06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CASCARA HONDURAS

Kód: 1293

Se nem kávé a szószoros értelemben, se nem tea. Mégis, a Cascara közel áll mindkettőhöz. A kávéból kapjuk, és mégis teaként készítjük el. Kellemesen gyümölcsös és virágos íze van. Koffeint tartalmaz. Nem egy modern felfedezésről van szó. A kávécseresznye szárított héját már a 9. században ismerték Jemenben. A kávéitalt qisher-nek hívták, fahéjjal, gyömbérrel, vagy szerecsendióval ízesítették. Élvezze Ön is fantasztikus ízvilágát!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Vidék
Vidék:
Marcala
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1800 m
Íz
Íz:
Fahéj, Szeder, Ribizli, Citrus, Bergamot

Összetétel

100%

A kávé íze és habja

A Cascara Honduras forró vízzel leöntve, nagyon kellemes gyümölcsös ízű itallá válik, amely édes mazsola illatú. A kivonata mézes színű. A Cascara-t forró italként, de jegeskávé-teaként is fogyaszthatja. Megízesítheti fűszerekkel, vagy édesítheti is, kombinálhatja gyógynövényekkel, gyümölcsökkel, természetes szirupokkal is bátran feldobhatja az italát.

A kávé származása

Délnyugat-Honduras nagyon kedvező terület a szemes kávé termesztéséhez. Marcal község térségében La Paz, ahol 1937 óta termesztenek kávét, saját kávé márkával is büszkélkedik. Számos helyi gazdálkodó hagyományos módszereket használ a kávé termesztésére. Mindezt úgy, hogy a talaj és a kávécserjék számára a legjobb feltételeket biztosítják.

Cascara-t állítólag az emberek még azelőtt fogyasztották, mielőtt felfedezték volna a pörkölt kávét.

A kávé vörös húsából, amely elrejti a kávébabokat már a 9.századtól készítenek italt. A pörkölt kávé első említése a 15. századra nyúlik vissza. Kétségtelenül érdekes, hogy Cascara-ról hosszú ideig nem is esett szó, mintha elfelejtkeztek volna róla. Csak Jemenben és Etiópiában maradtak hűek a Cascara-hoz. Nálunk csak pár éve került vissza a köztudatba. Ez az ital remek ízű, teli egészségügyi előnyökkel. A dél-amerikai kávézók, és néhány kávéra és teára szakosodott európai kávézó itallistáján is már szerepel. Hála Cascara-nak, amelyet a piacon ceshir, quishr, quisher vagy hashara nevek alatt is megtalálhat, felfedezheti egy másik dimenzióját a minőségi ültetvényes kávéknak. A neve a spanyol cáscara szóból származik, héjacska, vagy héjként fordíthatjuk. A Cascara kétfele képen készül. Az egyik módszer a nedves eljárás, amikor a kávé gyümölcseit vízzel teli edényekbe szórják, és a kávébaboktól a héjukat zúzólemezek segítségével távolítják el. A másik módszer a száraz technika, amikor a kávé gyümölcseit a napon szárítják, és így kapják meg a kiszáradt héját-bevonatát a kávébaboknak. Természetesen ezt a gondos átválogatásuk és a további szárításuk követi.

A kávéfeldolgozókban gyakran a kávéhéjakat a talaj trágyázásához, vagy a szárítókban fűtőanyagként is hasznosítják. Az első esetben azonban nem alkalmazható 100%-ban. A Cascara savasítja a talajt, ami nem előnyös. Ennek az elkerülésének az érdekében erjeszthetik a kávéhéjat és kiegészíthetik a mezőgazdasági termelés egyéb fontos elemeivel. Úgy tűnik, hogy a gyakorlatban a Cascara világtermelésének csak 3% -át használják műtrágyázásra.

Tippek az előkészítéséhez

Ezt a kávé-teát elég forró vízzel leönteni (ajánlott adag 15-20 gramm / 500 ml víz). A Cascara-t 5-10 percig elég áztatni.

A szárított kávéhéjakat főzhetik is, 7-10 gramm- 250 ml víz arányában. 7-12 perc főzés után a Cascara-t szűrje le.

A Cascara önmagában is nagyszerű ízű, de az italt gyömbérrel, szegfűszeggel, mézzel, facsart citrom, vagy narancs levével, illetve kókusztejjel is tovább tökéletesítheti. Az úgynevezett cold-brew elkészítése is nagyon jól bevált technika, ez annyit jelent, hogy a kávéhéjakat hideg vízbe áztatjuk és további áztatás céljából a hűtőszekrénybe rakjuk az italunkat. Trendivé vált például a Cascara-ból készült limonádé, müzliszeletek készítése, vagy akár lisztet is készítenek belőle.

Hatásai - kávék

Cascara
Hatásai - Cascara

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

Ezt a kávét – teát forró vízzel készítheti el (ajánlott adag 15-20 gramm / 500 ml víz). A Cascarát 5-10 percig áztassa. Íze jó önmagában, de lehet,finomítani az italt gyömbérrel, szegfűszeggel, mézzel, citrommal vagy préselt narancsal és kókusztejjel. Szintén sikerrel előállítható cold-brew  hideg vízben, és hosszabb áztatási időre a hűtőszekrényben.

A tendencia például a limonádé cascarából, müzli vagy akár a liszt készítlése.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »