06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Peru El Eden - Anaerobic Natural

Kód: 1907

A perui kávét kiegyensúlyozott savasság és jellegzetes gyümölcsös íz jellemzi, csokoládé és diófélék finom jegyeivel. A Peru El Eden - Anaerobic Natural kávéhoz hozzáadódik a virágos és karamellás ízvilág. Egyedisége nemcsak a nagyszerű helyről való származását tükrözi, hanem a termesztés módját is. Ugyanis a modern anaerob erjesztés módszer kihozza a babból az igazi maximumot.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
24 615 Ft /1000 g 2 462 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Red Bourbon
Vidék
Vidék:
Jaen
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1620-1920m
Íz
Íz:
Karamella, Virágok, Alma, Csonthéjas gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Anaerobní fermentace

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Peru El Eden - Anaerobic Natural közepesen savas, közepesen kerek testtel, csonthéjas gyümölcsök, alma és karamell ízével jellemezhető. Illata kellemesen virágos.

A perui arabica alkalmas francia presszhez, csepegtetett és karos kávéfőzőben való elkészítésre is. Még a cold brew módszerrel sem fog hibázni, sőt, egy jellegzetes gyümölcsös és virágos jegyekkel rendelkező kávét kap.

Eredete

A Peru El Eden - Anaerobic Natural kávé ízében döntő szerepet játszik az előállítás módja. Kezdjük tehát az anaerob erjesztéssel történő feldolgozás módszerének ismertetésével. Ez egy viszonylag új technológia, amely 2010 körül vált ismertté, és egyre népszerűbb a kolumbiai, Costa Rica-i, guatemalai, hondurasi, salvadori, brazil és etiópiai kávétermelők körében. Minden termelő az általa elérni kívánt eredménynek megfelelően alakítja ki a folyamatot. Egyre több kávéfajtát, kombinációt, az erjesztés hosszát stb. tesztelik.

Maga az eljárás a hámozott kávébogyók hermetikus lezárásából áll, rozsdamentes acéltartályokban. Mivel a kávébabokat mindig édes, nyálkás pép veszi körül, a természetes erjedési folyamat nagyon gyorsan megindul. E folyamat során a tartály oxigéntartalma csökken, a szén-dioxid-tartalom pedig nő, ami a tartályban lévő nyomásviszonyokat is megváltoztatja. Ezzel egyidejűleg az anyag hőmérséklete emelkedik, a cukor aránya megváltozik, és a pH is változik. Mindezeket a paramétereket a gazdáknak gondosan figyelemmel kell kísérniük, hogy elkapják azt a pillanatot, amikor az erjedés során a pépből alkohol lesz. Ez nem történhet meg, mert akkor az egész kávététel tönkremegy.

A szemeket körülbelül 18-23 órán keresztül anaerob erjedésnek vetik alá, majd a gazdák a szemeket a tartályokból szőnyegekre vagy betonlapokra borítják, és közvetlen napfényben hagyják száradni. Ez nemcsak az erjedést állítja le, hanem stabilizálja a kávé ízét és aromáját is.

Az egész folyamat célja, hogy új, vonzó ízvilágú kávét kapjunk. Az anaerob erjesztés képes a teljes kávébabban található összes ízárnyalatot "átvinni" a kávébabba. A kávébab így rendkívül gazdag és harmonikus ízvilágú lesz.

Amellett, hogy viszonylag új a leírt módszer, a magukat "El Eden"-nek nevező gazdák egy csoportja is friss. Ők Jaen tartományban, egy völgy végében gazdálkodnak. Az esős és meleg hegyvidék biztosítja a feltételeket a kávéültetvények telepítéséhez a tengerszint feletti 1600 méteres magasságban. A kávécserjéket általában organikusan, növényvédő szerek és gyomirtók használata nélkül termesztik, és a gyümölcsöt általában kézzel szedik a munkások. Magas minőségének és különleges ízjegyeinek köszönhetően a Jaen régióból származó kávé világszerte a kávérajongók és kedvelők által legkeresettebbek közé tartozik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé

Mint egy elérhetetlen gyémánt, mint egy ritka csemege, mint egy álomkirályság. Egy csésze kávé játszik a fantáziával, és megadja önnek azt, amire szüksége van. Édes lédús, gazdag test csokoládé, mandula és mogyoró íze. A Vista Alegre farm kávé specialitása a versenyek során szüreteli a babér koszorút, igény van a baristák körében és szilárd helyet talál az ínyenc háztartásokban. Csatlakozzon a brazil fekete gyémántok csodálóinak kiválasztott társaságához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 592 Ft /1000 g 1 759 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot - szemes kávé

A lenyűgöző italok szerelmese nem nélkülözheti a jemeni hegyekből származó kávé kóstolását. Az Arab-félsziget legdélebbi részén termesztett ritka arabica a világ egyik legjobbja. Nemcsak kerek babja és igazán kiadós íze van, hanem csokoládés jegyekkel, közepes savassággal és olyan szikársággal is gyönyörködtet, amelyet talán úgy lehetne leírni, mintha hegyi gyógynövényekbe burkolózna. Nem meglepő módon Bani Mattar régióban termesztették. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
56 020 Ft /1000 g 5 602 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Különlegesen erjesztett kávé egy különleges fajtából, ez a hondurasi Gerardo Mejía - El Tontolo. Ez az arabica egyike azoknak, amelyek kiemelkednek gyümölcsös ízükkel, finom csokoládés és karamellás jegyekkel. A baristák és a jó kávé kedvelőinek tudatába 2015-ben került be, amikor elnyerte a Cup of Excellence címet. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön is szeretni fogja. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »