06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot

Kód: 1151

Nem messze a természeti rezervációtól, két vulkán között, a fák árnyékában. Itt nőtt fel egy kis családi ültetvényen a La Providencián az egyedülálló kávé intenzív ízzel. Mikrolot telt testtel és leheletnyi karamellel és friss gyümölccsel a legválogatósabb kávéimádót is kielégíti. Termesztésére, szüretelésére és a feldolgozására maximális figyelem volt fordítva a Guatemala La Providencián. És ez az egy biztos, hogy más kávé nem lesz ilyen ízű, sem illatú és kinézésű sem.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 968 Ft /1000 g 2 097 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Acetanango
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Guatemala La Providencia kiegyensúlyozott savassággal, és tiszta ízű profillal rendelkező kávé. A teljes testét karamell és friss gyümölcsök nyomai díszítik.

A kávé származása

Guatemala lakói azt állítják, hogy az ő kávéjuk a legjobb a világon. Ebből az állításból két vonatkozást vonhatunk le - büszkék a hazájukra, és a két kezük által termelt kávé nagyon nagy népszerűségnek örvend. És ennek ellenére (vagy éppen ez miatt) a legtöbb kávét kis, általában családi gazdaságokban termesztik. Ugyanez a helyzet az egyedi Guatemala La Providencia micro-lottal. Az Arabica alfaja a Caturra (80%) és a Bourbon (20%) a La Providencia ültetvényen nő Acetanango régióban, közel a gyarmati városhoz Antiguahoz, Guatemalától délre. És mivel micro-lotról beszélünk a „születési helye” szinte méteres pontossággal meghatározható. Kávécserjéket nagyrészt az erdőkben ültetik el, így a növekedését pozitívan befolyásolják az Inga fák árnyékai. A fák előnyei, hogy lekötik a nitrogént, és amikor lehullanak a leveleik a kávéfák körüli földet ellátják hasznos tápanyagokkal. Ezen kívül, az árnyékolásnak köszönhető, hogy a kávé gyümölcsei nem nőnek túl gyorsan, így nem veszítik el az optimális gyümölcsös zamatukat és aromájukat.

Ami a La providenciai micro-lot termőföldjét illeti el kell mondanunk,hogy vulkanikus talajról van szó, amely ásványi anyagokban gazdag. A terület két aktív vulkán között helyezkedik el: az Acetanango (3976 méter tengerszint feletti magasság) és a Fuego (3763 méter tengerszint feletti magasság). Az utóbb említett vulkánból a füst szinte minden nap terjed, az utolsó jelentős kitörése 2016 januárjában volt. Maga az Acetanango régió vonzza a turistákat a világ minden tájáról. A La Providencia gazda családja nagy hangsúlyt fektet a kávébogyók gondos betakarítására és feldolgozására.

A kávé gyümölcsét hagyományosan, kézzel takarítják be, amelyeket úgynevezett nedves eljárással dolgoznak fel. A bogyókat vízben szétzúzzák, fermentálják, végül szárítják. Guatemala La Providencia kávé esetében, általában a napsütésben szárítják a kávébabokat. A legjobb minőségű kávészemek kiválasztásával az úgynevezett Mikropartia jön létre, tehát egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező kávé, manuális feldolgozás történetével. A kávéspecialitások kedvelői számára a Mikropartia kóstolása tökéletes élményt nyújt, és új aromák felfedezésének a forrása számukra.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 548 Ft /1000 g 1 655 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 097 Ft /1000 g 1 610 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 097 Ft /1000 g 2 210 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »