06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Kód: 1069
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /1000 g 1 441 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 04. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Pachiza
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
328m
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

A kakaó íze

A Peru kakaópor íze lágy és finom. Sötét piros színű, 10-12 százalék a kakaóvajat tartalmaz.

Származása

Ahogy már említettük, a kakaófa (Theobroma cacao) Peruban valóban sok helyen növekszik. A legtermékenyebb területek Tumbesba Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huanuco, Junin és Cusco. A kis ültetvények gondozását az egész család végzi, az értékesítéséből származó jövedelem általában az egyetlen bevételük. Ebből az okból kifolyólag általában szövetkezetekhez csatlakoznak.

A termelők a vételár egy részét szociális programokba, a helyi iskolákba, vagy az egészségügybe fektetik.

A kakaófa egy örökzöld trópusi fa. Természetes körülmények között 6-10 m magasságik növekszik, de az ültetvényeken a magasságukat 3-8 méteren tartják. A virágjai közvetlenül a törzsön nőnek, évente több ezerre is felnőhet a számuk. Csak különleges muslicák képesek beporozni a virágokat, 100 virágból csak 1 változik át termésé. Amikor ez bekövetkezik, 6 hónap elteltével 30 centiméteres sárga, vörös vagy lila színű termések jelennek meg a fa törzsén. A termések belsejében 20-60 darab magocska van elrejtve, azaz kakaóbab. A gyümölcsöket a termelők machete segítségével, vagy egy speciális késsel egy hosszú rúdon takarítják be. Rendkívül fontos, hogy ne sértsék meg a helyet, ahol a termés a fa törzséhez kapcsolódott, mivel a helyén egy másik virág fog életre kelni. A kakaóbabok betakarítását és átválogatását manuálisan végzik. A kakaóbabokat erjesztő tartályokba öntik. A

természetes fermentáció bekövetkeztével a cellulóz maradványok lebomlanak a babokról, így azok megszabadulnak a keserű ízüktől és a csersavtól is. Az erjesztés általában 1-6 napig tart. Termést végül a napon, vagy speciális szárítógépekben szárítják. A babok víztartalma 55ről -6 százalékra csökken.

Miután a fermentált kakaóbabokat a gyárakba szállították, meg kell tisztítani őket, eltávolítani a köveket, fadarabkákat, vagy a juta zsákokból származó rostokat. Ezután a babot kihámozzák, szétzúzzák és megpörkölik. Miután a kakaóbabok áthaladtak a kakaómalmon kakaó tömeg jön létre, amelyet 80-90 fokos hőmérsékleten préselnek. Ezzel az eljárással választják el a kakaóvajat. A megmaradt tömeget tovább zúzzák és keverik, amíg kakaópor nem keletkezik. A kakaót szuperélelmiszernek titulálják. Nem is csoda. Minden élelmiszer közül a legtöbb antioxidánst tartalmazza. Ezen kívül gazdag A és E vitaminokban, vasban, kalciumban, magnéziumban és cinkben. Hozzájárul a szellemi és fizikai jóléthez, regenerál, természetes antidepresszánsnak is minősül.

A kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas ízletes kakaó készítésére. Elkészíthető hagyományos tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Tökéletes desszertek sütéséhez is.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1428kJ / 343 kcal
Zsírok: 11 g
ebből telített zsírok: 0,5 g
Szénhidrátok: 23 g
ebből cukrok: 0.5 g
Fehérjék: 22,5 g
Só: 0.05 g
Rost: 31 g
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 3.

Értékelés: kitűnő
A kakaó nagyon jól kombinálható tejjel és desszertekkel.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 334 Ft /1000 g 2 033 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 04. 30.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 04. 30.

KAKAÓPOR - Panama (20/22)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - Panama (20/22)

A Panamai lakosok a spanyol gyarmatosítás idején kereskedtek a kakaó babokkal, 1920 körül kereskedelmileg kakaófákat termesztettek. A hagyományos népek rituáléknál használták a babokat, mint kozmetikai készítményt. Hogy van ma? A Közép- és Dél-Amerikában fekvő országok évi 900 tonna kakaóbabot termelnek. A panamai kakaó az erdők árnyékában nő, és a belőle készült csokoládé kiváló hírnévnek örvend. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 04. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »