

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB
Indiai mosott kávé fontos szerepet játszik a finom ízesített kávé keverékek elkészítésében, főleg az olasz piacon. A legtöbb presszót, amelyet Európában fogyaszthatunk, a telt, könnyedén csokoládés íze és a gyönyörű, kompakt crema-ja miatt használják. Most lehetősége van Önnek is egyedülálló kávé elkészítésére a saját íz világának megfelelően. Keverje a robustát arabikával, vagy akár külön-külön. Az élmények garantáltak!
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
A világ egyik legjobb kávé fajtája a Robusta, kiemelkedik fantasztikusan telt, teljes ízével. Ebben az esetben a tipikus földes íze a háttérbe szorul. Néhány fogyasztójának a kávé íze a csokoládés pudingra hasonlít. Mindenesetre a csokoládé nyomait a kávéjában mindenképp fellelheti.
A habja magas és sűrű, így a kockacukor a habon keresztül nagyon, nagyon lassan esik át.
A kávé származása
India az egyetlen ország, ahol az összes kávécserje az árnyékban nő. A gazdálkodók több mint 400 éve termesztik a kávét. Az első hét kávémagot állítólag szent Baba Budan hozta Indiába a távoli Jemenből, és a Karnataka dombjain ültette el őket. Úgy tartják, hogy minden indiai kávétermelő beleönti életének egy kis darabkáját a kávéba. Valószínűleg épp ezért annyira elismert és keresett kávé az egész világon. Indiában januártól -márciusig szüretelik a kávébogyókat.
A Robusta kávécserjék (Coffea canephora) a fák árnyékában nőnek alacsonyabb tengerszint feletti magasságban, meleg és párás időjárási viszonyok között. A fák megakadályozzák a talajeróziót, tápanyagokkal gazdagítják a talajt, védik az ültetvényeket a hőmérsékleti ingadozásoktól, és jelentős szerepet játszanak a különböző fauna és növényvilág kialakulásában. Azok, akik már meglátogatták az indiai kávéültetvényeket, észre vehették, hogy kávéültetvények mellett olyan ültetvények is vannak, ahova fűszereket ültetnek, mint a bors, a kardamom, a vanília és gyümölcsfákat, mint például a banán és narancsfák.
A kávé nevében mosott szó azt jelzi, hogy átmosási-nedves technológiával dolgozták fel a kávét, amely viszonylag igényes eljárás, de a végeredménye sokkal jobb minőségű kávé, mint a száraz eljárással feldolgozott. Az kávé átmosása annyit jelent, hogy legkésőbb 24 órával a betakarítást követően a kávé gyümölcsei vízzel teli tartájokba kerülnek, ahol átpréselik őket, így szabadítják ki a kávébabokat a bevonatukból. Ezután erjesztő edényekbe kerülnek a kávébabok, ahol a természetes erjedés eltávolítja a ragadós hártyabevonatot is a kávébabokról, majd a szárításuk következik. A szárítása közvetlen napfényben, vagy szárítóban történik, de gyakran mindkét módszert felváltva alkalmazzák.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

10. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

ROBUSTA INDIA MONSOONED szemes kávé
