06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ

Kód: 1331
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Azt tudta, hogy még az Everest lábánál is növekszik kávé? És azt tudta, hogy nagyszerű ízű és csodálatos illatú? Az innen származó kávé rusztikus, enyhe-közepes savassággal rendelkezik. A Nuwakot régióból származó legmagasabb minőségű kávécserjéket árnyékban termesztik. A kávé gyümölcsei ezért tovább érlelődnek, így kapnak a kávészemek teljes, erős ízt. Próbálja ki most, biztosan elégedett lesz a nepáli kávészemek kiváló minőségű és érdekes ízével.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
41 789 Ft /1000 g 4 179 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nepál
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Nuwakot
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
700 m
Íz
Íz:
Karamella, Kakaós, Mandula
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

A kávé íze és habja

A NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME szemes kávé erős testtel és intenzív aromával rendelkezik. a kávé degusztálása közben felfedezheti ízében a karamellt, kakaót és mandula tónusait is, ezenkívül észlelheti a hegyi gyógynövények finom érintését is. Ez a kávé mérsékelten savas, szép, sűrű és kompakt krémet alkot.

A kávé származása

A kávét már több ezer évvel ezelőtt termesztették Nepálban. Az ültetvényeket azonban megsemmisítették a kávébetegségek, így később teákat kezdtek el termeszteni.

Nepál ma a kávétermesztés újoncának számít, de a szakértők szerint nagy potenciával rendelkezik, ami a kávétermesztést illeti, mivel évről évre jobb minőségű kávészemeket termesztenek.

1948-ban a remete Hira Giri hozta az országba az első kávészemeket. A kávészemeket több évtizeden keresztül a helyiek csak kíváncsiságból termesztették. Nepál csak az 1980-as évektől kezdett el kereskedni a kávészemekkel. Ekkor a kormány Indiából importált kávé magokat, és megalapította a Nepal Coffee Company-t. Ennek a szervezetnek a célja, hogy kávét a hazai piac részére dolgozzák fel, és a helyi termelőktől vásárolják fel. 2002 után azonban jelentősen megemelkedett a nepáli kávé iránti külföldi

kereslet, ami arra ösztönözte a gazdálkodókat, hogy a kávét exportra is alkalmasnak tekintsék. Jelenleg a helyi mezőgazdasági minisztérium felügyeli a kávé termesztését. A kormány technikai és pénzügyi támogatást nyújt a kistermelőknek. A kávét ma negyven régióban termesztik. A legismertebbek közé tartozik Gulmi, Shyangja, Laliptur, Kaski és Nuwakot.

A himalájai kávénak főleg a Caturra nevű Arabica kávé alfaját tekinthetjük, amelyet leginkább Kathmandu északi részén termesztenek. Pontosabban, a Nuwakot területen a kávécserjéket körülbelül 700 méter tengerszint feletti magasságban ültetik. Annak érdekében, hogy a betakarítás leginkább érdekessé váljon, a kávé gyümölcsei árnyékban növekednek. Január és április között a betakarítók a betakarított kávészemeket napon szárítják. Az úgynevezett száraz feldolgozási folyamat során nagy figyelmet kell fordítani az egész folyamatra. Ügyelniük kell arra, hogy a kávé ne penészedjen meg, és hogy ne száradjon ki túlságosan. Ha nem ügyelnének rá a kávét megszabadítanák kellemes egyedi ízvilágától. Nepálban jelenleg 1800 hektáron termesztenek kávécserjéket, amelyek évente körülbelül 517 tonna kávét termelnek. Feltételezhető, hogy az országnak lehetősége van arra, hogy a kávé termesztését további 11 000 hektárra növelje. A legtöbb nepáli kávé az Egyesült Államokba és Kanadába kerül.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 3.

Értékelés: kitűnő
Nagyon érdekes kávé, tényleg érezni benne a karamellt. Ajánlom minden egzotikus ízek kedvelőjének.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


IRISH CREAM szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

IRISH CREAM szemes kávé

Még nem választott? Akkor jusson eszébe, milyen nemes ízű az irish cream. Karamell, tejszín, vanília, mandula, whiskey és természetesen kávé... Választott is! A száz százalékos arabika a híres likőr ízesítéssel megér egy próbát. Biztosak vagyunk, hogy nemcsak egyszer fog belőle rendelni. Ugyanis az irish cream lu-xu-sos! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

PÁPUA ÚJ GUINEA (PNG) Sigri Estate szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PÁPUA ÚJ GUINEA (PNG) Sigri Estate szemes kávé

Félmeztelen bennszülöttek, veszélyes krokodilok és bugyborékoló vulkánok? Igen, ilyen Pápua Új Guinea. Mi onnan vonzóbb kóstolót hoztunk. A kávé, amely a híres Eastern Highlands régióban nevelkedett, olyan, mint az egyenlítői föld, pikáns és illatos. A magas minőségű arabika termesztésére főleg a kis családi ültetvények összpontosítanak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 960 Ft /1000 g 2 296 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »