06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot

Kód: 1404
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Tartson velünk Szumátra északi részére, az egyenlítő által ketté szegett szigetre, amely esőerdővel borított, és vadon élő állatok által lakott. Csak miután körbe jártunk pár tavat, áthaladunk a füstölgő vulkánok mellett, átszeltük a dzsungelt, jutunk el a Wahana Estate ültetvényre. Az ültetvényen 2016 óta a Sidikalang szomszédságában élő emberek munkálkodnak. A kávéjuk kiválóan fűszeres, édes, csokoládé ízű. A világon sehol nem terem hozzá hasonló kávé.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Java / Indonézia
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Lake Mungkur
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Csokoládé , Fűszer, Édes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze, és habja

Az Indonéz Wahana Estate kávé teljes testtel, és igazán eredeti ízzel rendelkezik. Az ízében megtalálhatja az édes cédrust, fűszereket, csokoládét, és egy bizonyos, nagyon vonzó, földes ízt. A kávészemeket úgynevezett nedves módszerrel dolgozták fel, ezért azok kellemesen gyümölcsösek, és édesek.

A kávé eredete

Szumátra, a nagy Sunda-szigetcsoport nyugati részén található. Ez a világ 6. legnagyobb szigete. Nyugati része dombokkal, és hegyekkel borított, a keleti része mocsaras területű alföld. A turisták Szumátrát rendkívül szépnek, vadnak, színesnek, és illatosnak nevezik. A sziget lakóinak az életét gyakori földrengések, vulkáni kitörések, és szökőárak befolyásolják, mégis a szumátrai emberek rendkívüli tisztelettel, és szeretettel beszélnek a hazájukról. A helyi gazdák a sziget délnyugati részén is termesztenek kávét, de a legtöbb kávécserje a sziget északi részén nő. Ezek általában Typica, Caturra, Bourbon alfajok. Mindegyiküket földes, és fűszeres íz jellemzi, az enyhe savasság, és a lágyság. Pontosan ilyen a Wahana Estate kávé is, édes, és egyben keserű, csokoládés, és megkülönböztethető, karakteres ízű. A kávészemek 250 hektárnyi ültetvényről származnak, amely 100 hektárnyi eredeti erdővel fonódik össze. Ennek köszönhetően a tulajdonosok megpróbálnak gondoskodni az eredeti, természetes növényfajokról, és állatokról, miközben lehetővé teszik, hogy a kávé a környező aromák ezreit szívja magába. Mivel a Wahana Estate betakarítása tiszta (nem adnak hozzá más fajta kávészemet), és bizonyítottan egy helyről származik, a kereskedők mikrolotnak nevezik. Az úgynevezett származási bizonyítvánnyal rendelkező kávé az ínyenceknek lehetővé teszi, hogy betekintsenek az adott ültetvényre ahonnan a kávé származik, és a feltételeihez is. Ebben az esetben a vulkáni talaj hozzájárul a kávé érzékszervi tulajdonságaihoz, a kávécserjék a fák árnyékában növekednek, kizárólag szerves trágyával trágyázzák őket, a kávészemeket gondosan, kézzel takarítják be, és dolgozzák fel. A kávécserjéket a munkavállalók szeptembertől, májusig takarítják be. Átmosási technikával, vagyis nedves eljárással dolgozzák fel őket. Az érett kávécseresznyéket hámozógépbe öntik, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. Aztán áthelyezik őket a víztartályokba, ahol néhány órán át, vagy akár néhány napig is hagyják erjedni. A fermentáció feloldja a magokat borító cellulózmaradványokat, és felszabadítja a kávébabokat. Ezután, a még zöld kávébabokat betonteraszokon eloszlatva, vagy szárítógépekben szárítják. Ami mind a két esetben nagyon fontos, hogy a kávészemeket a szárítási folyamatuk alatt rendszeresen át kell forgatni, mivel hajlamosak a penészedésre. Összefoglalva, a kávé értékesítését (és a közeli ültetvényekből származó termékek feldolgozását) részben a mezőgazdasági termelők, és a munkavállalók helyi közössége támogatja. A Wahana Estate saját társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkezik, ingyenes egészségügyi ellátást biztosít a gazdálkodóknak, és támogatja a gazdálkodókat a tevékenységükben.

Hatásai - kávék

A kávé íze, és habja

Az Indonéz Wahana Estate kávé teljes testtel, és igazán eredeti ízzel rendelkezik. Az ízében megtalálhatja az édes cédrust, fűszereket, csokoládét, és egy bizonyos, nagyon vonzó, földes ízt. A kávészemeket úgynevezett nedves módszerrel dolgozták fel, ezért azok kellemesen gyümölcsösek, és édesek.

A kávé eredete

Szumátra, a nagy Sunda-szigetcsoport nyugati részén található. Ez a világ 6. legnagyobb szigete. Nyugati része dombokkal, és hegyekkel borított, a keleti része mocsaras területű alföld. A turisták Szumátrát rendkívül szépnek, vadnak, színesnek, és illatosnak nevezik. A sziget lakóinak az életét gyakori földrengések, vulkáni kitörések, és szökőárak befolyásolják, mégis a szumátrai emberek rendkívüli tisztelettel, és szeretettel beszélnek a hazájukról. A helyi gazdák a sziget délnyugati részén is termesztenek kávét, de a legtöbb kávécserje a sziget északi részén nő. Ezek általában Typica, Caturra, Bourbon alfajok. Mindegyiküket földes, és fűszeres íz jellemzi, az enyhe savasság, és a lágyság. Pontosan ilyen a Wahana Estate kávé is, édes, és egyben keserű, csokoládés, és megkülönböztethető, karakteres ízű. A kávészemek 250 hektárnyi ültetvényről származnak, amely 100 hektárnyi eredeti erdővel fonódik össze. Ennek köszönhetően a tulajdonosok megpróbálnak gondoskodni az eredeti, természetes növényfajokról, és állatokról, miközben lehetővé teszik, hogy a kávé a környező aromák ezreit szívja magába. Mivel a Wahana Estate betakarítása tiszta (nem adnak hozzá más fajta kávészemet), és bizonyítottan egy helyről származik, a kereskedők mikrolotnak nevezik. Az úgynevezett származási bizonyítvánnyal rendelkező kávé az ínyenceknek lehetővé teszi, hogy betekintsenek az adott ültetvényre ahonnan a kávé származik, és a feltételeihez is. Ebben az esetben a vulkáni talaj hozzájárul a kávé érzékszervi tulajdonságaihoz, a kávécserjék a fák árnyékában növekednek, kizárólag szerves trágyával trágyázzák őket, a kávészemeket gondosan, kézzel takarítják be, és dolgozzák fel. A kávécserjéket a munkavállalók szeptembertől, májusig takarítják be. Átmosási technikával, vagyis nedves eljárással dolgozzák fel őket. Az érett kávécseresznyéket hámozógépbe öntik, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. Aztán áthelyezik őket a víztartályokba, ahol néhány órán át, vagy akár néhány napig is hagyják erjedni. A fermentáció feloldja a magokat borító cellulózmaradványokat, és felszabadítja a kávébabokat. Ezután, a még zöld kávébabokat betonteraszokon eloszlatva, vagy szárítógépekben szárítják. Ami mind a két esetben nagyon fontos, hogy a kávészemeket a szárítási folyamatuk alatt rendszeresen át kell forgatni, mivel hajlamosak a penészedésre. Összefoglalva, a kávé értékesítését (és a közeli ültetvényekből származó termékek feldolgozását) részben a mezőgazdasági termelők, és a munkavállalók helyi közössége támogatja. A Wahana Estate saját társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkezik, ingyenes egészségügyi ellátást biztosít a gazdálkodóknak, és támogatja a gazdálkodókat a tevékenységükben.

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 3.

Értékelés: kitűnő
A legjobb amit eddig ittam ebből a régióból. Ezt mindenkinek meg kell kostólnia!

8. 5.

Értékelés: kitűnő
Abszolút mesés kávé csokoládé ízű és alacsony savasságú. Annyira finom, hogy az első csésze után rögtön beleszerettem. Soha nem ittam jobb kávét. Igazán kiváló !!!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »