06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PERU CAMPO VERDE BIO - kakaó babok pörkölés nélkül

Kód: 981

Ez kakaó történettel. Nem csak úgy mondjuk! Ha megszeretné kóstolni 15 gazdasszony termését, akik a munkájukba nemcsak érzést és erőt tesznek, de a szívüket is, egy percet se habozzon. A Campoverde szövetség a legjobb minőséget adja a világnak. Az ízében a keserű csokoládé, gyümölcsök, dió és a fűszeres ánizs is megtalálható. Nagyon érdekes - mint a helyi termelőnők.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 013 Ft /1000 g 2 401 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Uyacali
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs

Összetétel

100% Kakaó bab

A kakaó íze

A Peru Campoverde kakaóbab könnyű testtel, és mérsékelt savassággal bír. A keserűsége közepesen lágy, a mandula, a gyümölcsök és a fa tónusait könnyedén felismerni az ízében.

Származása

A régió a nevét és a jellegét a helyi folyónak köszönheti. Az Amazonas legfontosabb mellékfolyója, az Ucayali-folyó egy 1600 kilométer hosszú mederben, ugyanazon nevű vidéken folyik keresztül. Az Amazonas esőerdő veszi körül. Épp ezen a területen követheti nyomon a kakaófák eredetét és dicsőségük kezdetét. A hosszú szemű magvakat már az Inkák is ismerték - a kakaó számukra alapvető vallási és kulturális jelentőséggel bírt. Ucayali Peruban található, azon kívül, hogy a látogatóit a vad vízesések, csendes tavak, a növény- és állatvilágban gazdag őserdő vonzza, érdemes megemlíteni a magas minőségű kakaóültetvényeket is.

A kávébabok (Theobroma cacao) betakarítása, konkrétan a helyi Peruvian a Chunco klón betakarítását 15 főből álló kizárólag nők alkotta csoport végzi. A helyi mezőgazdásznők a Cooperativa Campoverde helyi szövetkezethez társultak - a többi 315 gazdálkodóval való együttműködésük révén - nemcsak kiváló kakaót, hanem saját csokoládét is produkálnak. A perui piacon a Situlli márkanév alatt forgalmazzák. Maguk a kakaófák, amelyek Dél-Amerikából származnak, nem alacsony cserjék. Ezek 8 méter magas fák. A gyümölcseik körülbelül 2 cm nagyságú magokat tartalmaznak. Éppen ezek követelik ki leginkább a mezőgazdásznők figyelmét. Évente 3-4 alkalommal gondosan, nagy odafigyeléssel takarítják be a kávéfa terméseit. Miután ketté szelték őket eltávolítják a kávémagokat (általában 4-14 darab), eltávolítják a pépes részeit is a termésnek. Az édes fehér húsát és a magvakat a feldolgozók rostélyokra helyezik, ahol pár napig fermentálják. A bogyókat napsütésben, vagy szárítóban szárítják.

A kisebb gazdaságok ez után még át is tisztítják a kávébabokat - a magokat a földre szórják, és mezítláb toporognak a magvakon, míg meg nem szabadulnak a fennmaradt héjuktól.

Világszerte évente mintegy 4,6 millió tonna kakaóbabot termesztenek. Nyers, kakaóvaj vagy por alakban kereskednek velük, rögtön két világpiacon is. A tiszta kakaó éves fogyasztása világszerte meghaladja a 3 millió tonnát. A kakaóbabok legnagyobb felvásárlói Hollandia, az Egyesült Államok, Malajzia, Belgium és Luxemburg. Egy kilogramm csokoládé elkészítéséhez körülbelül 300-600 kakaóbabra van szükség!

Népszerűségük nemcsak ízükben, hanem az egészségre való egyedülálló hatásaiban keresendő. Különösen a tiszta kakaóbab fogyasztásával óriási mennyiségű antioxidáns, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat juttathatunk a szervezetünkbe. A kakaóbab stimuláló koffeint és theobromint is tartalmaz. Fogyasztásuk segítheti a szervezetet a civilizációs megbetegedések leküzdésében.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Fogyasztható mint a dió.

Tárolja száraz és sötét helyen egy nyitott zsákban (a kakaóbabnak lélegeznie kell ).

Íz és tónus:
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaóbab
energia érték: 520 kcal
Zsírok: 52 %
Fehérjék: 14 g
Szénhidrátok: 20 g
Teobromin: 1,3 g
Koffein: 0,1 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO

Nassoljon boldogan! A nyers kakaó darabok jó kedvre derítik és megemelik az antioxidáns szintet a vérben. Hányszor megevett egy tábla csokit és utána egy héten át lelkiismeret furdalása volt... A zúzott kakaó babok esetében biztos lehet, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Ép ellenkezőleg - száz százalékos csoki ízre lesz ráhangolva ami pozitív energiát is kölcsönöz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
19 983 Ft /1000 g 1 998 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.

VENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - KAKAÓ BABOK PÖRKÖLÉS NÉLKÜL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - KAKAÓ BABOK PÖRKÖLÉS NÉLKÜL

A kakaóbabról jól ismert, hogy a teobromin - hangulat javító és a koffein- életerő növelő. Az is ismeretes,hogy nagyszerűek, amikor édességre vágyik. Kényeztesse magát a kakaó előnyeivel a legtermészetesebb formában. A Venezuelából származó Sur del Lago régióban lévő babok kellemes gyümölcsös keserűséget mutatnak, de puha és virágos illatúak. Nassolja a tévénél, az autóban vagy az úton egy fontos találkozóra.  Megnyugtatja és ösztönzi egy időben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 993 Ft /1000 g 1 799 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »