06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAÓ BABOK ZÚZVA BIO

Kód: 862

Nassoljon boldogan! A nyers kakaó darabok jó kedvre derítik és megemelik az antioxidáns szintet a vérben. Hányszor megevett egy tábla csokit és utána egy héten át lelkiismeret furdalása volt... A zúzott kakaó babok esetében biztos lehet, hogy ilyesmi nem fordulhat elő. Ép ellenkezőleg - száz százalékos csoki ízre lesz ráhangolva ami pozitív energiát is kölcsönöz.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 084 Ft /1000 g 2 008 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 03.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ecuador
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Bio kakaóbab 100%

A kakaó íze

Ezek a zúzott kakaóbabok a valódi étcsokoládé felejthetetlen ízét le sem tagadhatnák. Ha figyelmesen ízlelgeti a dió és a gyümölcsök enyhe tónusait is felfedezheti.

Származása

Kakaóbabokat - a (Theobroma cacao) fa magvait leggyakrabban kakaó masszához, kakaóporhoz, csokoládé és különféle édességek előállításához használjak fel. Hogy teljes legyen a lista, egyes indián törzsek kifüstöléshez is alkalmazták. Az indiánok voltak, akik felfedezték, hogy a babok képesek felvidítani az embert, és energiát ad a fogyasztásuk. A Kolumbusz előtti korszakban nem csak az értékes tápanyagok forrása volt, hanem fizetőeszközként is szolgált.

Az aztékok szerint a magok Qutezalcoatla Isten ajándéka volt, a maják közvetlen az isteneknek áldozták fel őket.

A kávéfa, melynek a neve a görög (Theos - Isten Brom - étel) szóból származik, viszonylag széles körben elterjedt Délkelet-Mexikótól, az Amazonas-medencéjéig. A legújabb vizsgálatok az előfordulását Peru natív régióiban is azonosították. Nedves erdei ökoszisztémákban növekedik, állítólag tudatosan már időszámításunk előtt 1900-900-ban termesztették.

A csírázást követő ötödik évben terem a fán termés mindössze 20 darab, de akár 6000 virág is díszítheti. Ezekben a termésekben gyakran mintegy 40 magot találhatunk elrejtve. A mezőgazdasági termelők a fa terméseit (hosszúkásak, hosszirányban barázdáltak) évente 3-4 alkalommal takarítják be. Miután félbe vágták a termést a feldolgozók eltávolítják a magvakat és az édes húsát. A magokat néhány napig fermentálják, majd szárítják - leggyakrabban közvetlen napfényben, vagy szárítókban. Nagy figyelmet kell fordítani a rendszeres átforgatásukra, nehogy megpenészedjenek a kakaóbabok.

A zúzott kakaóbabok esetében semmi más technológiai módosítást nem alkalmaznak. A nyers kakaóbabokat egyszerűen csak feldarabolják kisebb darabokra.

A világ kakaóbab termelése évente meghaladja a 4 millió tonnát. A legnagyobb termesztök közé tartozik többek között az Elefántcsontpart, Ghána, Indonézia, Nigéria, Brazília...

A kávébab a csokoládé fő összetevője, de a kávébabokat körülvevő húsa sem mellékes. Frissítők, koktélok, vagy zselék elkészítésére használják. Átalakítható alkoholos itallá desztilláció segítségével, különösen az Egyesült Államokban kapható ebben a formában.

Bár majdnem mindenki a csokoládé és kakaó szerelemese, de azt vajon tudják-e, hogy mennyire egészséges?! A tudományos tanulmányok megerősítik, hogy a kakaóbab jelentős mennyiségű antioxidánst (talán a világ összes élelmiszerének meghaladja a legmagasabb értékét), magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, teobromint és koffeint tartalmaz. Kimutatták, hogy a kakaó fogyasztása jó érzéssel tölti el a fogyasztóit, örömet és jó hangulatot okoz, prevencióként szolgál egyes megbetegedések ellen.

A zúzott kakaóbabot úgy fogyaszthatjuk, mint a dióféléket. Próbálja ki csak önmagában, vagy díszítse velük desszertjeit, adja hozzá salátájához, vagy szolgálja fel halételek mellé. Nagyszerűen illik egy pohár vörösborhoz.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Lehet, fogyasztani mint a mogyoró féléket.

Íz és tónus:
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaóbab
energia érték: 520 kcal
Zsírok: 52 %
Fehérjék: 14 g
Szénhidrátok: 20 g
Teobromin: 1,3 g
Koffein: 0,1 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 03.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 03.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 395 Ft /1000 g 1 839 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 03.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »