

PERU TUNKI BIO - szemes kávé
A Tunki egy gyönyörű színes madár, amely a magas Andok erdeiben él. Nem csoda, hogy a perui Tambopata-völgy gazdái róla nevezték el az arabica ültetvényüket. Amennyire öröm látni egy tunkit, annyira öröm megkóstolni egy tunkit. A bőségesen tejcsokoládé édességét kíméletes lime egészíti ki. Mint a madártoll oly könnyű, ez a kávé és mint a madárdal oly kecses.
Összetétel
Arabica 100%Crema és íz
A Peru Tunki BIO szemeskávé nem tagadja a dél-amerikai kávék édességét, összetettségét és harmóniáját. A közepes pörkölésnek köszönhetően különösen kiemelkednek a tejcsokoládé és a melasz árnyalatai, amelyeket egy csepp lime juice finoman aláhúz. A Crema könnyű, kompakt, finom.
A kávé eredete
Peru azaz Dél-Amerika, Tambopata, az Amazonas egyik legvadabb helye. Ha valaha is Peruba megy, mindenképpen látogassa meg ezt a területet. A Reserva National Tambopata természetvédelmi terület, amelyet 2000 szeptemberében Albert Fujimori elnök rendeletével alapítottak, szó szerint elállítja a lélegzetét. Az érintetlen tájat, amely akkora, mint az amerikai Yosemite Nemzeti Park esőerdő borítja, sok kanyargó folyó keresztezi és több százezer növény- és állatfaj lakja. Tavak, vadállatok, színes madarak, ritka növények ... Tambopatában mindez megtalálható. A közelben pedig kávéültetvények.
A gazdaságok általában 1700 méteres magasságban helyezkednek el, így kihasználják a hegyi időjárást és a termékeny földet. Az ültetvénytulajdonosok és a dolgozók azonban nagyon nehezen tudják elérni a bokrukat - gyakran viszonylag nagy kihívásokkal teli túra mind az ültetvény, mind a betakarítás felé. Nyilvánvaló, hogy ilyen körülmények között a cserjék a lehető legtermészetesebben nőnek, műtrágyák vagy növényvédő szerek használata nélkül. Azonban minden áldozatot kárpótol az erőfeszítéseik nagyszerű eredménye: egy felejthetetlen ízű arabica ültetvény.
A helyi gazdálkodók, főként a kecsua és aymarai őslakos törzsek tagjai számára előnyös szövetkezet tagjai. A családok mindegyike egy - egy kis gazdaságot körülbelül két hektáros gazdaságot üzemeltet. Az összefogás révén a gazdák gyorsabban és jobb minőségben tudják betakarítani, feldolgozni és értékesíteni kávéjukat.
Amit valószínűleg kitalált, a magas Andokban a kávét csak kézzel fésülik. Miután a kávécseresznyét lehozzák a feldolgozóüzemekbe, a munkások malmokban mechanikusan eltávolítják a cseresznye héját, majd néhány órán át erjedni hagyják. Végül a felszabadult zöld kávébabokat teraszokon, közvetlen napfény alatt kell szárítani, csomagolni és szállítani vagy eladni. Az eredmény kiváló minőségű kávé, amelyért a vásárlók nem haboznak prémium árat fizetni. Ez az oka annak is, hogy a gazdáknak sikerül fenntartaniuk tisztességes éves jövedelmüket, függetlenül a kávé világpiaci árának ingadozásától.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelő durvaságúra daráljuk le .
2. 1 pohár kávé elkészítéséhez 1,5 -2 teáskanálnyi ( kb .7 gramm kávé) őrölt kávét használjon.
3. A kávét kb. 95°C -os vízzel ajánlatos leforralni

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
