06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

MANU BLEND - kakaó por

Kód: 979

Manu a vezér. Teremtő és az első férfi. Legalábbis az indiai mitológiában. A kakaó kedvelőinek ezentúl a magas minőség, kiváló íz és tökéletes tulajdonságok  útmutatója. Speciális keverék válogatott kakaó porokból 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal. Megtalálja benne az esőerdők illatát és a tűzforró napocska érintését. Felismeri a földművesek tisztességes és nehéz munkáját. Hisz "manus" jelentése "kéz".

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

Az ízéről

A Manu Blend kakaópor közepes-barna színű. Az íze finomabb és sima. A por alkalmas italok elkészítésére, de sütésre is alkalmas.

Származása

A kakaóról elég sokat tudunk. Az emberek már évezredek óta fogyasztják, sok tudományos kutatáson ment keresztül, folytonosan növekszik a kakaóbabok iránti kereslet. Nem csoda tehát, hogy a kakaó nagyon népszerű élelmiszerekhez tartozik. 2010-ben a világméretű fogyasztása elérte a 3,6 millió tonna kakaóbabot, van egy feltételezés, mely szerint a kakaótermelése 2,2 százalékkal fog éves szinten növekedni. Ezért biztos, hogy a szuperélelmiszerek (mint a kakaó is) iránt mindig magas lesz az érdeklődés. Különösen, ha a nyersanyaga kiváló minőségű. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját, egyedi keveréket gyártunk. A Manu Blend tiszta, 100% -ban természetes kakaót tartalmaz.

A kakaófákat (Theobroma cacao) trópusi területeken termesztik nedves és forró éghajlati viszonyok között. Hasonlóak a mi cseresznyefáinkhoz. A kakaófa terméseinek a betakarításához azonban 3-8 méteres tengerszint feletti magasságban kell őket termeszteni. A gazdák a kakaóbabok 3 alapfajtáját különböztetik meg: Forastero, Criollo és Trinitario. A magvaik eltérő megjelenésűek, ízűek és illatúak. Továbbá, a kakaófa-élőhelyére vonatkozó követelmények is eltérőek, beleértve az ellenálló képességüket a megbetegedésekkel szemben, és a rovarrezisztenciájukat.

A fák szinte egész évben virágoznak, de a legtöbb viráguk évente kétszer van. Mivel csak egy különleges típusú muslica képes beporozni a virágokat, száz virágból csak 1 változik át termésé. Az eredménye hosszúkás, hosszirányban barázdált hüvelyek, amelyek sárga, piros és lila színűek. Amikor a gazdálkodók ketté bontják a termést, felfedik az édes fehér húsát 20-40 maggal. Az úgynevezett kakaóbabokat ki kell vájni, néhány napig erjedni hagyják, majd általában közvetlen napfényben szárítják.

De ezzel még a gazdálkodók munkája nem ér véget. Szárításkor a babokat nagyon gyakran át kell forgatni, nehogy megpenészedjenek. Néhány ültetvényen a babokat a nők csupasz lábukkal után tisztítják, úgynevezett "táncolással".

A világ kakaóbab termelőinek túlnyomó többsége kistermelő. Szövetkezetekhez társulnak, amelyek garantálják a kedvezőbb felvásárlói árakat és gondoskodnak a társadalombiztosításukról. Miután a babot a tőzsdén értékesítik, kakaógyárakba kerülnek. A gyárakban a kakaóbabokat elsősorban megpörkölik, majd sajtolással kakaómasszát kapnak, amelyből elkülönítik a kakaóvajat és a szárazanyagot - magát a kakaót. Annak érdekében, hogy simábbá váljon, a kakaóport újból átőrlik.

A kakaó sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fontos megemlíteni a magnéziumot, a vasat, a kalciumot és a cinket, valamint az A és E vitaminokat. Bizonyított, hogy a jó minőségű kakaó

fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a jólétet, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.

A Manu Blend kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1215 kJ / 300 kcal
Zsírok: 10,5 g
ebből telített zsírok: 6,4 g
Szénhidrátok: 10,1 g
ebből cukrok: 0,7 g
Fehérjék: 22,5 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 686 Ft /1000 g 1 569 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 217 Ft /1000 g 1 522 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

KAKAÓPOR - GHÁNA (10/12)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - GHÁNA (10/12)

A ghánai kakaónak van hatalma. Termelését speciális kormányzati intézmények végzik, bevételei a Kincstár legnagyobb bevételét jelentik. Miért kell megkóstolnia? A ghánai kakaópor kiváló minőségű, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot és univerzális felhasználású. Készíthet belőle egy italt amely energiát  ad. Ízesítheti vele a kekszet, amellyel különlegessé teheti a reggelijét  minden reggel kellemes rituálé lesz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 110 Ft /1000 g 1 311 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »