

MANU BLEND - kakaó por
Manu a vezér. Teremtő és az első férfi. Legalábbis az indiai mitológiában. A kakaó kedvelőinek ezentúl a magas minőség, kiváló íz és tökéletes tulajdonságok útmutatója. Speciális keverék válogatott kakaó porokból 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal. Megtalálja benne az esőerdők illatát és a tűzforró napocska érintését. Felismeri a földművesek tisztességes és nehéz munkáját. Hisz "manus" jelentése "kéz".
Összetétel
100% KakaóAz ízéről
A Manu Blend kakaópor közepes-barna színű. Az íze finomabb és sima. A por alkalmas italok elkészítésére, de sütésre is alkalmas.
Származása
A kakaóról elég sokat tudunk. Az emberek már évezredek óta fogyasztják, sok tudományos kutatáson ment keresztül, folytonosan növekszik a kakaóbabok iránti kereslet. Nem csoda tehát, hogy a kakaó nagyon népszerű élelmiszerekhez tartozik. 2010-ben a világméretű fogyasztása elérte a 3,6 millió tonna kakaóbabot, van egy feltételezés, mely szerint a kakaótermelése 2,2 százalékkal fog éves szinten növekedni. Ezért biztos, hogy a szuperélelmiszerek (mint a kakaó is) iránt mindig magas lesz az érdeklődés. Különösen, ha a nyersanyaga kiváló minőségű. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját, egyedi keveréket gyártunk. A Manu Blend tiszta, 100% -ban természetes kakaót tartalmaz.
A kakaófákat (Theobroma cacao) trópusi területeken termesztik nedves és forró éghajlati viszonyok között. Hasonlóak a mi cseresznyefáinkhoz. A kakaófa terméseinek a betakarításához azonban 3-8 méteres tengerszint feletti magasságban kell őket termeszteni. A gazdák a kakaóbabok 3 alapfajtáját különböztetik meg: Forastero, Criollo és Trinitario. A magvaik eltérő megjelenésűek, ízűek és illatúak. Továbbá, a kakaófa-élőhelyére vonatkozó követelmények is eltérőek, beleértve az ellenálló képességüket a megbetegedésekkel szemben, és a rovarrezisztenciájukat.
A fák szinte egész évben virágoznak, de a legtöbb viráguk évente kétszer van. Mivel csak egy különleges típusú muslica képes beporozni a virágokat, száz virágból csak 1 változik át termésé. Az eredménye hosszúkás, hosszirányban barázdált hüvelyek, amelyek sárga, piros és lila színűek. Amikor a gazdálkodók ketté bontják a termést, felfedik az édes fehér húsát 20-40 maggal. Az úgynevezett kakaóbabokat ki kell vájni, néhány napig erjedni hagyják, majd általában közvetlen napfényben szárítják.
De ezzel még a gazdálkodók munkája nem ér véget. Szárításkor a babokat nagyon gyakran át kell forgatni, nehogy megpenészedjenek. Néhány ültetvényen a babokat a nők csupasz lábukkal után tisztítják, úgynevezett "táncolással".
A világ kakaóbab termelőinek túlnyomó többsége kistermelő. Szövetkezetekhez társulnak, amelyek garantálják a kedvezőbb felvásárlói árakat és gondoskodnak a társadalombiztosításukról. Miután a babot a tőzsdén értékesítik, kakaógyárakba kerülnek. A gyárakban a kakaóbabokat elsősorban megpörkölik, majd sajtolással kakaómasszát kapnak, amelyből elkülönítik a kakaóvajat és a szárazanyagot - magát a kakaót. Annak érdekében, hogy simábbá váljon, a kakaóport újból átőrlik.
A kakaó sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fontos megemlíteni a magnéziumot, a vasat, a kalciumot és a cinket, valamint az A és E vitaminokat. Bizonyított, hogy a jó minőségű kakaó
fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a jólétet, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.
A Manu Blend kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1215 kJ / 300 kcal |
Zsírok: | 10,5 g |
ebből telített zsírok: | 6,4 g |
Szénhidrátok: | 10,1 g |
ebből cukrok: | 0,7 g |
Fehérjék: | 22,5 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
