06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

Kód: 786
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Indiai mosott kávé fontos szerepet játszik a finom ízesített kávé keverékek elkészítésében, főleg az olasz piacon. A legtöbb presszót, amelyet Európában fogyaszthatunk, a telt, könnyedén csokoládés íze és a gyönyörű, kompakt crema-ja miatt használják. Most lehetősége van Önnek is egyedülálló kávé elkészítésére a saját íz világának megfelelően. Keverje a robustát arabikával, vagy akár külön-külön. Az élmények garantáltak!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 689 Ft /1000 g 1 169 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Fajta
Fajta:
Robusta
Vidék
Vidék:
Wayanaad
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 900m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

A kávé íze és habja

A világ egyik legjobb kávé fajtája a Robusta, kiemelkedik fantasztikusan telt, teljes ízével. Ebben az esetben a tipikus földes íze a háttérbe szorul. Néhány fogyasztójának a kávé íze a csokoládés pudingra hasonlít. Mindenesetre a csokoládé nyomait a kávéjában mindenképp fellelheti.

A habja magas és sűrű, így a kockacukor a habon keresztül nagyon, nagyon lassan esik át.

A kávé származása

India az egyetlen ország, ahol az összes kávécserje az árnyékban nő. A gazdálkodók több mint 400 éve termesztik a kávét. Az első hét kávémagot állítólag szent Baba Budan hozta Indiába a távoli Jemenből, és a Karnataka dombjain ültette el őket. Úgy tartják, hogy minden indiai kávétermelő beleönti életének egy kis darabkáját a kávéba. Valószínűleg épp ezért annyira elismert és keresett kávé az egész világon. Indiában januártól -márciusig szüretelik a kávébogyókat.

A Robusta kávécserjék (Coffea canephora) a fák árnyékában nőnek alacsonyabb tengerszint feletti magasságban, meleg és párás időjárási viszonyok között. A fák megakadályozzák a talajeróziót, tápanyagokkal gazdagítják a talajt, védik az ültetvényeket a hőmérsékleti ingadozásoktól, és jelentős szerepet játszanak a különböző fauna és növényvilág kialakulásában. Azok, akik már meglátogatták az indiai kávéültetvényeket, észre vehették, hogy kávéültetvények mellett olyan ültetvények is vannak, ahova fűszereket ültetnek, mint a bors, a kardamom, a vanília és gyümölcsfákat, mint például a banán és narancsfák.

A kávé nevében mosott szó azt jelzi, hogy átmosási-nedves technológiával dolgozták fel a kávét, amely viszonylag igényes eljárás, de a végeredménye sokkal jobb minőségű kávé, mint a száraz eljárással feldolgozott. Az kávé átmosása annyit jelent, hogy legkésőbb 24 órával a betakarítást követően a kávé gyümölcsei vízzel teli tartájokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután erjesztő edényekbe kerülnek a kávébabok, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébabokról, majd a szárításuk következik. A szárítása közvetlen napfényben, vagy szárítóban történik, de gyakran mindkét módszert felváltva alkalmazzák.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 11.

Értékelés: kitűnő
Szerintem ez egy nagyszerű reggeli kávé a napom indításához, és tejjel együtt akkor is jóllakat, ha nagyon korán kelsz, és nem tudsz enni abban az időben. :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé

Rengeteg koffein és keserű íz. Az indiai robusta a nagy fiúk és lányok kávéja.  Hosszú utakon nagyon praktikus. Az unalmas gyűléseken és az éjszakai műszak során fogja a legjobban értékelni. De ne féljen, a csípős íz alatt a keserű csoki és a crema egyenesen figyelemreméltó. A robustát használja alapnak az eszpresszóhoz. A megfelelő arányban az arabicával óriási nyalánkságot  kaphat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 201 Ft /1000 g 1 520 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »