06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kolumbia Supremo Medelin Andeano - világos pörkölésű kávébabok

Kód: 2143

Mit szólna egy kis családi vállalkozásból származó kávé megkóstolásához, amely éppen úgy van pörkölve, hogy a filteren vagy a dripperben kifejlődjenek az egyedi jegyek? Szeretné? A kolumbiai Supremo Medelin Andeano nagyon népszerű a lassú és precíz elkészítés kedvelői körében. A világos pörkölésű változat gazdag ízprofillal gyönyörködtet, amelyben a csokoládé és a gyümölcsök dominálnak. Lágy és nagyon kellemesen aromás.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 05. 22.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Villa Maria
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2180m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Kolumbia Supremo Medelin Andeano - világos pörkölésű kávébabok, finom, mégis gazdag ízzel. A világos pörkölésnek köszönhetően a csokoládé és a lédús gyümölcsök hangsúlyosabb jegyei jellemzik. Általában a light roast kávék kissé frissítőbbek. A Kolumbia Supremo Medelin Andeano világos pörkölésű kávébab esetében ez nagy előny.

A kávé származása

Kolumbia a világ egyik legnagyobb ültetvény kávé termelői közé tartozik. Több mint félmillió kistermelő gazdálkodik a kiterjedt ültetvényeken az Andoktól egész a Kordillerákig. A kávé az alföldön, a dombok lábánál nő, de magasan a hegyekben is. Ezért a kolumbiai kávénál különböző íz nuanciát fedezhetünk fel. De általában erős aromájú  arabicáról van szó.

Medelin Aburrá völgyében található agglomeráció, amely az Andok hegységének központi régiójában található. Ott található a kis családi vállalkozás is - a Villa Maria, amely különleges minőségű kávégyártással foglalkozik. A kis ültetvény bevétele számottevő, de a kávé minősége vitathatatlan és jól ismert a világ összes pörkölőjében. A kávé gyümölcsét (Coffea arabica) a második félévben szüretelik, szeptembertől decemberig. Miután manuálisan szüretelik, az úgynevezett nedves módszerrel dolgozzák fel, vagyis vízbe szórják (a nem megfelelő minőségűek a felszínen maradnak és eltávolításra kerülnek, míg a többi lesüllyed), ezután átjutnak a zúzólemezeken (eltávolításra kerül a héj és a rost) és a fermentálják.

A Villa Maria farmon a kávét éjszaka fermentálják. Ezt követően először szabad levegőn, majd szárító berendezésben szárítják. A vállalkozás elismerést szerzett azzal, hogy elkötelezett a környezetvédelemben, és a termelés is ennek megfelelően történik.

A város a rendkívüli biológiai sokféleség területén helyezkedik el, és így a gazdálkodók felvásárolták a környező földeket, amelyek érintetlenek maradnak a jövőben is.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »