

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül.
Összetétel
100% KakaóA kakaó íze
A Plein Arome kakaó alkalizálálással készül, ezért nem túl savas. Éppen ellenkezőleg - az íze intenzív, sima és persze kellemesen keserű.
Származása
Amint azt a bevezetésben említettük, ez a kakaó a világ legjobb kakaóporainak a keveréke. Az úgynevezett holland típusú kakaóról van szó, azaz olyan kakaóról, amelyhez a végső fázisban savasságot szabályozókat adnak hozzá. A szabályozóknak köszönhető, hogy nagyon finom és ízletes a kakaó.
A kakaóbabok nem másak, mint az örökzöld kakaófák (Theobroma cacao) magjai. Otthonuk az egyenlítő körüli őserdők, ahol forró és nedves éghajlat uralkodik. A Közép- és Dél-Amerikából származó fák a mi cseresznyefáinkhoz hasonlítanak, melyek majdnem az egész bak és ráktérítő között elterjedtek.
Kakaófák egész évben virágoznak, de a nagyobb virágzásukat két hullámban jegyezhetjük fel. Egy fán évente akár 6 ezer virág is képes virágozni. Azonban csak 100-ból 1 termékenyül meg, és alakul termésé. Figyelemre méltó, hogy a kakaó virágait muslicák porozzák be, amelyek más ültetvényeken természetesen nem fordulnak elő. Ezért olyan alacsony a virágok beporzási aránya.
A fa termése 20-30 cm hosszú, súlya 300-500 gramm. A héja kemény, mely alatt puha, fehér húst találunk, amelyek körbe fogják a magokat. A magvak a babra hasonlítanak, egy termésben 20-40 darabot találhatunk. Ezek az értékes kakaó forrásai.
A gazdálkodóknak először ketté kell vágniuk a gyümölcsöt machettével, és ki kell vájniuk a belsejéből a magvakat. A magokat 2-8 napig fermentálják. Ezután megszárítják, megtisztítják és eladják a felvásárlóknak. Két világpiac kereskedik a kakaóbabokkal - Londonban és New Yorkban.
A kakaó gyártói a kakaóbabokat először megpörkölik, majd lezúzzák. Ez felszabadítják a bennük maradt csírákat, és a héjuk maradványait. Ez után a folyamat után következik az őrlésük. A keletkező kakaótömegtől elválasztják a kakaóvajat és a kakaóport. A szabályok szerint több mint 20 százalék zsírtartalommal kell rendelkeznie a kakaónak.
A Plein Arome kakaó esetében a port még továb alkalizálják. A savasság szabályozók hozzáadásával finomabb ízt kap a kakaó, a népszerűtlen savassága elmarad. 22-24% kakaóvajat tartalmaz.
A kakaópor nem véletlen népszerű világszerte. Mivel jelentős mennyiségű antioxidánst, ásványi anyagokat (magnézium, cink, kalcium, vas) és vitaminokat (E, A) tartalmaz, javítja a fogyasztók fizikai és szellemi alkalmasságát. Az eufórikus élmény, amelyet a kakaó fogyasztása után érzékelünk, a tudósok szerint négyszer hosszabb ideig tart, mint egy hosszú csók után szeretett személlyel. A kakaó fogyasztása segít a kardiovaszkuláris rendszer megfelelő működésében és felerősíti a libidót.
Plein Arome kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas.
A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
12-20 ° C-on tárolandó.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1 631 kJ / 390 kcal |
Zsírok: | 23 g |
ebből telített zsírok: | 13,8 g |
Szénhidrátok: | 9 g |
ebből cukrok: | 0,4 g |
Fehérjék: | 19,5 g |
Só: | 0,04 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

KAKAÓPOR - ECUADOR (22/24)
