06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot

Kód: 1151

Nem messze a természeti rezervációtól, két vulkán között, a fák árnyékában. Itt nőtt fel egy kis családi ültetvényen a La Providencián az egyedülálló kávé intenzív ízzel. Mikrolot telt testtel és leheletnyi karamellel és friss gyümölccsel a legválogatósabb kávéimádót is kielégíti. Termesztésére, szüretelésére és a feldolgozására maximális figyelem volt fordítva a Guatemala La Providencián. És ez az egy biztos, hogy más kávé nem lesz ilyen ízű, sem illatú és kinézésű sem.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 726 Ft /1000 g 2 273 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Acetanango
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Guatemala La Providencia kiegyensúlyozott savassággal, és tiszta ízű profillal rendelkező kávé. A teljes testét karamell és friss gyümölcsök nyomai díszítik.

A kávé származása

Guatemala lakói azt állítják, hogy az ő kávéjuk a legjobb a világon. Ebből az állításból két vonatkozást vonhatunk le - büszkék a hazájukra, és a két kezük által termelt kávé nagyon nagy népszerűségnek örvend. És ennek ellenére (vagy éppen ez miatt) a legtöbb kávét kis, általában családi gazdaságokban termesztik. Ugyanez a helyzet az egyedi Guatemala La Providencia micro-lottal. Az Arabica alfaja a Caturra (80%) és a Bourbon (20%) a La Providencia ültetvényen nő Acetanango régióban, közel a gyarmati városhoz Antiguahoz, Guatemalától délre. És mivel micro-lotról beszélünk a „születési helye” szinte méteres pontossággal meghatározható. Kávécserjéket nagyrészt az erdőkben ültetik el, így a növekedését pozitívan befolyásolják az Inga fák árnyékai. A fák előnyei, hogy lekötik a nitrogént, és amikor lehullanak a leveleik a kávéfák körüli földet ellátják hasznos tápanyagokkal. Ezen kívül, az árnyékolásnak köszönhető, hogy a kávé gyümölcsei nem nőnek túl gyorsan, így nem veszítik el az optimális gyümölcsös zamatukat és aromájukat.

Ami a La providenciai micro-lot termőföldjét illeti el kell mondanunk,hogy vulkanikus talajról van szó, amely ásványi anyagokban gazdag. A terület két aktív vulkán között helyezkedik el: az Acetanango (3976 méter tengerszint feletti magasság) és a Fuego (3763 méter tengerszint feletti magasság). Az utóbb említett vulkánból a füst szinte minden nap terjed, az utolsó jelentős kitörése 2016 januárjában volt. Maga az Acetanango régió vonzza a turistákat a világ minden tájáról. A La Providencia gazda családja nagy hangsúlyt fektet a kávébogyók gondos betakarítására és feldolgozására.

A kávé gyümölcsét hagyományosan, kézzel takarítják be, amelyeket úgynevezett nedves eljárással dolgoznak fel. A bogyókat vízben szétzúzzák, fermentálják, végül szárítják. Guatemala La Providencia kávé esetében, általában a napsütésben szárítják a kávébabokat. A legjobb minőségű kávészemek kiválasztásával az úgynevezett Mikropartia jön létre, tehát egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező kávé, manuális feldolgozás történetével. A kávéspecialitások kedvelői számára a Mikropartia kóstolása tökéletes élményt nyújt, és új aromák felfedezésének a forrása számukra.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

A brazíl kávét már biztosan kóstolta Ön is. Talán a hagyományos Sul de Minas régióból származott. Mi lenne, ha ezúttal koffeinmentes? A gyengéd svájci módszer megfosztotta a kávét a népszerű alkaloidtól, de természetesen finom ízét és aromáját meghagyta. A csészéje tele lesz csokoládéval és diófélékkel, édes, kiegyensúlyozott és illatos. Megengedheti magának, ahányszor csak akarja. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 324 Ft /1000 g 1 732 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »