06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU SANTA CRUZ HONEY - Micro Lot

Kód: 1214

Ez a kávé azoknak szól, akik szeretik a történeteket. Azoknak, akik nem tudnak ellenállni a folyóparti és a domboldali sétáknak. Azoknak, akik az egyedülállóságot keresik és teljes mértékben ki is tudják élvezni. Ez pont Önnek való! Az Andok keleti oldalán nevelkedett, egészen a mag korszakától a Florencia Vega Hurtago asszony farmjának dolgozói gondoskodtak róla és nem szokványos mézes módszerrel dolgozták fel. A Santa Cruz szövetkezet közvetítésével küldik a világba. Az Ön asztalára, az Ön örömére.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 594 Ft /1000 g 1 959 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Santa Cruz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Csokoládé , Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Peru Santa Cruz Honey száz százalék Arabica ízét sosem fogja elfelejteni. Az étcsokoládé íze mogyoróval koronázva, a fekete áfonya ízével kiegészítve sokáig a szájpadlásán marad. Ez a kávé az édesebbek közé sorolható, közepesen intenzív. A habja lágy és világos.

A kávé származása

A leírásból egyértelmű, hogy micro-lottal állunk szembe – a kávénak egy, pontosan meghatározott „születési” helye van. Ezért egyáltalán nem nehéz ábrázolni, hogy is néz ki Mrs. Florence Vega Hurtago ültetvénye.

De, először Perut mutatjuk be Önnek, a harmadik legnagyobb dél-amerikai állam. A nyugati határát a Csendes-óceán mossa. Ha Perun nyugatról keletre szeretnénk átkelni, akkor fokozatosan egyre magasabb tengerszint feletti magasságban találnánk magunkat. Akár 5000 méter tengerszint feletti magasságik is eljuthatnánk. Az Andok lenyűgöző, gyakran vad és szeizmikus. Az egész ország több területre osztható, különböző éghajlati viszonyokkal. Épp ezért Peruban fagyos éjszakákat, meleg és párás nappalokat is megtapasztalhatunk.

De közelítsük meg a kávéültetvényeket… Mrs. Florence Vega Hurtago alkalmazottaival mintegy 5 hektáros területen munkálkodik. Erdős lejtőkön és a folyó völgyében Tambo (Río Tambo) is megtalálhatók az ültetvényei. A folyó az Andok lejtőin folyik keresztül mintegy 159 kilométer hosszúságban. Ene és Peren folyók találkozásával keletkezik Puerto Prado városánál és Atalya-nál ér végett, ahol az Urubamba folyóval egyesül és az Ucayali áramlásának a részévé válik. Hogy miért fordítunk rá ekkora figyelmet? A víz a kávé növekedéséhez és a feldolgozásához elengedhetetlen. Természetesen az ásványi anyagokban gazdag talajjal és az ügyes kezű dolgozókkal együtt. Az Arabica alfajai a Catuai, Caturra és a Pache Ms. Hurtado Lebed ültetvényein magas fák árnyékában növekednek. Ebből az okból kifolyólag később érlelődnek be a kávé gyümölcsei, viszont épp ezért a kávébabok aromásabbak.

A Peru Santa Cruz kávét kézzel szüretelik. A kávébaboktól eltávolítják a piros cseresznyére hasonlító héjukat, és a hártyabevonatukat egyaránt, a munkások óvatosan, addig forgatják a kávészemeket, míg azok teljesen ki nem száradtak. A szárításhoz általában "ágyakat" használnak, amelyeket légáteresztő anyaggal borítanak. Ezzel a száraz eljárással sok vizet spórolnak a nedves eljárással szemben a gazdálkodók, ezenkívül a kávébabok, hála ennek a módszernek egyedi mézes ízt kapnak. Az úgynevezett Honey Coffee már számos degusztáló versenyen nyert díjakat.

Még magyarázatra szolgál, miért hívják ezt a kávét Santa Cruz-nak. Erre a válsz elég egyszerű – az ültetvény, amelyen a kávét termesztik Santa Cruz szövetkezetéhez tartozik. A szövetkezet biztosítja mind a termesztési és termelési folyamatok legmagasabb minőségét, mind a megfelelő felvásárlási árakat. A nyereség egy részét a helyi gyerekek oktatására, az infrastruktúra építésére, vagy az orvosi ellátásukra is visszajuttatja.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 681 Ft /1000 g 1 368 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

NICARAGUA SHG ROYAL MOMOTAMBO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NICARAGUA SHG ROYAL MOMOTAMBO

Nincs békés levélváltás. Nincs garantált növekedés a szüretig. A kávécserjékkel a nikaraguai Nueva Segovia régióban soha nem tudni mi lesz velük. Ugyanis a működő vulkán lábánál nőnek. Momotombo, a közép-amerikai ország szimbóluma, évente párszor tudat magáról. Azonban egy előnye van. Kávé a vulkanikus termőföldből, ha megszületik, mindig csodás ízű! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 058 Ft /1000 g 1 306 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 449 Ft /1000 g 1 845 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »