06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

Kód: 1000

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 334 Ft /1000 g 2 033 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

A kakaó íze

A Plein Arome kakaó alkalizálálással készül, ezért nem túl savas. Éppen ellenkezőleg - az íze intenzív, sima és persze kellemesen keserű.

Származása

Amint azt a bevezetésben említettük, ez a kakaó a világ legjobb kakaóporainak a keveréke. Az úgynevezett holland típusú kakaóról van szó, azaz olyan kakaóról, amelyhez a végső fázisban savasságot szabályozókat adnak hozzá. A szabályozóknak köszönhető, hogy nagyon finom és ízletes a kakaó.

A kakaóbabok nem másak, mint az örökzöld kakaófák (Theobroma cacao) magjai. Otthonuk az egyenlítő körüli őserdők, ahol forró és nedves éghajlat uralkodik. A Közép- és Dél-Amerikából származó fák a mi cseresznyefáinkhoz hasonlítanak, melyek majdnem az egész bak és ráktérítő között elterjedtek.

Kakaófák egész évben virágoznak, de a nagyobb virágzásukat két hullámban jegyezhetjük fel. Egy fán évente akár 6 ezer virág is képes virágozni. Azonban csak 100-ból 1 termékenyül meg, és alakul termésé. Figyelemre méltó, hogy a kakaó virágait muslicák porozzák be, amelyek más ültetvényeken természetesen nem fordulnak elő. Ezért olyan alacsony a virágok beporzási aránya.

A fa termése 20-30 cm hosszú, súlya 300-500 gramm. A héja kemény, mely alatt puha, fehér húst találunk, amelyek körbe fogják a magokat. A magvak a babra hasonlítanak, egy termésben 20-40 darabot találhatunk. Ezek az értékes kakaó forrásai.

A gazdálkodóknak először ketté kell vágniuk a gyümölcsöt machettével, és ki kell vájniuk a belsejéből a magvakat. A magokat 2-8 napig fermentálják. Ezután megszárítják, megtisztítják és eladják a felvásárlóknak. Két világpiac kereskedik a kakaóbabokkal - Londonban és New Yorkban.

A kakaó gyártói a kakaóbabokat először megpörkölik, majd lezúzzák. Ez felszabadítják a bennük maradt csírákat, és a héjuk maradványait. Ez után a folyamat után következik az őrlésük. A keletkező kakaótömegtől elválasztják a kakaóvajat és a kakaóport. A szabályok szerint több mint 20 százalék zsírtartalommal kell rendelkeznie a kakaónak.

A Plein Arome kakaó esetében a port még továb alkalizálják. A savasság szabályozók hozzáadásával finomabb ízt kap a kakaó, a népszerűtlen savassága elmarad. 22-24% kakaóvajat tartalmaz.

A kakaópor nem véletlen népszerű világszerte. Mivel jelentős mennyiségű antioxidánst, ásványi anyagokat (magnézium, cink, kalcium, vas) és vitaminokat (E, A) tartalmaz, javítja a fogyasztók fizikai és szellemi alkalmasságát. Az eufórikus élmény, amelyet a kakaó fogyasztása után érzékelünk, a tudósok szerint négyszer hosszabb ideig tart, mint egy hosszú csók után szeretett személlyel. A kakaó fogyasztása segít a kardiovaszkuláris rendszer megfelelő működésében és felerősíti a libidót.

Plein Arome kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.

A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas finom kakaó elkészítéséhez. Készíthető klasszikus tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Nagyon jó desszertek sütéséhez.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1 631 kJ / 390 kcal
Zsírok: 23 g
ebből telített zsírok: 13,8 g
Szénhidrátok: 9 g
ebből cukrok: 0,4 g
Fehérjék: 19,5 g
Só: 0,04 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

Az Extra Brut kakaó por igazán eredeti ügy. A keveréket a  legjobb minőségű kakaóból minden csokoholista, cukrász és kisgyermekes anyuka is nagyra fogja értékelni. Van, akinek a kitűnő íze lesz a garancia, sokaknak végtelen kreativitást fog sugallani és a rosszalvóknak segít az elalvási szertartásban. A tisztességes kakaó nem vész el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 144 Ft /1000 g 1 814 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)

Ecuadorban a saját kakaójukat annyira kedvelik, hogy az ország szimbolikus termékének tekinthető. És jó okuk van erre. Az ecuadori kakaó az Amazonas - medencében egyedülálló ökoszisztémájában növekszik, ami gyümölcseik egyedi ízében tükröződik,és az őslakos közösségeknek  tisztességes megélhetést biztosít. Mivel  varázsolja el önt? Dicsőségesen finom illatú és exkluzív intenzív ízű. Az Ecuadorból származó kakaópor minden ételt vagy italt felemel az isteni mannához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

KAKAÓPOR - Panama (20/22)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - Panama (20/22)

A Panamai lakosok a spanyol gyarmatosítás idején kereskedtek a kakaó babokkal, 1920 körül kereskedelmileg kakaófákat termesztettek. A hagyományos népek rituáléknál használták a babokat, mint kozmetikai készítményt. Hogy van ma? A Közép- és Dél-Amerikában fekvő országok évi 900 tonna kakaóbabot termelnek. A panamai kakaó az erdők árnyékában nő, és a belőle készült csokoládé kiváló hírnévnek örvend. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 957 Ft /1000 g 1 196 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »