06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ

Kód: 1331
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Azt tudta, hogy még az Everest lábánál is növekszik kávé? És azt tudta, hogy nagyszerű ízű és csodálatos illatú? Az innen származó kávé rusztikus, enyhe-közepes savassággal rendelkezik. A Nuwakot régióból származó legmagasabb minőségű kávécserjéket árnyékban termesztik. A kávé gyümölcsei ezért tovább érlelődnek, így kapnak a kávészemek teljes, erős ízt. Próbálja ki most, biztosan elégedett lesz a nepáli kávészemek kiváló minőségű és érdekes ízével.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
40 754 Ft /1000 g 4 075 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Nepál
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Nuwakot
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
700 m
Íz
Íz:
Karamella, Kakaós, Mandula
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME szemes kávé erős testtel és intenzív aromával rendelkezik. a kávé degusztálása közben felfedezheti ízében a karamellt, kakaót és mandula tónusait is, ezenkívül észlelheti a hegyi gyógynövények finom érintését is. Ez a kávé mérsékelten savas, szép, sűrű és kompakt krémet alkot.

A kávé származása

A kávét már több ezer évvel ezelőtt termesztették Nepálban. Az ültetvényeket azonban megsemmisítették a kávébetegségek, így később teákat kezdtek el termeszteni.

Nepál ma a kávétermesztés újoncának számít, de a szakértők szerint nagy potenciával rendelkezik, ami a kávétermesztést illeti, mivel évről évre jobb minőségű kávészemeket termesztenek.

1948-ban a remete Hira Giri hozta az országba az első kávészemeket. A kávészemeket több évtizeden keresztül a helyiek csak kíváncsiságból termesztették. Nepál csak az 1980-as évektől kezdett el kereskedni a kávészemekkel. Ekkor a kormány Indiából importált kávé magokat, és megalapította a Nepal Coffee Company-t. Ennek a szervezetnek a célja, hogy kávét a hazai piac részére dolgozzák fel, és a helyi termelőktől vásárolják fel. 2002 után azonban jelentősen megemelkedett a nepáli kávé iránti külföldi

kereslet, ami arra ösztönözte a gazdálkodókat, hogy a kávét exportra is alkalmasnak tekintsék. Jelenleg a helyi mezőgazdasági minisztérium felügyeli a kávé termesztését. A kormány technikai és pénzügyi támogatást nyújt a kistermelőknek. A kávét ma negyven régióban termesztik. A legismertebbek közé tartozik Gulmi, Shyangja, Laliptur, Kaski és Nuwakot.

A himalájai kávénak főleg a Caturra nevű Arabica kávé alfaját tekinthetjük, amelyet leginkább Kathmandu északi részén termesztenek. Pontosabban, a Nuwakot területen a kávécserjéket körülbelül 700 méter tengerszint feletti magasságban ültetik. Annak érdekében, hogy a betakarítás leginkább érdekessé váljon, a kávé gyümölcsei árnyékban növekednek. Január és április között a betakarítók a betakarított kávészemeket napon szárítják. Az úgynevezett száraz feldolgozási folyamat során nagy figyelmet kell fordítani az egész folyamatra. Ügyelniük kell arra, hogy a kávé ne penészedjen meg, és hogy ne száradjon ki túlságosan. Ha nem ügyelnének rá a kávét megszabadítanák kellemes egyedi ízvilágától. Nepálban jelenleg 1800 hektáron termesztenek kávécserjéket, amelyek évente körülbelül 517 tonna kávét termelnek. Feltételezhető, hogy az országnak lehetősége van arra, hogy a kávé termesztését további 11 000 hektárra növelje. A legtöbb nepáli kávé az Egyesült Államokba és Kanadába kerül.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 3.

Értékelés: kitűnő
Nagyon érdekes kávé, tényleg érezni benne a karamellt. Ajánlom minden egzotikus ízek kedvelőjének.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 623 Ft /1000 g 1 662 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
63 295 Ft /1000 g 6 330 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot

Illatában felismeri a jázmint, és a trópusi gyümölcs ízét. Aki elkészíti a Geishát élvezni fogja a nagyon aromás és kedves virágos élményt. Az etiópiai Gesha faluból származó egyedi kávénak egyre több támogatója van. A trinidadai gazdák szenvedélyesen és minimális környezeti hatással gondoskodnak róluk. Kényeztesse magát egy luxus élményben. A Geisha Honduras dombjai közül ez egy kávé a kivételes pillanatokra, a királyné a kávék között. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
32 410 Ft /1000 g 3 241 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »