06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU TUNKI BIO - szemes kávé

Kód: 1650

A Tunki egy gyönyörű színes madár, amely a magas Andok erdeiben él. Nem csoda, hogy a perui Tambopata-völgy gazdái róla nevezték el az arabica ültetvényüket. Amennyire öröm látni egy tunkit, annyira öröm megkóstolni egy tunkit.  A bőségesen tejcsokoládé édességét kíméletes lime egészíti ki. Mint a madártoll oly könnyű, ez a kávé és mint a madárdal oly kecses.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 563 Ft /1000 g 1 256 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Tambopata
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Tejes csokoládé, Melasz
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Crema és íz

A Peru Tunki BIO szemeskávé nem tagadja a dél-amerikai kávék édességét, összetettségét és harmóniáját. A közepes pörkölésnek köszönhetően különösen kiemelkednek a tejcsokoládé és a melasz árnyalatai, amelyeket egy csepp lime juice finoman aláhúz. A Crema könnyű, kompakt, finom.

A kávé eredete

Peru azaz Dél-Amerika, Tambopata, az Amazonas egyik legvadabb helye. Ha valaha is Peruba megy, mindenképpen látogassa meg ezt a területet. A Reserva National Tambopata természetvédelmi terület, amelyet 2000 szeptemberében Albert Fujimori elnök rendeletével alapítottak, szó szerint elállítja a lélegzetét. Az érintetlen tájat, amely akkora, mint az amerikai  Yosemite Nemzeti Park esőerdő borítja, sok kanyargó folyó keresztezi és több százezer növény- és állatfaj lakja. Tavak, vadállatok, színes madarak, ritka növények ... Tambopatában mindez megtalálható. A közelben pedig kávéültetvények.

A gazdaságok általában 1700 méteres magasságban helyezkednek el, így kihasználják a hegyi időjárást és a termékeny földet. Az ültetvénytulajdonosok és a dolgozók azonban nagyon nehezen tudják elérni a bokrukat - gyakran viszonylag nagy kihívásokkal teli túra mind az ültetvény, mind a betakarítás felé. Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között a cserjék a lehető legtermészetesebben nőnek, műtrágyák vagy növényvédő szerek használata nélkül. Azonban minden áldozatot kárpótol az erőfeszítéseik nagyszerű eredménye: egy felejthetetlen ízű arabica ültetvény.

A helyi gazdálkodók, főként a kecsua és aymarai őslakos törzsek tagjai számára előnyös szövetkezet tagjai. A családok mindegyike egy - egy kis gazdaságot körülbelül két hektáros gazdaságot üzemeltet. Az összefogás révén a gazdák gyorsabban és jobb minőségben tudják betakarítani, feldolgozni és értékesíteni kávéjukat.

Amit valószínűleg kitalált, a magas Andokban a kávét csak kézzel fésülik. Miután a kávécseresznyét lehozzák a feldolgozóüzemekbe, a munkások malmokban mechanikusan eltávolítják a cseresznye héját, majd néhány órán át erjedni hagyják. Végül a felszabadult zöld kávébabokat teraszokon, közvetlen napfény alatt kell szárítani, csomagolni és szállítani vagy eladni. Az eredmény kiváló minőségű kávé, amelyért a vásárlók nem haboznak prémium árat fizetni. Ez az oka annak is, hogy a gazdáknak sikerül fenntartaniuk tisztességes éves jövedelmüket, függetlenül a kávé világpiaci árának ingadozásától.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

 A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 859 Ft /1000 g 1 286 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé

Készítse el kávéját és élvezze ki az ízét és illatát. A kávéink magukkal hordozzák az ültetvények egyedülálló nyomait, ahonnan származnak, és a feldolgozási módjukat. Minden egyes kávé tükrözi a fajtának egyedi tulajdonságait. Ugyanúgy, mint a borszakértők, úgy a kávé szakértői is meg tudják különböztetni a robuszta kávét az arabika kávétól, az etiópiait a brazil kávétól. Hagyja, hogy az érzékei megtalálják a száraz folyamat által feldolgozott és a brazil nap alatt szárított… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
7 606 Ft /1000 g 761 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 901 Ft /1000 g 1 090 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 6. 24. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »