06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Ethiopia Yirga Cheffe - világos pörkölésű kávébabok

Kód: 2145

Virágok, virágok virágok! A könnyű pörkölésű Ethiopia Yirga Cheffe egy botanikus kertbe vagy akár egy trópusi szigetre repíti Önt. Annyira mámorító, hogy úgy érzi majd magát, mint egy pillangó a gerbera- és tulipánültetvények felett. Az Etiópia délnyugati részéből származó finom bab gazdag ízprofillal rendelkezik, amelyet egy filteres vagy V60-as készítmény gyönyörűen kibontakoztat.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Mixed Heirloom
Vidék
Vidék:
Yirgacheffe, Konga
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2200m
Íz
Íz:
Virágos
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ

Arabica Ethiopia Yirga Cheffe - a világos pörkölésű kávébabokat úgy pörköljük, hogy a lehető legtöbb eredeti aromát megőrizzük. Ezért olyan üdítő és ízletes virágos. Megfelelő készítés esetén gyümölcsös jegyeket is kaphat - konkrétan sárgabarackot és őszibarackot. A Light roast kávé gazdag ízprofillal rendelkezik, és biztosan nem okoz csalódást egyetlen kávérajongónak sem.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Az etiopiai Yirgacheffe régió a kávé történelmében az úgynevezett nedves feldolgozással történő eljárásban való kiemelkedő szerepe miatt kapott helyet.

Itt építették ki az egyedülálló átmosó állomást, amely az etiópiai kávé minőségének teljes újjászületését jelentette. Az ország más részeivel ellentétben, ahol a kávét nagy mennyiségben termesztik, a Yirgacheffe kisebb volumenben termeli a hagyományos hazai kávéfajt. Az Etiópia délnyugati részéből származó kávé intenzív virágos, édes ízű és kiváló minőségű.

A kávébabok egyedülálló nedves feldolgozása több lépésből áll.

Közvetlenül a betakarítás után megkezdődik a vízben való átmosás, amely során elkülönülnek a gyenge minőségű kávé szemek (a vízfelszínen maradnak) a minőségi kávé szemektől. Ezzel egyidejűleg - a bogyókról speciális préseken keresztül eltávolítják a gyümölcshúst a kávészemekről. A vízben a kávébogyók 18 órán keresztül maradnak. A következő lépés az erjedés, mely alatt a kávészemek megszabadulnak nyálkás bevonatuktól. A fermentáció kiemeli a kávé ízét és illatát. Ez után következik a szárítása és a csomagolása.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »