06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Peru El Eden - Anaerobic Natural

Kód: 1907

A perui kávét kiegyensúlyozott savasság és jellegzetes gyümölcsös íz jellemzi, csokoládé és diófélék finom jegyeivel. A Peru El Eden - Anaerobic Natural kávéhoz hozzáadódik a virágos és karamellás ízvilág. Egyedisége nemcsak a nagyszerű helyről való származását tükrözi, hanem a termesztés módját is. Ugyanis a modern anaerob erjesztés módszer kihozza a babból az igazi maximumot.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Red Bourbon
Vidék
Vidék:
Jaen
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1620-1920m
Íz
Íz:
Karamella, Virágok, Alma, Csonthéjas gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Anaerobní fermentace

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Peru El Eden - Anaerobic Natural közepesen savas, közepesen kerek testtel, csonthéjas gyümölcsök, alma és karamell ízével jellemezhető. Illata kellemesen virágos.

A perui arabica alkalmas francia presszhez, csepegtetett és karos kávéfőzőben való elkészítésre is. Még a cold brew módszerrel sem fog hibázni, sőt, egy jellegzetes gyümölcsös és virágos jegyekkel rendelkező kávét kap.

Eredete

A Peru El Eden - Anaerobic Natural kávé ízében döntő szerepet játszik az előállítás módja. Kezdjük tehát az anaerob erjesztéssel történő feldolgozás módszerének ismertetésével. Ez egy viszonylag új technológia, amely 2010 körül vált ismertté, és egyre népszerűbb a kolumbiai, Costa Rica-i, guatemalai, hondurasi, salvadori, brazil és etiópiai kávétermelők körében. Minden termelő az általa elérni kívánt eredménynek megfelelően alakítja ki a folyamatot. Egyre több kávéfajtát, kombinációt, az erjesztés hosszát stb. tesztelik.

Maga az eljárás a hámozott kávébogyók hermetikus lezárásából áll, rozsdamentes acéltartályokban. Mivel a kávébabokat mindig édes, nyálkás pép veszi körül, a természetes erjedési folyamat nagyon gyorsan megindul. E folyamat során a tartály oxigéntartalma csökken, a szén-dioxid-tartalom pedig nő, ami a tartályban lévő nyomásviszonyokat is megváltoztatja. Ezzel egyidejűleg az anyag hőmérséklete emelkedik, a cukor aránya megváltozik, és a pH is változik. Mindezeket a paramétereket a gazdáknak gondosan figyelemmel kell kísérniük, hogy elkapják azt a pillanatot, amikor az erjedés során a pépből alkohol lesz. Ez nem történhet meg, mert akkor az egész kávététel tönkremegy.

A szemeket körülbelül 18-23 órán keresztül anaerob erjedésnek vetik alá, majd a gazdák a szemeket a tartályokból szőnyegekre vagy betonlapokra borítják, és közvetlen napfényben hagyják száradni. Ez nemcsak az erjedést állítja le, hanem stabilizálja a kávé ízét és aromáját is.

Az egész folyamat célja, hogy új, vonzó ízvilágú kávét kapjunk. Az anaerob erjesztés képes a teljes kávébabban található összes ízárnyalatot "átvinni" a kávébabba. A kávébab így rendkívül gazdag és harmonikus ízvilágú lesz.

Amellett, hogy viszonylag új a leírt módszer, a magukat "El Eden"-nek nevező gazdák egy csoportja is friss. Ők Jaen tartományban, egy völgy végében gazdálkodnak. Az esős és meleg hegyvidék biztosítja a feltételeket a kávéültetvények telepítéséhez a tengerszint feletti 1600 méteres magasságban. A kávécserjéket általában organikusan, növényvédő szerek és gyomirtók használata nélkül termesztik, és a gyümölcsöt általában kézzel szedik a munkások. Magas minőségének és különleges ízjegyeinek köszönhetően a Jaen régióból származó kávé világszerte a kávérajongók és kedvelők által legkeresettebbek közé tartozik.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

CSOKOLÁDÉS - MANDULÁS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS - MANDULÁS szemes kávé

A két íz tökéletesen illik egymáshoz - mandula és csokoládé. Adjon hozzá luxus ültetvény-kávét. Nemcsak a telt és kiegyensúlyozott finomságát, de a vonzó kesernyés édes árnyalatát is ízlelgetheti. Még szebb lesz a napja. A szemes kávét, amely szeretettel van termesztve és érzéssel pörkölve, nem hagyhatja figyelmen kívül.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

CSOKOLÁDÉS  szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉS szemes kávé

A csokis íz az elsők közé tartozik, amelyet a vevőink vásárolnak.  És nagyon jól teszik. A kitűnő arabika Peruból édesen édes csokival csókolva megszólítja a nőket és férfiakat, fiatalokat és időseket egyaránt, munka mellett, de kiránduláson is. Készítsenek belőle capuccinot vagy lattet. Ízesített tejhabbal, illatosan nyugodt pillanatot teremt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »