06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Nicaragua Los Altiplanos,fajta Java Lavado BIO - Micro Lot

Kód: 1909

A kávé, amely egy természetvédelmi terület közepén termett, nem nevezhető másnak, mint igazi különlegességnek. A Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO finom testével, enyhe savasságával és aszalt gyümölcsök, fűszerek, diófélék és marcipán jegyeivel ejti rabul az ízlelőbimbókat. A farm tulajdonosa, Ricardo Cuadra Fajardo példásan gondozza mind a kávéfákat, mind az ültetvény melletti egész területet. Az eredmények pedig egyértelműek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nicaragua
Fajta
Fajta:
Java
Vidék
Vidék:
Jinotega
Íz
Íz:
Gyümölcs, Marcipán, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Krém és a kávé íze

Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO egy igazi élvezet. Nemcsak, hogy a BIO rendszerben termesztik, hanem gyönyörű sima teste és enyhe vagy közepes savassága is van. Ízében aszalt gyümölcsöket, mogyorót és marcipánt ismerhetünk fel. Aki igazán figyelmesen kóstol, az édes mazsola, szegfűszeg és cédrusfa nyomaira is bukkanhat a csészében.

Ez az arabica kávé tökéletesen elkészíthető filteren és automata kávéfőzőben, moka-kannában vagy francia presszóban egyaránt. Mindenképpen próbáljon ki többféle elkészítési módot. A Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO minden alkalommal kissé eltérő ízvilággal örvendezteti meg Önt.

A kávé eredete

Nicaragua Jinotega régiója az ország északi részén található. Az utazók és a természetjárók körében híres gyönyörű tájáról, amelyet gyakori köd és gazdag felhőzet jellemez. Nem csoda, hogy Jinotega kiérdemelte a Ciudad de la Brumas, azaz a köd városa becenevet. A várost több hegyvonulat veszi körül, amelyeket kisebb-nagyobb patakok hálózata szeli át, valamint a népszerű Apanas-tó, az UNESCO nemzetközi jelentőségű lápvidéke.

Ami a kávét illeti, Jinotega nemcsak Nicaragua, hanem a környék egyik legnagyobb termelője. A kávéfákat főként 800 és 1 500 méter közötti magasságban termesztik a gazdák, általában teraszokon, amelyek segítenek megőrizni a nedvességet és csökkenteni a talajeróziót. Az ottani éghajlat különösen kedvező a növények számára - a nappalok melegek és naposak, az éjszakák hűvösek. A régióban bőséges a csapadék, és a talaj megfelelő tápanyagokkal látja el a kávénövényeket.

A Nicaragua Los Altiplanos - Java Lavado BIO esetében meg kell említenünk a gazdaság különleges történetét. Az 1930-as években alapította egy Potter nevű skót. Évtizedekkel később ez a férfi úgy döntött, hogy visszatér szülőföldjére, és eladta a farmot. Az 1980-as években az állam elkobozta. És csak a 21. század elején került vissza magánkézbe az ültetvény. Ricardo Cuadra Fajardo meglátogatta a Finca Los Altiplanost, első látásra beleszeretett, és megvásárolta.

Ez minden bizonnyal az elhelyezkedésének köszönhető - a farm a Datanlí El Diablo természetvédelmi terület közepén található, és a kávécserjék az őshonos erdő hatalmas fáinak árnyékában nőnek. Különösen az úgynevezett guaba (Inga edulis) gyönyörű példányai ezek, olyan fák, amelyek akár 30 méter magasra is megnőnek, és szimbiózisban állnak a talajban nitrogént megkötő baktériumokkal és gombákkal. Ez nagyon fontos a kávéfák egészséges növekedéséhez.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »