06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot

Kód: 1151

Nem messze a természeti rezervációtól, két vulkán között, a fák árnyékában. Itt nőtt fel egy kis családi ültetvényen a La Providencián az egyedülálló kávé intenzív ízzel. Mikrolot telt testtel és leheletnyi karamellel és friss gyümölccsel a legválogatósabb kávéimádót is kielégíti. Termesztésére, szüretelésére és a feldolgozására maximális figyelem volt fordítva a Guatemala La Providencián. És ez az egy biztos, hogy más kávé nem lesz ilyen ízű, sem illatú és kinézésű sem.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 726 Ft /1000 g 2 273 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Acetanango
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Guatemala La Providencia kiegyensúlyozott savassággal, és tiszta ízű profillal rendelkező kávé. A teljes testét karamell és friss gyümölcsök nyomai díszítik.

A kávé származása

Guatemala lakói azt állítják, hogy az ő kávéjuk a legjobb a világon. Ebből az állításból két vonatkozást vonhatunk le - büszkék a hazájukra, és a két kezük által termelt kávé nagyon nagy népszerűségnek örvend. És ennek ellenére (vagy éppen ez miatt) a legtöbb kávét kis, általában családi gazdaságokban termesztik. Ugyanez a helyzet az egyedi Guatemala La Providencia micro-lottal. Az Arabica alfaja a Caturra (80%) és a Bourbon (20%) a La Providencia ültetvényen nő Acetanango régióban, közel a gyarmati városhoz Antiguahoz, Guatemalától délre. És mivel micro-lotról beszélünk a „születési helye” szinte méteres pontossággal meghatározható. Kávécserjéket nagyrészt az erdőkben ültetik el, így a növekedését pozitívan befolyásolják az Inga fák árnyékai. A fák előnyei, hogy lekötik a nitrogént, és amikor lehullanak a leveleik a kávéfák körüli földet ellátják hasznos tápanyagokkal. Ezen kívül, az árnyékolásnak köszönhető, hogy a kávé gyümölcsei nem nőnek túl gyorsan, így nem veszítik el az optimális gyümölcsös zamatukat és aromájukat.

Ami a La providenciai micro-lot termőföldjét illeti el kell mondanunk,hogy vulkanikus talajról van szó, amely ásványi anyagokban gazdag. A terület két aktív vulkán között helyezkedik el: az Acetanango (3976 méter tengerszint feletti magasság) és a Fuego (3763 méter tengerszint feletti magasság). Az utóbb említett vulkánból a füst szinte minden nap terjed, az utolsó jelentős kitörése 2016 januárjában volt. Maga az Acetanango régió vonzza a turistákat a világ minden tájáról. A La Providencia gazda családja nagy hangsúlyt fektet a kávébogyók gondos betakarítására és feldolgozására.

A kávé gyümölcsét hagyományosan, kézzel takarítják be, amelyeket úgynevezett nedves eljárással dolgoznak fel. A bogyókat vízben szétzúzzák, fermentálják, végül szárítják. Guatemala La Providencia kávé esetében, általában a napsütésben szárítják a kávébabokat. A legjobb minőségű kávészemek kiválasztásával az úgynevezett Mikropartia jön létre, tehát egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező kávé, manuális feldolgozás történetével. A kávéspecialitások kedvelői számára a Mikropartia kóstolása tökéletes élményt nyújt, és új aromák felfedezésének a forrása számukra.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 535 Ft /1000 g 2 054 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 946 Ft /1000 g 2 395 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »