06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen póstaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot

Kód: 1404
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Tartson velünk Szumátra északi részére, az egyenlítő által ketté szegett szigetre, amely esőerdővel borított, és vadon élő állatok által lakott. Csak miután körbe jártunk pár tavat, áthaladunk a füstölgő vulkánok mellett, átszeltük a dzsungelt, jutunk el a Wahana Estate ültetvényre. Az ültetvényen 2016 óta a Sidikalang szomszédságában élő emberek munkálkodnak. A kávéjuk kiválóan fűszeres, édes, csokoládé ízű. A világon sehol nem terem hozzá hasonló kávé.

Jelenleg nem elérhető
DPD 890 Ft
Magyar Posta 890 Ft
Csomagküldő 690 Ft
Nagy csomagolás:
11 500 Ft ÁFA-val
6 077 Ft ÁFA-val
3 462 Ft ÁFA-val
Kis csomagolás:
1 769 Ft ÁFA-val
1 064 Ft ÁFA-val
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen póstaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Lake Mungkur
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
fűszeres, édes keserű
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze, és habja

Az Indonéz Wahana Estate kávé teljes testtel, és igazán eredeti ízzel rendelkezik. Az ízében megtalálhatja az édes cédrust, fűszereket, csokoládét, és egy bizonyos, nagyon vonzó, földes ízt. A kávészemeket úgynevezett nedves módszerrel dolgozták fel, ezért azok kellemesen gyümölcsösek, és édesek.

A kávé eredete

Szumátra, a nagy Sunda-szigetcsoport nyugati részén található. Ez a világ 6. legnagyobb szigete. Nyugati része dombokkal, és hegyekkel borított, a keleti része mocsaras területű alföld. A turisták Szumátrát rendkívül szépnek, vadnak, színesnek, és illatosnak nevezik. A sziget lakóinak az életét gyakori földrengések, vulkáni kitörések, és szökőárak befolyásolják, mégis a szumátrai emberek rendkívüli tisztelettel, és szeretettel beszélnek a hazájukról. A helyi gazdák a sziget délnyugati részén is termesztenek kávét, de a legtöbb kávécserje a sziget északi részén nő. Ezek általában Typica, Caturra, Bourbon alfajok. Mindegyiküket földes, és fűszeres íz jellemzi, az enyhe savasság, és a lágyság. Pontosan ilyen a Wahana Estate kávé is, édes, és egyben keserű, csokoládés, és megkülönböztethető, karakteres ízű. A kávészemek 250 hektárnyi ültetvényről származnak, amely 100 hektárnyi eredeti erdővel fonódik össze. Ennek köszönhetően a tulajdonosok megpróbálnak gondoskodni az eredeti, természetes növényfajokról, és állatokról, miközben lehetővé teszik, hogy a kávé a környező aromák ezreit szívja magába. Mivel a Wahana Estate betakarítása tiszta (nem adnak hozzá más fajta kávészemet), és bizonyítottan egy helyről származik, a kereskedők mikrolotnak nevezik. Az úgynevezett származási bizonyítvánnyal rendelkező kávé az ínyenceknek lehetővé teszi, hogy betekintsenek az adott ültetvényre ahonnan a kávé származik, és a feltételeihez is. Ebben az esetben a vulkáni talaj hozzájárul a kávé érzékszervi tulajdonságaihoz, a kávécserjék a fák árnyékában növekednek, kizárólag szerves trágyával trágyázzák őket, a kávészemeket gondosan, kézzel takarítják be, és dolgozzák fel. A kávécserjéket a munkavállalók szeptembertől, májusig takarítják be. Átmosási technikával, vagyis nedves eljárással dolgozzák fel őket. Az érett kávécseresznyéket hámozógépbe öntik, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. Aztán áthelyezik őket a víztartályokba, ahol néhány órán át, vagy akár néhány napig is hagyják erjedni. A fermentáció feloldja a magokat borító cellulózmaradványokat, és felszabadítja a kávébabokat. Ezután, a még zöld kávébabokat betonteraszokon eloszlatva, vagy szárítógépekben szárítják. Ami mind a két esetben nagyon fontos, hogy a kávészemeket a szárítási folyamatuk alatt rendszeresen át kell forgatni, mivel hajlamosak a penészedésre. Összefoglalva, a kávé értékesítését (és a közeli ültetvényekből származó termékek feldolgozását) részben a mezőgazdasági termelők, és a munkavállalók helyi közössége támogatja. A Wahana Estate saját társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkezik, ingyenes egészségügyi ellátást biztosít a gazdálkodóknak, és támogatja a gazdálkodókat a tevékenységükben.

Hatásai - kávék

A kávé íze, és habja

Az Indonéz Wahana Estate kávé teljes testtel, és igazán eredeti ízzel rendelkezik. Az ízében megtalálhatja az édes cédrust, fűszereket, csokoládét, és egy bizonyos, nagyon vonzó, földes ízt. A kávészemeket úgynevezett nedves módszerrel dolgozták fel, ezért azok kellemesen gyümölcsösek, és édesek.

A kávé eredete

Szumátra, a nagy Sunda-szigetcsoport nyugati részén található. Ez a világ 6. legnagyobb szigete. Nyugati része dombokkal, és hegyekkel borított, a keleti része mocsaras területű alföld. A turisták Szumátrát rendkívül szépnek, vadnak, színesnek, és illatosnak nevezik. A sziget lakóinak az életét gyakori földrengések, vulkáni kitörések, és szökőárak befolyásolják, mégis a szumátrai emberek rendkívüli tisztelettel, és szeretettel beszélnek a hazájukról. A helyi gazdák a sziget délnyugati részén is termesztenek kávét, de a legtöbb kávécserje a sziget északi részén nő. Ezek általában Typica, Caturra, Bourbon alfajok. Mindegyiküket földes, és fűszeres íz jellemzi, az enyhe savasság, és a lágyság. Pontosan ilyen a Wahana Estate kávé is, édes, és egyben keserű, csokoládés, és megkülönböztethető, karakteres ízű. A kávészemek 250 hektárnyi ültetvényről származnak, amely 100 hektárnyi eredeti erdővel fonódik össze. Ennek köszönhetően a tulajdonosok megpróbálnak gondoskodni az eredeti, természetes növényfajokról, és állatokról, miközben lehetővé teszik, hogy a kávé a környező aromák ezreit szívja magába. Mivel a Wahana Estate betakarítása tiszta (nem adnak hozzá más fajta kávészemet), és bizonyítottan egy helyről származik, a kereskedők mikrolotnak nevezik. Az úgynevezett származási bizonyítvánnyal rendelkező kávé az ínyenceknek lehetővé teszi, hogy betekintsenek az adott ültetvényre ahonnan a kávé származik, és a feltételeihez is. Ebben az esetben a vulkáni talaj hozzájárul a kávé érzékszervi tulajdonságaihoz, a kávécserjék a fák árnyékában növekednek, kizárólag szerves trágyával trágyázzák őket, a kávészemeket gondosan, kézzel takarítják be, és dolgozzák fel. A kávécserjéket a munkavállalók szeptembertől, májusig takarítják be. Átmosási technikával, vagyis nedves eljárással dolgozzák fel őket. Az érett kávécseresznyéket hámozógépbe öntik, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. Aztán áthelyezik őket a víztartályokba, ahol néhány órán át, vagy akár néhány napig is hagyják erjedni. A fermentáció feloldja a magokat borító cellulózmaradványokat, és felszabadítja a kávébabokat. Ezután, a még zöld kávébabokat betonteraszokon eloszlatva, vagy szárítógépekben szárítják. Ami mind a két esetben nagyon fontos, hogy a kávészemeket a szárítási folyamatuk alatt rendszeresen át kell forgatni, mivel hajlamosak a penészedésre. Összefoglalva, a kávé értékesítését (és a közeli ültetvényekből származó termékek feldolgozását) részben a mezőgazdasági termelők, és a munkavállalók helyi közössége támogatja. A Wahana Estate saját társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkezik, ingyenes egészségügyi ellátást biztosít a gazdálkodóknak, és támogatja a gazdálkodókat a tevékenységükben.

ARABICA
Hatásai - konopí fenila

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónusk:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 3.

Értékelés: kitűnő
A legjobb amit eddig ittam ebből a régióból. Ezt mindenkinek meg kell kostólnia!

8. 5.

Értékelés: kitűnő
Abszolút mesés kávé csokoládé ízű és alacsony savasságú. Annyira finom, hogy az első csésze után rögtön beleszerettem. Soha nem ittam jobb kávét. Igazán kiváló !!!

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 10. 29. 2019
Nagy csomagolás:
12 231 Ft ÁFA-val
6 436 Ft ÁFA-val
3 654 Ft ÁFA-val
Kis csomagolás:
1 859 Ft ÁFA-val
1 115 Ft ÁFA-val
daralás:

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - szemes kávé

Már csak a származási hely miatt érdemes megkóstolni ezt a kávét. Flores-szigetéről hoztuk, amely nemcsak virágos nevet kapott, hanem illatos és édes kávét is termel. A helyi Robusta a magas fák árnyékában érlelődik, a gazdák BIO módban termelik, és hagyományos mosással dolgozzák fel. Élvezze a mézet, az almát és a datolyát egy csészében. Ezenkívül elégedett lesz egy jó adag koffeinnel. Több az áru részleteiben
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 10. 29. 2019
Nagy csomagolás:
12 077 Ft ÁFA-val
6 372 Ft ÁFA-val
3 615 Ft ÁFA-val
Kis csomagolás:
1 846 Ft ÁFA-val
1 103 Ft ÁFA-val
daralás:

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - szemes kávé

Ezt a perui kávét a Chanchamayo - völgyben termesztik a Junin régióban. Ez a régió az ország egyik legfontosabb termőhelye. A gazdaságok kisvállalkozók tulajdonában vannak kevesebb mint két hektár területen. Ezt a kávét nagy magasságban termesztik, ahol a lassú érlelés miatt a kávébabot összetett íz jellemzi. Az íz jól kiegyensúlyozott, felismeri a citrom, az aszalt gyümölcsök, a kakaó, a karamell és a csokoládé édes savasságát. Az aromája virágos illatú. Több az áru részleteiben
Jelenleg nem elérhető
Nagy csomagolás:
9 795 Ft ÁFA-val
5 231 Ft ÁFA-val
2 987 Ft ÁFA-val
Kis csomagolás:
1 538 Ft ÁFA-val
949 Ft ÁFA-val
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTipjeibe való feliratkozásra »