PERU SANTA CRUZ HONEY - Micro Lot
Ez a kávé azoknak szól, akik szeretik a történeteket. Azoknak, akik nem tudnak ellenállni a folyóparti és a domboldali sétáknak. Azoknak, akik az egyedülállóságot keresik és teljes mértékben ki is tudják élvezni. Ez pont Önnek való! Az Andok keleti oldalán nevelkedett, egészen a mag korszakától a Florencia Vega Hurtago asszony farmjának dolgozói gondoskodtak róla és nem szokványos mézes módszerrel dolgozták fel. A Santa Cruz szövetkezet közvetítésével küldik a világba. Az Ön asztalára, az Ön örömére.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A Peru Santa Cruz Honey száz százalék Arabica ízét sosem fogja elfelejteni. Az étcsokoládé íze mogyoróval koronázva, a fekete áfonya ízével kiegészítve sokáig a szájpadlásán marad. Ez a kávé az édesebbek közé sorolható, közepesen intenzív. A habja lágy és világos.
A kávé származása
A leírásból egyértelmű, hogy micro-lottal állunk szembe – a kávénak egy, pontosan meghatározott „születési” helye van. Ezért egyáltalán nem nehéz ábrázolni, hogy is néz ki Mrs. Florence Vega Hurtago ültetvénye.
De, először Perut mutatjuk be Önnek, a harmadik legnagyobb dél-amerikai állam. A nyugati határát a Csendes-óceán mossa. Ha Perun nyugatról keletre szeretnénk átkelni, akkor fokozatosan egyre magasabb tengerszint feletti magasságban találnánk magunkat. Akár 5000 méter tengerszint feletti magasságik is eljuthatnánk. Az Andok lenyűgöző, gyakran vad és szeizmikus. Az egész ország több területre osztható, különböző éghajlati viszonyokkal. Épp ezért Peruban fagyos éjszakákat, meleg és párás nappalokat is megtapasztalhatunk.
De közelítsük meg a kávéültetvényeket… Mrs. Florence Vega Hurtago alkalmazottaival mintegy 5 hektáros területen munkálkodik. Erdős lejtőkön és a folyó völgyében Tambo (Río Tambo) is megtalálhatók az ültetvényei. A folyó az Andok lejtőin folyik keresztül mintegy 159 kilométer hosszúságban. Ene és Peren folyók találkozásával keletkezik Puerto Prado városánál és Atalya-nál ér végett, ahol az Urubamba folyóval egyesül és az Ucayali áramlásának a részévé válik. Hogy miért fordítunk rá ekkora figyelmet? A víz a kávé növekedéséhez és a feldolgozásához elengedhetetlen. Természetesen az ásványi anyagokban gazdag talajjal és az ügyes kezű dolgozókkal együtt. Az Arabica alfajai a Catuai, Caturra és a Pache Ms. Hurtado Lebed ültetvényein magas fák árnyékában növekednek. Ebből az okból kifolyólag később érlelődnek be a kávé gyümölcsei, viszont épp ezért a kávébabok aromásabbak.
A Peru Santa Cruz kávét kézzel szüretelik. A kávébaboktól eltávolítják a piros cseresznyére hasonlító héjukat, és a hártyabevonatukat egyaránt, a munkások óvatosan, addig forgatják a kávészemeket, míg azok teljesen ki nem száradtak. A szárításhoz általában "ágyakat" használnak, amelyeket légáteresztő anyaggal borítanak. Ezzel a száraz eljárással sok vizet spórolnak a nedves eljárással szemben a gazdálkodók, ezenkívül a kávébabok, hála ennek a módszernek egyedi mézes ízt kapnak. Az úgynevezett Honey Coffee már számos degusztáló versenyen nyert díjakat.
Még magyarázatra szolgál, miért hívják ezt a kávét Santa Cruz-nak. Erre a válsz elég egyszerű – az ültetvény, amelyen a kávét termesztik Santa Cruz szövetkezetéhez tartozik. A szövetkezet biztosítja mind a termesztési és termelési folyamatok legmagasabb minőségét, mind a megfelelő felvásárlási árakat. A nyereség egy részét a helyi gyerekek oktatására, az infrastruktúra építésére, vagy az orvosi ellátásukra is visszajuttatja.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
2. 10.