06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras SHG EP Los Geranios - világos pörkölésű kávébabok

Kód: 2146

A ködbe burkolózó dombos vidékről származó világos pörkölésű „hondurasi”, ez egy olyan különlegesség, amelyre mindenképpen időt kell szakítania. A filteren történő elkészítés egyike azoknak a varázslatos pillanatoknak, mint a frissen lecsöpögött kávé első kortyának. A hondurasi arabica SHG EP Los Geranios gazdag, kellemesen citrusos és kellemesen virágos. A világos pörkölésű babok igazi szépséget sugároznak, így csokoládét és diót is érezhetünk.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 900 Ft /1000 g 1 490 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Siguatepeque
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Keserű csokoládé, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Honduras SHG EP Los Geranios - a világos pörkölésű kávébabokat élénk savasság, csábító szőlőjegyek és virágos könnyedség jellemzi. Emellett a szűrőn vagy V60-on történő elkészítés lehetővé teszi, hogy élvezze az étcsokoládé és a diófélék érintését. Összességében ez a világos pörkölésű kávé friss, összetett és gazdag.

A kávé eredete

A Honduras középső részén fekvő Siquatepeque régiót gyakran köd és enyhe eső borítja. A táj dombos és végtelen erdőkkel borított - itt virágzik a kávécserje. A gyümölcs lassabban és árnyékban érik, ezért a bab rendkívül gazdag ízű.

A COHORSIL egyike a területen gazdálkodó szövetkezeteknek, amely több mint 40 éve egyesíti a gazdákat, lehetővé téve számukra, hogy átadják és fejlesszék a mezőgazdasági gyakorlatok és különleges technikák gazdagságát. E szövetkezet termeléséből származik a hondurasi SHG EP Los Geranios, egy kézzel szüretelt és mosott Catuai arabica fajta. Ezek kompakt növények, magas talajminőségi igényekkel, átlagos terméshozammal, de a bab nagyon jó ízjellemzőkkel.

A hondurasi kávétermesztők novembertől áprilisig szüretelnek, mindig nagy figyelmet fordítva a kávécseresznye érettségére és feldolgozására. Mint már említettük, az úgynevezett nedves módszert alkalmazzák, a kávéfa gyümölcsét vízbe öntik, majd zúzólemezeken keresztül préselik, hogy eltávolítsák a felső héjat. A kávé ezután erjesztő tartályokba kerül. Az erjedés során a zöldbabot körülvevő pép feloldódik. Néhány óra vagy nap elteltével a kávét el kell távolítani, le kell öblíteni, meg kell tisztítani és meg kell szárítani. Általában úgy, hogy betonágyra terítik, és szabadon hagyják megszáradni, gyakori gereblyézéssel, hogy a termés ne penészedjen be.

Néhány évvel ezelőttig a hondurasi kávé meglehetősen jellegtelen kávé volt. A kormány által az oktatásba, a feldolgozási technikák fejlesztésébe és az infrastruktúrába tett beruházásoknak köszönhetően a világ baristáinak élvonalába került. Ez új lehetőségeket nyitott meg a gazdák számára: a szomszédos Guatemalába irányuló export, ahová korábban a termelés nagy része irányult, néhány év alatt az USA-ba, Japánba, Kanadába, Belgiumba, Dél-Koreába és más országokba is kiterjedt.

Még egy korty a kávé nevéről: Az SHG (Strictly High Grown) megjelölést a magas hegyvidéki területekről származó kávékra használják, az EP betűk azt jelzik, hogy a kávébabokat az európai szabványoknak megfelelően dolgozták fel és osztályozták.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot

Tudta, hogy az embrujo spanyolul csodát vagy varázslatot jelent? Most már tudni fogja. És amikor megkóstolja a kolumbiai Embrujo Anaerobic Natural Arabica-t, látni fogja, miért játszik ez a szó kiemelt szerepet a nevében. Ez valóban varázslatos. Egyesíti a hagyományos termesztést és az innovatív feldolgozást. Az anaerob erjesztésnek köszönhetően különlegesen édes, összetett ízt és egyedi, intenzív aromát nyert. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »