06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MANU BLEND - kakaó por

Kód: 979

Manu a vezér. Teremtő és az első férfi. Legalábbis az indiai mitológiában. A kakaó kedvelőinek ezentúl a magas minőség, kiváló íz és tökéletes tulajdonságok  útmutatója. Speciális keverék válogatott kakaó porokból 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal. Megtalálja benne az esőerdők illatát és a tűzforró napocska érintését. Felismeri a földművesek tisztességes és nehéz munkáját. Hisz "manus" jelentése "kéz".

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 859 Ft /1000 g 1 086 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

Az ízéről

A Manu Blend kakaópor közepes-barna színű. Az íze finomabb és sima. A por alkalmas italok elkészítésére, de sütésre is alkalmas.

Származása

A kakaóról elég sokat tudunk. Az emberek már évezredek óta fogyasztják, sok tudományos kutatáson ment keresztül, folytonosan növekszik a kakaóbabok iránti kereslet. Nem csoda tehát, hogy a kakaó nagyon népszerű élelmiszerekhez tartozik. 2010-ben a világméretű fogyasztása elérte a 3,6 millió tonna kakaóbabot, van egy feltételezés, mely szerint a kakaótermelése 2,2 százalékkal fog éves szinten növekedni. Ezért biztos, hogy a szuperélelmiszerek (mint a kakaó is) iránt mindig magas lesz az érdeklődés. Különösen, ha a nyersanyaga kiváló minőségű. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját, egyedi keveréket gyártunk. A Manu Blend tiszta, 100% -ban természetes kakaót tartalmaz.

A kakaófákat (Theobroma cacao) trópusi területeken termesztik nedves és forró éghajlati viszonyok között. Hasonlóak a mi cseresznyefáinkhoz. A kakaófa terméseinek a betakarításához azonban 3-8 méteres tengerszint feletti magasságban kell őket termeszteni. A gazdák a kakaóbabok 3 alapfajtáját különböztetik meg: Forastero, Criollo és Trinitario. A magvaik eltérő megjelenésűek, ízűek és illatúak. Továbbá, a kakaófa-élőhelyére vonatkozó követelmények is eltérőek, beleértve az ellenálló képességüket a megbetegedésekkel szemben, és a rovarrezisztenciájukat.

A fák szinte egész évben virágoznak, de a legtöbb viráguk évente kétszer van. Mivel csak egy különleges típusú muslica képes beporozni a virágokat, száz virágból csak 1 változik át termésé. Az eredménye hosszúkás, hosszirányban barázdált hüvelyek, amelyek sárga, piros és lila színűek. Amikor a gazdálkodók ketté bontják a termést, felfedik az édes fehér húsát 20-40 maggal. Az úgynevezett kakaóbabokat ki kell vájni, néhány napig erjedni hagyják, majd általában közvetlen napfényben szárítják.

De ezzel még a gazdálkodók munkája nem ér véget. Szárításkor a babokat nagyon gyakran át kell forgatni, nehogy megpenészedjenek. Néhány ültetvényen a babokat a nők csupasz lábukkal után tisztítják, úgynevezett "táncolással".

A világ kakaóbab termelőinek túlnyomó többsége kistermelő. Szövetkezetekhez társulnak, amelyek garantálják a kedvezőbb felvásárlói árakat és gondoskodnak a társadalombiztosításukról. Miután a babot a tőzsdén értékesítik, kakaógyárakba kerülnek. A gyárakban a kakaóbabokat elsősorban megpörkölik, majd sajtolással kakaómasszát kapnak, amelyből elkülönítik a kakaóvajat és a szárazanyagot - magát a kakaót. Annak érdekében, hogy simábbá váljon, a kakaóport újból átőrlik.

A kakaó sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Fontos megemlíteni a magnéziumot, a vasat, a kalciumot és a cinket, valamint az A és E vitaminokat. Bizonyított, hogy a jó minőségű kakaó

fogyasztása javítja a hangulatot, elősegíti a jólétet, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.

A Manu Blend kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1215 kJ / 300 kcal
Zsírok: 10,5 g
ebből telített zsírok: 6,4 g
Szénhidrátok: 10,1 g
ebből cukrok: 0,7 g
Fehérjék: 22,5 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 296 Ft /1000 g 1 130 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

KAKAÓPOR - PERU (10/12)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 859 Ft /1000 g 1 086 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

KAKAÓPOR - Panama (20/22)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - Panama (20/22)

A Panamai lakosok a spanyol gyarmatosítás idején kereskedtek a kakaó babokkal, 1920 körül kereskedelmileg kakaófákat termesztettek. A hagyományos népek rituáléknál használták a babokat, mint kozmetikai készítményt. Hogy van ma? A Közép- és Dél-Amerikában fekvő országok évi 900 tonna kakaóbabot termelnek. A panamai kakaó az erdők árnyékában nő, és a belőle készült csokoládé kiváló hírnévnek örvend. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 014 Ft /1000 g 901 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »