. Szerencsére tudjuk. És aki megkóstolja, igazolja, hogy édes, mézes csokoládés és enyhén gyümölcsös. Röviden, kiváló. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »