06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU SANTA CRUZ HONEY - Micro Lot

Kód: 1214
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ez a kávé azoknak szól, akik szeretik a történeteket. Azoknak, akik nem tudnak ellenállni a folyóparti és a domboldali sétáknak. Azoknak, akik az egyedülállóságot keresik és teljes mértékben ki is tudják élvezni. Ez pont Önnek való! Az Andok keleti oldalán nevelkedett, egészen a mag korszakától a Florencia Vega Hurtago asszony farmjának dolgozói gondoskodtak róla és nem szokványos mézes módszerrel dolgozták fel. A Santa Cruz szövetkezet közvetítésével küldik a világba. Az Ön asztalára, az Ön örömére.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 831 Ft /1000 g 2 183 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Santa Cruz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500m
Íz
Íz:
Csokoládé , Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Peru Santa Cruz Honey száz százalék Arabica ízét sosem fogja elfelejteni. Az étcsokoládé íze mogyoróval koronázva, a fekete áfonya ízével kiegészítve sokáig a szájpadlásán marad. Ez a kávé az édesebbek közé sorolható, közepesen intenzív. A habja lágy és világos.

A kávé származása

A leírásból egyértelmű, hogy micro-lottal állunk szembe – a kávénak egy, pontosan meghatározott „születési” helye van. Ezért egyáltalán nem nehéz ábrázolni, hogy is néz ki Mrs. Florence Vega Hurtago ültetvénye.

De, először Perut mutatjuk be Önnek, a harmadik legnagyobb dél-amerikai állam. A nyugati határát a Csendes-óceán mossa. Ha Perun nyugatról keletre szeretnénk átkelni, akkor fokozatosan egyre magasabb tengerszint feletti magasságban találnánk magunkat. Akár 5000 méter tengerszint feletti magasságik is eljuthatnánk. Az Andok lenyűgöző, gyakran vad és szeizmikus. Az egész ország több területre osztható, különböző éghajlati viszonyokkal. Épp ezért Peruban fagyos éjszakákat, meleg és párás nappalokat is megtapasztalhatunk.

De közelítsük meg a kávéültetvényeket… Mrs. Florence Vega Hurtago alkalmazottaival mintegy 5 hektáros területen munkálkodik. Erdős lejtőkön és a folyó völgyében Tambo (Río Tambo) is megtalálhatók az ültetvényei. A folyó az Andok lejtőin folyik keresztül mintegy 159 kilométer hosszúságban. Ene és Peren folyók találkozásával keletkezik Puerto Prado városánál és Atalya-nál ér végett, ahol az Urubamba folyóval egyesül és az Ucayali áramlásának a részévé válik. Hogy miért fordítunk rá ekkora figyelmet? A víz a kávé növekedéséhez és a feldolgozásához elengedhetetlen. Természetesen az ásványi anyagokban gazdag talajjal és az ügyes kezű dolgozókkal együtt. Az Arabica alfajai a Catuai, Caturra és a Pache Ms. Hurtado Lebed ültetvényein magas fák árnyékában növekednek. Ebből az okból kifolyólag később érlelődnek be a kávé gyümölcsei, viszont épp ezért a kávébabok aromásabbak.

A Peru Santa Cruz kávét kézzel szüretelik. A kávébaboktól eltávolítják a piros cseresznyére hasonlító héjukat, és a hártyabevonatukat egyaránt, a munkások óvatosan, addig forgatják a kávészemeket, míg azok teljesen ki nem száradtak. A szárításhoz általában "ágyakat" használnak, amelyeket légáteresztő anyaggal borítanak. Ezzel a száraz eljárással sok vizet spórolnak a nedves eljárással szemben a gazdálkodók, ezenkívül a kávébabok, hála ennek a módszernek egyedi mézes ízt kapnak. Az úgynevezett Honey Coffee már számos degusztáló versenyen nyert díjakat.

Még magyarázatra szolgál, miért hívják ezt a kávét Santa Cruz-nak. Erre a válsz elég egyszerű – az ültetvény, amelyen a kávét termesztik Santa Cruz szövetkezetéhez tartozik. A szövetkezet biztosítja mind a termesztési és termelési folyamatok legmagasabb minőségét, mind a megfelelő felvásárlási árakat. A nyereség egy részét a helyi gyerekek oktatására, az infrastruktúra építésére, vagy az orvosi ellátásukra is visszajuttatja.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

2. 10.

Értékelés: kitűnő
Rendkívül finom kávé, édes, gyümölcsös ízjegyekkel, gazdag ízvilággal rendelkezik. Nálam egyértelműen helyet kap a kedvencek között! Először csak egy kis adagot rendeltem belőle kóstolónak, de legközelebb biztosan vásárolok belőle egy nagyobb csomaggal. Ajánlom!

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 354 Ft /1000 g 1 235 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 354 Ft /1000 g 1 535 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

A család az alap...a jó ültetvényhez. Amikor fél századdal ezelőtt Moises Meza kiültette az első kávécserjéket A Leon Cortes területen, már sejtette, hogy jól csinálja. Ma az egyedülálló kávét a fiai, Javier és Gabriel termesztik a fák árnyékában. Az ő mikrolotjukra vár világszerte türelmetlenül a sok kávéimádó. Enyhe, tejesen csokoládés ízű friss cseresznye beütéssel. Costa Rica legjobb kávéja Önt is elbűvöli, ebben biztosak vagyunk. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 292 Ft /1000 g 2 629 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »