06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

Kód: 786
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Indiai mosott kávé fontos szerepet játszik a finom ízesített kávé keverékek elkészítésében, főleg az olasz piacon. A legtöbb presszót, amelyet Európában fogyaszthatunk, a telt, könnyedén csokoládés íze és a gyönyörű, kompakt crema-ja miatt használják. Most lehetősége van Önnek is egyedülálló kávé elkészítésére a saját íz világának megfelelően. Keverje a robustát arabikával, vagy akár külön-külön. Az élmények garantáltak!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 689 Ft /1000 g 1 169 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Wayanaad
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 900m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A világ egyik legjobb kávé fajtája a Robusta, kiemelkedik fantasztikusan telt, teljes ízével. Ebben az esetben a tipikus földes íze a háttérbe szorul. Néhány fogyasztójának a kávé íze a csokoládés pudingra hasonlít. Mindenesetre a csokoládé nyomait a kávéjában mindenképp fellelheti.

A habja magas és sűrű, így a kockacukor a habon keresztül nagyon, nagyon lassan esik át.

A kávé származása

India az egyetlen ország, ahol az összes kávécserje az árnyékban nő. A gazdálkodók több mint 400 éve termesztik a kávét. Az első hét kávémagot állítólag szent Baba Budan hozta Indiába a távoli Jemenből, és a Karnataka dombjain ültette el őket. Úgy tartják, hogy minden indiai kávétermelő beleönti életének egy kis darabkáját a kávéba. Valószínűleg épp ezért annyira elismert és keresett kávé az egész világon. Indiában januártól -márciusig szüretelik a kávébogyókat.

A Robusta kávécserjék (Coffea canephora) a fák árnyékában nőnek alacsonyabb tengerszint feletti magasságban, meleg és párás időjárási viszonyok között. A fák megakadályozzák a talajeróziót, tápanyagokkal gazdagítják a talajt, védik az ültetvényeket a hőmérsékleti ingadozásoktól, és jelentős szerepet játszanak a különböző fauna és növényvilág kialakulásában. Azok, akik már meglátogatták az indiai kávéültetvényeket, észre vehették, hogy kávéültetvények mellett olyan ültetvények is vannak, ahova fűszereket ültetnek, mint a bors, a kardamom, a vanília és gyümölcsfákat, mint például a banán és narancsfák.

A kávé nevében mosott szó azt jelzi, hogy átmosási-nedves technológiával dolgozták fel a kávét, amely viszonylag igényes eljárás, de a végeredménye sokkal jobb minőségű kávé, mint a száraz eljárással feldolgozott. Az kávé átmosása annyit jelent, hogy legkésőbb 24 órával a betakarítást követően a kávé gyümölcsei vízzel teli tartájokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután erjesztő edényekbe kerülnek a kávébabok, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébabokról, majd a szárításuk következik. A szárítása közvetlen napfényben, vagy szárítóban történik, de gyakran mindkét módszert felváltva alkalmazzák.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 11.

Értékelés: kitűnő
Szerintem ez egy nagyszerű reggeli kávé a napom indításához, és tejjel együtt akkor is jóllakat, ha nagyon korán kelsz, és nem tudsz enni abban az időben. :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

ROBUSTA INDONESIA BENGKULU - szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROBUSTA INDONESIA BENGKULU - szemes kávé

Az első kávépalántát Indonéziába a Holland kormányzó küldte. A 17. és a 18. századfordulóján sok kávéültetvény kialakulását eredményezte, amelynek kiváló termését ma is élvezhetjük világszerte. Szemek a vulkanikus Jáva szigetről kiemelkedő és erős ízűek. Az ottani Robusta valódi kifejező és gazdag kávék közé tartozik. A kávék világában az egyik legjobb. Örüljön - a csészéje frissen gyümölcsös és élénkítő koffeinnel lesz megtöltve.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 401 Ft /1000 g 1 040 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »