

KAROB BIO (Ceratonia siliqua) - por
Csokoládé után vágyakozik reggel, délben és este? Cserélje alkalmanként szentjánoskenyérre. A rostok, ásványi anyagok, vitaminok és antioxidánsok esetében a gazdag szentjánoskenyérpor ugyanolyan örömöt és valamivel kevesebb bűntudatot ad. Cukor vagy más aromaanyag nélkül, és sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a csokoládé. És mégis, egy finom kakaót, desszertet vagy egy egész tízórait készíthet belőle.
Összetétel
Karob 100%Íz
A Karob BIO por tejcsokoládé ízű és természetesen édes. Világosbarna színű, és nagyon finom állagának köszönhetően italokban vagy közvetlen fogyasztásra szánt ételekben használható.
Eredet
A fa, amelynek gyümölcséből a karob készül, a történelem során számos nevet kapott. A leghíresebbek között szerepel a Szent János kenyér. Miért? A legenda szerint hüvelyei mentették meg Keresztelő Szent Jánost a biztos haláltól. Zakariás és Erzsébet fia a sivatagba ment, hogy felkészüljön jövőbeli prédikátori hivatására. Mivel nagy aszkéta volt, csak abból élt, amit talált. Növények gyökerei és termései, rovarok, vadon élő méhek méze. A szentjánoskenyérhüvelyek adtak neki energiát fáradságos feladatának elvégzéséhez. Amikor prédikátor lett, felkészítette a népet a Megváltó eljövetelére. Példája volt az erénynek, sok embert megkeresztelt a Jordán folyóban. Akárcsak Jézus Krisztus.
Nem meglepő, hogy ennek a fának a (hüvelyei) nagy népszerűségre tettek szert. A szentjánoskenyérfa vagy szentjánoskenyér (Ceratonia siliqua) a régi kultúrnövények közé tartozik, több mint 4000 éve létezik. Eredetileg az Arab-félszigeten és a Földközi-tenger keleti részén terjedt el. Ma Görögországban, Olaszországban, de Mexikóban, az USA-ban, Chilében, Afrika és Ausztrália déli vidékein is termesztik.
A Szent János kenyér fa nem túl magas. Maximális magassága eléri a 15 métert. Koronája félgömb alakú, 10-20 centiméter hosszú, bőrszerű levelei vannak. Nem feltűnő, piros-zöld virágokkal virágzik. Mivel a hüvelyesek családjába tartozó növény, a szentjánoskenyér termése bőrszerű hüvely. Általában 10-30 centiméter nagyságú, 4-10 magot tartalmaz. A hüvelyek sötétbarna színűek. Az édes pépben tárolt magvak tojásdadok, kissé laposak, érett állapotban pedig rendkívüli keménységükkel tűnnek ki. Korábban a drágakövek súlyát jelző súlyként használták. A karát később a nevükből származik (arabul kharrub, görögül kération).
A hüvelyeket az ideális érettség pillanatában kell betakarítani a fákról. Augusztus és október között zajlik. Fontos, hogy kellően szárazak legyenek, ne ázzanak át, mert megpenészedhetnek. A szükséges enzimek aktiválásához ki kell nyitni őket, eltávolítani a magokat, öblíteni és szárítani kell. Végül a hüvelyeket nagyon finom barna porrá őrölik, hasonlóan a búzához.
Míg a csokoládé stimuláló koffeint tartalmaz, a szentjánoskenyérben nem találjuk. Pépje glükózt és fruktózt, fehérjéket, A-, B- és D-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot és nyomelemeket, például vasat, rezet, krómot, nikkelt tartalmaz. Az említett csokoládéhoz képest akár 17-szer kevesebb zsírt tartalmaz. Még több egészséges rostot tartalmaz. A szentjánoskenyérből szörpöt, pálinkát készíthetünk, ételt sűrítenek belőle. A laktóz- és gluténérzékenyek kedvelték a szentjánoskenyérlisztet. A szentjánoskenyér felhasználása nagyon széles körű. És az előnyei jelentősek. A fent említett összetételének köszönhetően egészséges energiaforrás, rostjai támogatják a megfelelő emésztést, részt vesznek a vércukorszint szabályozásában.
2016-ban a világ szentjánoskenyér-termelése körülbelül 160 000 tonna volt. A legnagyobb beszállítók Portugália, Spanyolország, Olaszország és Marokkó.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Ízletes kakaó készítésére alkalmas. Lehet készíteni a hagyományos tejjel szójatejjel vagy rizs tejjel. Nagyszerű a desszertek sütésére is.





Tanácsra van szüksége?

Zsírok: | 0,65 g |
energia érték: | 929 KJ / 222 kcal |
ebből telített zsírok: | 0,09 g |
Szénhidrátok: | 49 g |
ebből cukrok: | 40,5 g |
Rost: | 9 g |
Fehérjék: | 4,6 g |
Só: | 0,09 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Megtekintette
