06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Karácsonyi eszpresszó keverék - ajándék doboz 300g

Kód: 1878

A tél összes tónusát egy karácsonyi ének akkordjába foglaljuk. A limitált kiadású eszpresszó-keverék négy, egymástól távoli ültetvényekről származó, egyedileg pörkölt arabicát szólaltat meg, könnyedén és tökéletes pontossággal táncoltatva őket. Melegséggel és fagyossággal, energiával és nyugalommal átitatott élményt nyújtanak. A tél varázslatos, az adventi időszak pedig különösen. Nem kíméli a csokoládét, a fahéjat és a vaníliát, és bőségesen szórja az áfonyát, a ribizlit és a narancsot. Csak kóstolja meg, már az első csészével elnyeri tetszését, és még a titkos sütemény evést is ünnepi pillanattá teszi.

Itt vásárolhat kávét klasszikus csomagolásban

7 353 Ft megrendelés felett
5 790 Ft Áfa nélkül
Jelenleg nem elérhető
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

A kávé íze

A minőségi Téli eszpresszó keverék eszpresszó keveréket négy egyedi eredetű arabika egyedisége jellemzi. Azzal, hogy mindegyiküket külön pörköltük, hogy a keverék egyediségét megteremtsük, elértük ízük rendkívüli harmóniáját. A különleges pörkölési módot a keverék színéről - vannak világosabb és sötétebb kávébabok is - és mindenekelőtt összetéveszthetetlen ízéről lehet felismerni. Az étcsokoládé, a vanília és a fahéj (téli hangulatot idéző) szilárd alapon finoman bontakoznak ki az áfonya, a fekete ribizli és a narancs friss ízei. A szájban kellemes, kiegyensúlyozott többrétegűséget hagy maga után.

Ez az eszpresszó-keverék mindenféle eszpresszó-készítéshez alkalmas, de érdekes eredményeket érhet el chemex vagy filter használatával is.


A kávé eredete

Ha könyvet írnánk, az egy tetralógia lenne. A Téli eszpresszó keverék esetében a téli szemeskávénak négy fejezete van. Mindegyikben bemutatunk egy eredeti arabicát. Kezdjük azzal, hogy az egyes fajtákat külön-külön és eltérő mértékben pörköltük. Sokszor és újra meg újra megpörköltük őket. Megkóstoltuk, félretettük, és újra megpróbáltuk. Egészen addig, amíg az összes kiválasztott arabica nem hozott létre egy csodálatos íz akkordot. Az így elkészített eszpresszókeverék az úgynevezett olasz eszpresszótól (amelynek babjai ​​mind nagyon sötétek - a pörkölő minden egyes kávéfajtát egyszerre, azonos hőmérsékleten, azonos ideig készített) kávébabok megjelenésével különbözik.

A négy egyfajta eredetű kávét nagyon körültekintően választottuk ki. Hogy tükrözze a téli napok jellegzetességeit, hogy felismerje a fagyos reggelek és a meleg délutánok illatát a paplan alatt. Élvezze ezt a limitált kiadást, amelyet az évnek egy olyan időszaka ihletett, amikor a természet alszik, de még mindig rengeteg felfedezni való van.

Először is bemutassuk be a Dominicana AA Juncalito Arabicát a Dominikai Köztársaság magas hegyvidékéről. Köztudott, hogy igazán nagyszerű kávét állít elő. De kis mennyiségben. A helyi gazdák évente csak néhány alkalommal merészkednek a megközelíthetetlen terepre, hogy ellenőrizzék, átültessék vagy betakarítsák a bokrokat.

Elfelejthetik a mesterséges műtrágyákat vagy permetezéseket. Nem tudnák őket olyan magasra emelni. A dominikai kávé tehát a biokávé minőségének felel meg, bár ezt még nem erősítették meg. A bélyegzőnél jobban érdekel minket azonban az íze. Ez a kávé kellemesen édes, annak ellenére, hogy a narancs és a grapefruit nagy szerepet játszik az ízében. Ezeket a csokoládé utóíze enyhén alátámasztja, így az eredmény harmonikusnak és összetettnek tűnik.

A második a sorban a Java Jampit A/WP-1X Estates, egy arabica az egzotikus Jáva keleti részéről. A vulkanikus talaj és az egyenlítői napsütés gazdag ízt és a legmagasabb minőségű, lelkiismeretes feldolgozást eredményezett. Ezt a fajtát is a hegyekben termesztik, a gazdák csak az érett gyümölcsöt szedik le, és mivel Jáva még nem teljesen villamosított, a helyi termelés nagy része hagyományos kézi munkára épül. Az eredmények azonban kiválóak! A kávé édes, csokoládés és bársonyos vaníliás. Az illat enyhén fűszeres.

Kérdezi, honnan jött a fahéj íze a presszókeverékben? Az indiai Monsoon Malabar AA Grade, a harmadik arabica hozza, tisztességesen földes, fűszeres fahéj. Pontosan ez terem az indiai partvidék dombjaiban, ahol a gazdák kardamomot, szegfűszeget és fahéjat is ültetnek. Ezenkívül speciális monszunozással dolgozzák fel, ami kiemeli a babok összetéveszthetetlen ízprofilját.

És végül Kongó Kivu. Nem utolsó, mert nem számít. Éppen ellenkezőleg, ez az arabica koronázza meg az egész eszpresszó keveréket. Fűszerességet, valamint sötét bogyós gyümölcsök és narancs jegyeit adja hozzá. Édes gyümölcsös utóíze az egyik legfeledhetetlenebb. Ez a fajta egy kis családi gazdaságból származik a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti régióiból. Az ültetvényeket hegyvidéki területen telepítik, így a kávéültetvények növekedése során a nap és a szél is éri őket. A hűvös, nedves éjszakákat forró nappalok váltják fel. Ez adja a helyi kávé rendkívüli ízegyensúlyát.

Összetétel

Dominicana AA Juncalito
Java Jampit A/WP-1X Estates
Monsoon Malabar AA Grade
Kongo Kivu

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »