06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAROB BIO (Ceratonia siliqua) - por

Kód: 1380

Csokoládé után vágyakozik reggel, délben és este? Cserélje alkalmanként szentjánoskenyérre. A rostok, ásványi anyagok, vitaminok és antioxidánsok esetében a gazdag szentjánoskenyérpor ugyanolyan örömöt és valamivel kevesebb bűntudatot ad. Cukor vagy más aromaanyag nélkül, és sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a csokoládé. És mégis, egy finom kakaót, desszertet vagy egy egész tízórait készíthet belőle.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 438 Ft /1000 g 644 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Spanyolország
Íz
Íz:
Tejes csokoládé
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Karob 100%

Íz

A Karob BIO por tejcsokoládé ízű és természetesen édes. Világosbarna színű, és nagyon finom állagának köszönhetően italokban vagy közvetlen fogyasztásra szánt ételekben használható.

Eredet

A fa, amelynek gyümölcséből a karob készül, a történelem során számos nevet kapott. A leghíresebbek között szerepel a Szent János kenyér. Miért? A legenda szerint hüvelyei mentették meg Keresztelő Szent Jánost a biztos haláltól. Zakariás és Erzsébet fia a sivatagba ment, hogy felkészüljön jövőbeli prédikátori hivatására. Mivel nagy aszkéta volt, csak abból élt, amit talált. Növények gyökerei és termései, rovarok, vadon élő méhek méze. A szentjánoskenyérhüvelyek adtak neki energiát fáradságos feladatának elvégzéséhez. Amikor prédikátor lett, felkészítette a népet a Megváltó eljövetelére. Példája volt az erénynek, sok embert megkeresztelt a Jordán folyóban. Akárcsak Jézus Krisztus.
Nem meglepő, hogy ennek a fának a (hüvelyei) nagy népszerűségre tettek szert. A szentjánoskenyérfa vagy szentjánoskenyér (Ceratonia siliqua) a régi kultúrnövények közé tartozik, több mint 4000 éve létezik. Eredetileg az Arab-félszigeten és a Földközi-tenger keleti részén terjedt el. Ma Görögországban, Olaszországban, de Mexikóban, az USA-ban, Chilében, Afrika és Ausztrália déli vidékein is termesztik.
A Szent János kenyér fa nem túl magas. Maximális magassága eléri a 15 métert. Koronája félgömb alakú, 10-20 centiméter hosszú, bőrszerű levelei vannak. Nem feltűnő, piros-zöld virágokkal virágzik. Mivel a hüvelyesek családjába tartozó növény, a szentjánoskenyér termése bőrszerű hüvely. Általában 10-30 centiméter nagyságú, 4-10 magot tartalmaz. A hüvelyek sötétbarna színűek. Az édes pépben tárolt magvak tojásdadok, kissé laposak, érett állapotban pedig rendkívüli keménységükkel tűnnek ki. Korábban a drágakövek súlyát jelző súlyként használták. A karát később a nevükből származik (arabul kharrub, görögül kération).
A hüvelyeket az ideális érettség pillanatában kell betakarítani a fákról. Augusztus és október között zajlik. Fontos, hogy kellően szárazak legyenek, ne ázzanak át, mert megpenészedhetnek. A szükséges enzimek aktiválásához ki kell nyitni őket, eltávolítani a magokat, öblíteni és szárítani kell. Végül a hüvelyeket nagyon finom barna porrá őrölik, hasonlóan a búzához.
Míg a csokoládé stimuláló koffeint tartalmaz, a szentjánoskenyérben nem találjuk. Pépje glükózt és fruktózt, fehérjéket, A-, B- és D-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot és nyomelemeket, például vasat, rezet, krómot, nikkelt tartalmaz. Az említett csokoládéhoz képest akár 17-szer kevesebb zsírt tartalmaz. Még több egészséges rostot tartalmaz. A szentjánoskenyérből szörpöt, pálinkát készíthetünk, ételt sűrítenek belőle. A laktóz- és gluténérzékenyek kedvelték a szentjánoskenyérlisztet. A szentjánoskenyér felhasználása nagyon széles körű. És az előnyei jelentősek. A fent említett összetételének köszönhetően egészséges energiaforrás, rostjai támogatják a megfelelő emésztést, részt vesznek a vércukorszint szabályozásában.
2016-ban a világ szentjánoskenyér-termelése körülbelül 160 000 tonna volt. A legnagyobb beszállítók Portugália, Spanyolország, Olaszország és Marokkó.

Hatásai - kávék

Szentjánoskenyér
Hatásai - Karob

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Ízletes kakaó készítésére alkalmas. Lehet készíteni a hagyományos tejjel szójatejjel vagy rizs tejjel. Nagyszerű a desszertek sütésére is.

Íz és tónus:
Intenzitás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Táplálkozási értékek / 100 g karob por
Zsírok: 0,65 g
energia érték: 929 KJ / 222 kcal
ebből telített zsírok: 0,09 g
Szénhidrátok: 49 g
ebből cukrok: 40,5 g
Rost: 9 g
Fehérjék: 4,6 g
Só: 0,09 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 880 Ft /1000 g 1 888 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

15% KEDVEZMÉNY
FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 627 Ft /1000 g 9 883 Ft /1000 g 988 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »