06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAROB BIO (Ceratonia siliqua) - por

Kód: 1380

Csokoládé után vágyakozik reggel, délben és este? Cserélje alkalmanként szentjánoskenyérre. A rostok, ásványi anyagok, vitaminok és antioxidánsok esetében a gazdag szentjánoskenyérpor ugyanolyan örömöt és valamivel kevesebb bűntudatot ad. Cukor vagy más aromaanyag nélkül, és sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a csokoládé. És mégis, egy finom kakaót, desszertet vagy egy egész tízórait készíthet belőle.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 438 Ft /1000 g 644 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Spanyolország
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Karob 100%

Íz

A Karob BIO por tejcsokoládé ízű és természetesen édes. Világosbarna színű, és nagyon finom állagának köszönhetően italokban vagy közvetlen fogyasztásra szánt ételekben használható.

Eredet

A fa, amelynek gyümölcséből a karob készül, a történelem során számos nevet kapott. A leghíresebbek között szerepel a Szent János kenyér. Miért? A legenda szerint hüvelyei mentették meg Keresztelő Szent Jánost a biztos haláltól. Zakariás és Erzsébet fia a sivatagba ment, hogy felkészüljön jövőbeli prédikátori hivatására. Mivel nagy aszkéta volt, csak abból élt, amit talált. Növények gyökerei és termései, rovarok, vadon élő méhek méze. A szentjánoskenyérhüvelyek adtak neki energiát fáradságos feladatának elvégzéséhez. Amikor prédikátor lett, felkészítette a népet a Megváltó eljövetelére. Példája volt az erénynek, sok embert megkeresztelt a Jordán folyóban. Akárcsak Jézus Krisztus.
Nem meglepő, hogy ennek a fának a (hüvelyei) nagy népszerűségre tettek szert. A szentjánoskenyérfa vagy szentjánoskenyér (Ceratonia siliqua) a régi kultúrnövények közé tartozik, több mint 4000 éve létezik. Eredetileg az Arab-félszigeten és a Földközi-tenger keleti részén terjedt el. Ma Görögországban, Olaszországban, de Mexikóban, az USA-ban, Chilében, Afrika és Ausztrália déli vidékein is termesztik.
A Szent János kenyér fa nem túl magas. Maximális magassága eléri a 15 métert. Koronája félgömb alakú, 10-20 centiméter hosszú, bőrszerű levelei vannak. Nem feltűnő, piros-zöld virágokkal virágzik. Mivel a hüvelyesek családjába tartozó növény, a szentjánoskenyér termése bőrszerű hüvely. Általában 10-30 centiméter nagyságú, 4-10 magot tartalmaz. A hüvelyek sötétbarna színűek. Az édes pépben tárolt magvak tojásdadok, kissé laposak, érett állapotban pedig rendkívüli keménységükkel tűnnek ki. Korábban a drágakövek súlyát jelző súlyként használták. A karát később a nevükből származik (arabul kharrub, görögül kération).
A hüvelyeket az ideális érettség pillanatában kell betakarítani a fákról. Augusztus és október között zajlik. Fontos, hogy kellően szárazak legyenek, ne ázzanak át, mert megpenészedhetnek. A szükséges enzimek aktiválásához ki kell nyitni őket, eltávolítani a magokat, öblíteni és szárítani kell. Végül a hüvelyeket nagyon finom barna porrá őrölik, hasonlóan a búzához.
Míg a csokoládé stimuláló koffeint tartalmaz, a szentjánoskenyérben nem találjuk. Pépje glükózt és fruktózt, fehérjéket, A-, B- és D-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot és nyomelemeket, például vasat, rezet, krómot, nikkelt tartalmaz. Az említett csokoládéhoz képest akár 17-szer kevesebb zsírt tartalmaz. Még több egészséges rostot tartalmaz. A szentjánoskenyérből szörpöt, pálinkát készíthetünk, ételt sűrítenek belőle. A laktóz- és gluténérzékenyek kedvelték a szentjánoskenyérlisztet. A szentjánoskenyér felhasználása nagyon széles körű. És az előnyei jelentősek. A fent említett összetételének köszönhetően egészséges energiaforrás, rostjai támogatják a megfelelő emésztést, részt vesznek a vércukorszint szabályozásában.
2016-ban a világ szentjánoskenyér-termelése körülbelül 160 000 tonna volt. A legnagyobb beszállítók Portugália, Spanyolország, Olaszország és Marokkó.

Hatásai - kávék

Szentjánoskenyér
Hatásai - Karob

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Ízletes kakaó készítésére alkalmas. Lehet készíteni a hagyományos tejjel szójatejjel vagy rizs tejjel. Nagyszerű a desszertek sütésére is.

Íz és tónus:
Intenzitás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Táplálkozási értékek / 100 g karob por
Zsírok: 0,65 g
energia érték: 929 KJ / 222 kcal
ebből telített zsírok: 0,09 g
Szénhidrátok: 49 g
ebből cukrok: 40,5 g
Rost: 9 g
Fehérjék: 4,6 g
Só: 0,09 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaó por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

Az Extra Brut kakaó por igazán eredeti ügy. A keveréket a  legjobb minőségű kakaóból minden csokoholista, cukrász és kisgyermekes anyuka is nagyra fogja értékelni. Van, akinek a kitűnő íze lesz a garancia, sokaknak végtelen kreativitást fog sugallani és a rosszalvóknak segít az elalvási szertartásban. A tisztességes kakaó nem vész el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 151 Ft /1000 g 1 515 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 622 Ft /1000 g 1 162 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

Megtekintette


Sós karamellás szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Sós karamellás szemes kávé

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »