KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holtágak köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. Az észak-kolumbiai kávé egyedülállóan varázslatos. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával.
Összetétel
Arabica 100%Kávé cremája és íze
A Kolumbia Excelso Medelin az erős kávék közé tartozik, minőségi, nagy szemekkel és telt intenzitással. Úgy pörköljük, hogy a kiegyensúlyozott édes íze hangsúlyos legyen, amelyet kókusz íz követ. Az utóíz a nyelven még sokáig érezhető és csak lassan tűnik el. Ennek köszönhetően nagyon népszerű ez a kávé Pedregal-ból. A sűrű hosszan tartó habja fokozza az élményt.
Kávé származása
A minőségi kolumbiai ültetvény kávé az egyik legkeresettebb a világon. A dél-amerikai országot az Atlanti- és a Csendes-óceán határolja, ami nagyban befolyásolja éghajlatát és az évszakok változását. A gyakori időjárási ingadozások ellenére a mezőgazdasági termelők 2013-ban mintegy 600 ezer tonna kávébabot gyűjtöttek be. A termelés növekedése így Kolumbiát a három legfontosabb kávé szuperhatalom közé helyezte.
A Pedregal régióból száz százalékos arabica származik, amely az Andok lejtőin nő. A vulkanikus talaj a szükséges tápanyagokkal, a magas páratartalmú levegő pedig a szükséges nedvességgel látja el. Ez egy Bourbon fajta, amelynek termesztéséhez megfelelőek a helyi természeti adottságok. Így a helyi gazdák kiváló minőségű, bársonyosan testes kávét tudnak előállítani.
Pedregalban a kávéfákat (Caffea arabica) többnyire egész évben folyamatosan szüretelik. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy csak az érett bogyók (melyek a cseresznyére hasonlítanak) legyenek leszüretelve, és így lehetséges az ültetvény kézi munkával végzett folyamatos gondozása is. A kávébabokat nedves eljárással dolgozzák fel. A gyümölcsöket először vízben áztatják. A nem megfelelő minőségű vagy éretlen szemek a víz felszínén maradnak, ezeket eltávolítják. A jó minőségű szemek lesüllyednek a vízben, melyeket vízzel együtt zúzólemezeken préselnek át. Ezáltal megszabadítják a magokat a gyümölcshústól és héjtól. Majd a fermentálás következik, ami jelentősen befolyásolja a végső aromát, ezért nagy odafigyelést kíván. A szárítás a végső fázis, először a szabad ég alatt, majd szárítóberendezésben.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
1. A kávét darálja le a megfelelő durvaságra, amely az elkészítéshez szükséges.
2. 1 kávé elkészítéséhez legalább 1,5-2 kávés kanál (kb.7g) darált kávé szükséges.
3. Öntse le 95°C-os vízzel.
Tanácsra van szüksége?
9. 3.
8. 13.